Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Typická klasika z "devadesátek" která není žádným pohádkovým veledílem ale jednou za čas na podívání třeba s dětmi to určitě není špatné. Ačkoliv byl za mého dětství Casper velký hit a nosil se na všem možném podobně jako dnes např.Mimoni, poprvé jsem ho viděl až nyní. Malinko tak nějak "americky" laciné ale milé. 3* za 59% ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Casper mala byť jedna z rozprávok môjho detstva, ale vôbec si nepamätám, že by som ju v 90.tych rokoch videl. Teraz, keď už mám po 30tke je to divné pozerať. Cieľovka rozhodne nie som a ťažko sa mi to hodnotí - dosť divný námet, spraviť film pre deti v dosť ne-deckom prostredí (taký Swayzeho Duch pre deti). Mňa uz veľmi detské vtípky nebavili, skôr som sa zasmial na rôznych cameách a referenciách na iné filmy, tie boli fajn. ()

Reklama

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Tan tento Casper se mi moc líbil. Má svou poetiku a je velmi zábavný nejen pro děti, ale i jejich doprovod. Christina Ricci se proměnila ze zachmuřené (skvělé) morbidní dívenky z Addamsovi rodiny na pohlednou mladou dívku. Také se zde na chvilku v roli živého Caspera mihne Dewon Sawa, který zazářil později v hororech Ruka zabiják a Nezvratný osud. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Silberlingův režijní debut přinesl dětskou klasiku 90. let. Ačkoliv jde o primárně o film pro děti, příběh není infantilní ani trapný, naopak obsahuje dost sentimentu i vtipných situací. Ve filmu se v cameo rolích objeví dost známých tváří, ať už Dan Aykroyd jako Ghostbuster nebo Clint Eastwood, Rodney Dangerfield, Mel Gibson nebo The Crypt Keeper z Tales from the Crypt. Shlédnuto na AMC. 4* ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno na premiéře se mi film docela líbil. Bohužel čas mu spíš uškodil a nestal se z něj nadčasový hit jako z Addamsovy rodiny nebo Ghostbusters. Překvapilo mne po letech, kolik slavných hvězd se ve filmu doslova mihlo. Christině Ricci bylo v Casperovi patnáct let a už byla úctyhodným objektem pro chlapy. Filmu chybí tak nějak šmrnc, místy už už začíná být zábavný, aby za malou chvilku začal být zase úplně obyčejný. 60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Rekvizity, které byly použity při natáčení, jsou vystaveny v Universal Studios v Orlandu na Floridě. (HappySmile)
  • První animovaný film, kde je postava, podle níž se film jmenuje, počítačově animovaná. (HappySmile)
  • Při scéně se snídaní vejde do kuchyně Casperův strýček točící se jako helikoptéra za tónů Wagnerovy "Jízdy valkýr" v pozadí a Stretch později řekne: "Mám rád po ránu vůni masa!" Celá tato scéna je přímým odkazem na Apokalypsu (1979). (HappySmile)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama