Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roku 1995 natočili 3 japonští režiséři 3 krátké povídkové filmy. První, hororově střižená MAGNETICKÁ RŮŽE vypráví o skupině astronautů, kteří přistanou na podivném vesmírném útvaru, který žije svým vlastním životem. Druhá, komediálně laděná SMRADLAVÁ BOMBA vypráví o muži, který po konzumaci nebezpečného léku začne vydávat nesnesitelný zápach a armáda se ho proto rozhodne zlikvidovat. Poslední, silně výtvarně stylizovaná povídka MĚSTO KANÓNŮ, silně odkazuje k Orwelovu 1984. Popisuje jeden den v utopickém totalitním státě (městě) jehož existence má jediný smysl - vystřelení z kanónu. (Skejpr)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

No první povídka fakt bomba, taková japonska verze Solaris, akurat že jenom 40-ti minutová a se super grafikou.... Druhá povídka total ulítlá komedie o prdícím muži, který svými prdy skoro zahubil japonsko :))) A třetí smutný příběh o obsluhovači děl za války.... Fšecky tři parádní, třetí mi přišel nejslabší, ale první dva na 5* určitě :) ()

balone 

všechny recenze uživatele

Pro mě Magnetická růže byla něco vynikajícího, za to *****, Smradlavá bomba byla oddychovka, tak za ****, zde byl spíše dán důraz na zábavnost a poslední město kanónů mě nijak neoslovilo svojí animací, ale za ten hlubší význam tomu dávám ***. Celkově mě Magnetická růže oslovila natolik, abych tomu dal takovéto hodnocení. ()

Reklama

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Toto se jednoduše nedá hodnotit jako jeden film. Každá část je od sebe natolik rozlišná, že nemá spolu nic společného. Podle mě by film vynikl lépe, kdyby byl rozdělen na tři kratší. Magnetická růže První a dle mého i nejlepší dílo ze tří, má naprosto skvělou atmosféru, hudbu, prostředí, jednoduše nemám co bych vytkl. Tato část se mi opravdu líbila a byl jsem natěšený na ostatní, ale bohužel, to už bylo jen zklamání. Smradlavá bomba K tomuto nemám snad co říci, nebavilo mě to, nápad je sice opravdu dobrý, ale provedení se mi jednoduše nelíbilo. Navíc mi vadila vtipná forma podání tohoto snímku. Město kanónů Abych byl upřímný, asi tři minuty před konce, jsem to vzdal a vypnul, protože tento příběh už byl natolik nezáživný, že jsem to nedokázal vydržet. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Najprv hodnotenie aby bolo jasno : Magnetic Rose (magnetická ruža) **** je najkvalitnejším filmom; Stink Bomb (smradľavá bomba) je tým najhorším (aspoň pre mňa) ***; Cannon Fodder (mesto kanónov) ***/5. Priemer je čiže 3 hviezdy, napriek tomu, že jeden film je tam naozaj lepší a viac ma bavil. Škoda, že toto sa nedá hodnotiť samostatne pretože kvalita jednotlivých "filmov" je naozaj dosť rôzna a príbehy sú rôzne dobré atď. Prvý film magnetická ruža ma najviac zaujal, lebo tento film spomedzi ostatných (dvoch) je tajomnejší, pripomína koniec niektorých veľkolepých filmov a hlavne druhé dva filmy mi pripadajú ako bez konca, ako by nemali vôbec koniec. Smradľavá bomba je skôr komédia podľa môjho názoru a nedokázala ma veľmi rozosmiať. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Z těch tří povídek za něco stála jen ta první a možná by se mi líbila víc jako hraná. Spojení vážné hudby, resp. opery, a vesmíru sice není žádná novinka (a ani Kubrick nebyl u 2001 první), ale tady to mělo ve spojení se zhmotnělými vzpomínkami své kouzlo. (Ostatně, hudbu nahrála Česká filharmonie, to mě potěšilo.) Škoda, že jsme se nedozvěděli nic moc o pozadí toho světa kromě toho, že „robot se zbláznil“. A větší škoda, že to nemá pointu, nikam to nevyústí. Druhá povídka asi byla inspirací pro pozdější americkou sci-fi o chlápkovi, který z neznámých důvodů lidem kolem sebe přináší nějakým biochemickým procesem smrt. Japonci to pojali jako komedii, takže si začínám myslet, že jsou komediemi i Godzilla a Gappa, kde jsou taky srovnána města se zemí a umřou tisícovky lidí. Já těm Japoncům pořád ne a ne porozumět, ty jejich složité otázky cti, rodiny a seppuku, a tady ještě tenhle divný smysl pro humor. Tady pointa sice je, ale asi jako by vám někdo vyprávěl úmorně dlouhý vtip a pak jej zakončil, jak jste čekali, že to skončí. Třetí povídka mi připomněla knížku Deset měst od Marcella Argiliho, tam je taky jedno vojenské město. V knížce ta povídka ale měla pointu, a tady opět tragicky chyběla. (A ano, to s tím písmenem S psaným jako SS jsem pochopil.) Celkově suma sumárum Magnetická růže za 4*, Smrdící bomba za 2* a Kanonýr Jabůrek za 2*, to máme průměr 3*. (Různé animační styly neřeším.) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Hudba k povídce Magentická růže byla nahrávána s Českým filharmonickým orchestrem v Praze. (balone)

Reklama

Reklama