Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roku 1995 natočili 3 japonští režiséři 3 krátké povídkové filmy. První, hororově střižená MAGNETICKÁ RŮŽE vypráví o skupině astronautů, kteří přistanou na podivném vesmírném útvaru, který žije svým vlastním životem. Druhá, komediálně laděná SMRADLAVÁ BOMBA vypráví o muži, který po konzumaci nebezpečného léku začne vydávat nesnesitelný zápach a armáda se ho proto rozhodne zlikvidovat. Poslední, silně výtvarně stylizovaná povídka MĚSTO KANÓNŮ, silně odkazuje k Orwelovu 1984. Popisuje jeden den v utopickém totalitním státě (městě) jehož existence má jediný smysl - vystřelení z kanónu. (Skejpr)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl- na prdel mě to tak úplně neposadilo...Jde prostě "jen"o tři velmi kvalitní příběhy, každý s dost odlišným tempem, stylem a hloubkou a tak vedle sebe nepůsobí tak dobře jak by mohly působit samostatně... Mě osobně nejvíce oslovil příběh třetí svou vizuální odlišností, vtipem a myšlenkou..Hned v závěsu se drží příběh první se svou houpavou, snovou omamností..Pak je tam chvilku vzduchoprázdno a za ním roztomile hravá a střeštěná smradlavá bomba, která je ale poněkud zdlouhavá a myšlenkově plytká....Každopádně jde ale o parádní trojprojekt a 4 nedám pač mám slabost pro japkoidní animáky ;) . ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Memories obsahuje tři povídky - každá je úplně jiná, přesto jsou všechny skvělé. První, Magnetická růže, je nádherná svou kresbou, ale i vnitřní melancholií a nostalgií; a přitom je roztomile záhadná a zamotaná, jak je u Satoshi Kona zvykem. Druhá, Smradlavá bomba, je hořkokomediální příběh smolaře, kterému nemůže nikdo pomoci, a proto se ho snaží zneškodnit. Třetí je Město kanónů; v něm se prolíná vizuální stránka ze starých sci-fi s ideologií jako v 1984 - společnost, jejíž jediný účel je boj proti nepříteli, anonymnímu, bezejmenému. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Poslední příběh město kanónů se mně líbil jednoznačně nejvíc, pro své cirkusácké pojetí, hravost a originální animaci. Prostřední povídka je i přes docela zajímavý nápad průměr a skoro ničím mě nezaujala. A zbývá už jenom Magnetická růže. Tu si pro sebe ukradla nádherná hudba, která ji vystřeluje z "obyčejného" příběhu o zhrzeném hologramu do magických výšin a působí celkově velice vznešeně. Asi mi něco podstatného uniklo, jinak si nedokáži vysvětlit proč tyto tři příběhy sklepli autoři dohromady když jsou si podobné asi jako alan delon a jožin z bažin. Škoda no..jinak hodnocení jednotlivých povídek : 3,5 / 2,5 / 4 / ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Tři scifi filmy. První je spíše takový melancholický horror o tom, jak si operní pěvkyně vyvolává své vzpomínky a vyruší ji při tom skupinka kosmonautů (naprosto fascinující, technicky i obsahově, díval jsem se na to snad desetkrát - stojí za to vidět, už proto, že japonštinu s ruským přízvukem v podání pana Iwanowu jen tak neuslyšíte), druhý o tajném vládním experimentu a člověku, který smrdí tolik, že zabije celé široké okolí a třetí jako kratičká bezpříběhová vize dokonale militarisovaného státu (spíš než 1984 mi připomínalo Gilliamův Brazil, i stylem humoru). Magnetická růže je nezapomenutelná, patří k vůbec tomu nejlepšímu, co jsem kdy viděl... Ostatní jsou spíše ubohé, ale na Magnetickou růži asi nezapomenu hodně dlouho ... Rozhodně stojí za to vidět. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý poviedkový animovaný sci-fi film. Tvoria ho tri poviedky, prvá o posádke vesmírnej lode, ktorá zachytí núdzový signál zo zničenej lode v jednej nebezpečnej oblasti, ale aj tak sa ju rozhodnú preskúmať a dvaja záchranári nielen postupne zisťujú, že patrila slávnej opernej speváčke, no hlavne sa stávajú svedkami nadprirodzených javov, ktorým nerozumejú, druhá o pracovníkovi zdravotníckeho zariadenia, ktorý má chrípku a tak sa rozhodne vziať si jeden z experimentálnych liekov, lenže si vezme ten nesprávny a nevedome sa z neho stane mimoriadne nebezpečná biologická zbrať, ktorá sa stáva hrozbou pre celú krajinu a tretia o chlapcovi žijúcom v opevnenom meste, ktoré je v neustálom vojnovom stave a hlavným zmyslom života všetkych obyvateľov je boj s nevideným nepriateľom prostredníctvom ťažkých diel. So spracovaním som dosť spokojný, poviedky majú spoločný len žáner, takže animované sci-fi, inak sú prakticky úplne odlišné, takže poteší slušná rozmanitosť, ale vynikajú hlavne prvé dve. Prvá poviedka je až prekvapivo kvalitná, celé mi to prišlo nadmieru inteligentné a dokonca aj celkom originálne, dej je nepredvídateľný a dosť zaujímavý, poteší pár napínavých častí a skvelý výber hudby, no hlavne si ma to získalo tou príjemnou melancholickou atmosférou a fylozofickým štýlom. Toto by som rozhodne chcel vidieť v plnohodnotnej filmovej verzii, kľudne aj stále animovanej (80%). Druhá je vlastne úplne béčková, ale tým najlepším možným spôsobom, sadol mi humor a hlavne celé to absurdné prevedenie, či už veľkoleposťou, ale hlavne tým, že hlavný hrdina si po celý čas nie je vedomý, že práve on je tou hrozbou. A keď do deja ešte vstúpi aj armáda, čo je pritom väčšiu časť poviedky, o skvelú zábavu je postarané (80%). Tretia sa im už nemá šancu vyrovnať, navyše aj dĺžkou im je len polovičná, takže sa nejedná o plnohodnotný diel filmu, ale aj tak jeden deň z pohľadu chlapca v tomto zaujímavom meste má svoje čaro a celkom ma to aj bavilo. (60%). Dobre je na tom aj vizuálna stránka, ale skôr pri prvých dvoch, v tomto opäť tá tretia zaostáva, ale ani toto nie je zlé. Tieto poviedkové filmy pozerávam rád, ale vždy ma trochu mrzí, že nejaká z nich nie je plnohodnotným filmom a v tomto prípade je to hlavne tá prvá, ktorá by mala veľkú šancu sa stať žánrovým kultom, no aj tá druhá by potešila. Ale aj v tomto štýle je to stále nadmieru kvalitné anime. 77% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Hudba k povídce Magentická růže byla nahrávána s Českým filharmonickým orchestrem v Praze. (balone)

Reklama

Reklama