Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do česko-německého pohraničí přijíždí skupina brigádníků na geologický průzkum. Ne všichni lidé však mají čisté úmysly i minulost, a tak skupinu geologů ohrožují diverzanti, kteří chtějí vyhodit do vzduchu opuštěný důl a uniknout přes hranici... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Taková byla doba. Bylo po válce, mnoho věcí i politicky bylo nedořešeno, diváci volali po dobrodružném filmu, tak se toho režisér SEQUENS st. ujal. Myslím si, že to zvládl docela dobře, jenom některé scény měly být lépe dotaženy do konce. Josef CHVALINA, který většinou hraje záporné nebo role zakomplexovaných gaunerů, tam vystupuje sice důležitě, ale mě nepřesvědčil, že by zrovna jeho posadili na tak důležitý úřad po válce, kde se více jak kádrovalo a taková místa byla obsazována prověřenými lidmi (většinou bývalými partyzány). ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Málo vídaná sešlost hereckých es (kromě výše uvedených také O.Lackovič, R.Vrchota, J.Kemr, S.Zázvorková, B.Záhorský, V.Voska, atd.) v této napínavé detektivce o jedné diverzní skupině. Povinný závěr odpovídá době svého vzniku, ale přátelé, ta atmosféra, ta atmosféra 50.let...:) UPDATE 24.8.2013: Musim ubrat dve hvezdicky pod druhem shlednuti. Zacatek velmi dobry, zpracovani konce bylo hodne predvidatelne az s neuveritelnym happyendem. A to jsem velky fanda ceskych filmu 50.let. Pan Lukavsky v podobne roli jako v Krali Sumavy... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Standartní budovatelský a jak hlásají titulky dobrodružný film. No v dnešní době si pod pojmem dobrodružný film představujeme něco jiného, ale tohle na svou dobu určitě není úplně špatné. Plejáda tehdy ještě mladých, ale už v dohledné době budoucích filmových hvězd a slušně vystavěná zápletka plus i pár pokusů o bitky a přestřelky a jen nezbytná dávka propagandy, takže za mě ok a Sequens už i tady dokazuje, jak zdatným režisérem byl. Průměrné 3* dávám, protože to zároveň ničím neoslní, ale jako zábavný relikt dávných časů proč ne.55% ()

ripo

všechny recenze uživatele

Film „Větrná hora" je dalším z dobrodružných příběhů, které v poslední době zpestřují programovou náplň našich kin. Ústředním konfliktem filmu je boj inženýra Sobka, závodního Rudného průmyslu a jeho spolupracovníků — havířů a brigádníků s lidmi, kteří se marně snažili zahladit tajemství zasypané šachty u Jestřábího hnízda na Větrné hoře. Tento převážně exteriérový film byl natáčen na širokém skalnatém masivu Děčínského Sněžníku v Krušných horách. Autorem původního námětu je Miloš Velínský, předseda MNV ve Sněžníku, který začal svou spolupráci se Studiem uměleckých filmů námětem k dobrodružnému filmu „Severní přistav". Režisér filmu Jiří Sequens natočil v roce 1951 film se zemědělskou thematikou „Cesta ke štěstí" a v r. 1954 dokončil film podle předlohy laureátky státní ceny Aleny Bernáškové „Olověný chléb". Filmový přehled 2/1956 ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Tento veľmi pekný film je zasadený do pohraničia so západným Nemeckom tesne po skončení 2. svetovej vojny. Tu prichádzajú brigádnici vykonávať geologický prieskum. Na scéne sa objavuje utajený nacista so svojimi pomocníkmi kolaborantmi, ktorí však nemajú čisté úmysly a chcú sa dostať k významným dokumentom. Po ich získaní chcú vyhodiť celú štólu do vzduchu a s dokumentami utiecť cez hranicu. A keďže ide o film z päťdesiatych rokov tak mu nechýba ani patričná agitka, ale pozrieť sa to dá. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Scéna s otráveným psom bola natočená tak, že pes namiesto jedu dostal alkohol. Opitý bol ešte aj druhý deň. (Raccoon.city)
  • Nákladní automobil, který se ve filmu objevil, je Praga N vyráběná v letech 1915-1939. (schwalbe)

Související novinky

Zemřela herečka Marie Kyselková

Zemřela herečka Marie Kyselková

22.01.2019

Ve věku 83 let zemřela česká herečka Marie Kyselková, kterou diváci mohou nejlépe znát jako princeznu Ladu z pohádky Princezna se zlatou hvězdou. Herečka byla dlouhodobě vážně nemocná a v poslední… (více)

Reklama

Reklama