Reklama

Reklama

Policie se bez úspěchu snaží zastavit řádění vraha, lupiče a šéfa bandy Rene Guillouxe (Michel Constantin). Do dalšího plánování loupeže se jim omylem připlete do cesty obchodník s realitami, který se dozví celý plán přepadení banky. Aby si Guilloux zajistil mlčení, vezme si jako rukojmí jeho manželku a syna. (borsalino)

Recenze (10)

Flego 

všechny recenze uživatele

Televízny režisér Yannick Andréi natočil jediný film pre kiná a bol to práve tento thriller. Najprv to vyzeralo na vykrádačku banky, keď však prišlo k veľkému omylu a realitný maklér sa stal svedkom príprav lúpeže, celý snímok sa posunul do napínavej hry medzi ním a šéfom lupičov. Filmu pomohli aj hlavní predstavitelia Michel Constantin a predovšetkým Michel Bouquet v netradičnej úlohe. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zfilmovaný příběh o rukojmích jednoho nešťastníka, který se velkým omylem dostal do blízkosti jednoho z největších lumpů Francie... Bouquetovi ani nemusíte tuto roli uvěřit, měl jsem s tím torchu problém vzhledem k jeho výrazovým prostředkům, ale ke konci Vám dojde, že právěm to je to ono!! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý film z nejsilnějšího období francouzského filmu. Ač se nedokážu odpoutat od antipatií vůči osobnosti Michel Bouqueta, příběh mne zcela strhl. Všechno má na svědomí výtečně napsaný scénář se spoustou nepředvídatelných zákrutů, zvratů a překvapení, kterým teprve dodatečně člověk přizná logiku, ale dopředu ho prostě nenapadnou. Opravdu profesionální práce. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Constantin ve své tradiční roli záporáka záporného nezklamal, v ne zcela běžné roli se ocitl Crauchet, byť i jako ředitel policie byl spíše obvyklý tichošlápek. Naprosto skvělý výkon předvedl Bouquet, přerod jeho bázlivého úředníčka v odhodlaného muže bojujícího za záchranu rodiny je úžasný. A závěrečná chůze k domu, v němž drží Guilouxe svá rukojmí, patří k nefalšovaným vrcholům filmu. Ty oči, toť odhodlání samo! ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Syrová kriminálka s charismatickým Michelem Constantinem v hlavní roli, kde ztvárnil roli lupiče, vraha a šéfa nedostižitelné zločinecké bandy. Plán přepadení banky mu omylem překazí obchodník s realitami, ale protřelému zabijákovi nedá mnoho práce vymyslet, jak přinutit obchodníka k rozumu. Fakt je, že Michel Constantin se do role záporáku hodí opravdu výborně, vzpomeňme třeba filmy Jako štvaná zvěř nebo Poslední adresa. Krásně ponurá je hudba filmu z pera pana Goraguera. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Napínavé vyjednávání a boj o záchranu životů rukojmích. Člověk celou dobu trne, co provede náhodný nepohodlný svědek, zločinci nebo policie. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Michelu Bouquetovi jeho role po léta budovaly filmovou image, kterou budil u diváků upřímné antipatie (mě nevyjímaje). Ale v tomto dramatu ukázal, jak rozsáhlý může být jeho herecký a výrazový rejstřík. Naprostá změna a triumf v roli ustrašeného človíčka, který se postupně mění! ()

curil 

všechny recenze uživatele

Zlatý věk francouzského kriminálního filmu (ale i komedie) přinesl i tuto povedenou kriminálku. Námětem je zprvu záměna osob a později napínavý souboj nenápadného úředníčka s ošlehanou bandou lupičů a jejím nelítostným šéfem. Zajímavé prostředí pařížské periférie, které je už dnes zaplněná sídlišti a bývalá poezie těchto míst se vypařila. Typově perfektně obsazení oba hlavní představitelé; Michel Constantin jako odporný šéf gangu ani nemusí moc hrát, jakoby ti všichni záporáci byli jeho druhou přirozeností, a Michel Bouquet v roli realitního agenta z počátku tichého a nesmělého. Sledovat jeho proměnu v tvrdého muže, který jde za záchranou svých blízkých, to patří k nejlepšímu z celého filmu. Celkově příběh působí uceleným dojmem, bez hluchých míst. ()

Reklama

Reklama