Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studenti druhého ročníku jednoho pražského gymnázia jedou na povinný lyžařský kurz. Nikoho příliš netěší, že hlavním vedoucím je přísný profesor Karda, který vzal s sebou dceru Mariku. Kromě Kardy tvoří dozor mladá učitelka Hanka, zkušená a skeptická učitelka Boženka a pohledný instruktor Vláďa. Od počátku kurz provázejí drobné konflikty. U Vikyho Cabadaje, který je vůdčí osobností třídy, najde Karda rozbitou láhev vína. Hned první večer se po večerce kluci vydají na dívčí pokoj a profesor je málem přistihne. Další den začíná výcvik, ale také zápolení mezi Vikym, Radkem a Karlem o Maričinu přízeň. Té se však líbí instruktor, a tak se jejich snahy soustředí na to, jak Vláďu znemožnit. Zatímco se ho snaží vyšachovat, má Karda problémy s věčně opilým kotelníkem, který odmítá topit, protože má koks složený před chatou. Kardovu žádost, aby mu pomohli uhlí složit, kluci odmítnou. Potom se však domluví s kotelníkem, že jim za složení obstará alkohol. Když pak Karda odjede na celý den a noc mimo chatu, využijí příležitosti a benevolence učitelky Hanky a uspořádají v kotelně tajný mejdan. Karel se opije do bezvědomí, a když jej ostatní najdou ve sněhu, zavolá Radek i přes nesouhlas ostatních učitelku. Ta začne případ vyšetřovat, ale všichni předstírají, že o ničem nevěděli, a nechají v tom Radka samotného. (TV Nova)

(více)

Recenze (612)

Bauer 

všechny recenze uživatele

A tak nevím, zda-li si to zaslouží místní vysoké hodnocení. První polovina je skvělá ale ta druhá je nic moc tedy. Věřím, že ve své době to musel být hit a muselo to být něco nového ale v dnešní době je to slabší. Se svými 3* si zde budu připadat jako vetřelec ale mně to až tak neoslovilo. Jako samozřejmně je to pohodová komedie z prostředí studentů druhého ročníku, což je mi momentálně hodně blízké. Najdou se zde legendární hlášky, které se zcela jistě používají i v dnešní době. A ty studenti? No tak ty byli na pěst a to tak, že celkově za všechno. Zejmena tedy děvčata mi byla velice nesympatická a navíc ošklivá. Jedina ta trojce kluků tam byla sympatická. Jan Antotnín Duchoslav (Viky), Václav Kopta (Radek) a malý, roztomilý Michal Suchánek (Karel), který hlásil o sto šest. Z dospělých herců stoji za reč snad jen Brzobohatý a Feinmanová. Česká a průměrná komedie s označením "teenage"! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasická česká komedie o mladých, která se liší v tom, že nabrala až kultovní status díky svým hláškám a postavám, což do dnes nedokážu plně pochopit:). Podle mě nic nadprůměrného, pouze slušně odvedená práce. Asi jsem jeden z mála, kteří nebyli poskvrněni "krásou" Evičky Jeníčkové nebo již klasickým machrováním Honzy Antonína Duchoslava. I když je pravda, že se vždycky zasměji, když uvidím Michala Suchánka v těch velkých brýlích... ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Tady mi přijde asi nejzásadnější zdůraznit, že tohle není "jenom" komedie. A že stádo je strašná věc, ale to film zdůrazňuje sám a dost. Můj vlastní gymplácký lyžák a rok vydání filmu od sebe dělí 26 let a nedovedu si představit, že by kdokoliv z mých spolužáků (ale tedy ani já) uměl zpaměti recitovat Oněgina. Na filmu oceňuji zejména to, jak je stručný a dokonale výmluvný. V podstatě nejvíc času se stráví představováním charakterů a jakmile už víme, s kým máme tu čest, může jít všechno od desíti k pěti bez jakéhokoliv nadbytečného okecávání. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará známá komedie, která mě moc nechytla a pobaví nanejvýš jednou. Díky krátké stopáži film poměrně rychle uběhne. Nějaké vtipné scény se najdou, i něco víc co dokáže trochu zaujmout. Herecké obsazení je na tom dobře. Příběh zajímavý. Nic víc v tom ale nevidím. Takže ve výsledku dostávám pouhopouhý průměr. 50% = *** ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Že prej Snowboarďáci tento skvost přaválcují. Pche, zůstalo jen u slov. Karel Smyczek natočil jednu z nejlepších českých "teenage" :D komedií, vlastně nejlepší českou teenage komedii všech dob. Hlášky typu Viky, ty máš teda péro takřka zlidověly. Studené prostředí zasněžených hor vytváří spolu s vtipnými scénami a nádhernou kamerou vynikající atmosféru. Kéž by lyžáky byly takové i dnes. Zbožně přání... Michal Suchánek snad ve své životní roli. A navíc mají moc pěknou a mladou paní učitelku.. Proč my máme na škole samé zasloužilé? :D Jak nesnáším zimu a sníh, tohle bych si klidně s některým z aktérů vyměnil. Ale co, tady v tom teplíčku u mne v pokojíčku je mi taky dobře. Ale co vzniká za komedie dnes? To mi hlava nebere. Snowboarďáci, Rafťáci... Kdy si dnešní "mládež" uvědomí, že na těchto rádoby komediích není vůbec nic zajímavého? Možná přichází nová generace filmových diváků, třeba se za několik málo let dočkáme tísíce fanklubů Uwe Bolla, Zdeňka Trošky či Eli Rotha... Kdo ví? Uvidíme... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kdy Marice (Eva Jeníčková) ujede lyže, říká že na ně šetřila celé prázdniny a že to je Tyrolka za 500. Po chvíli prohlásí, že to jsou lyže za 3000 a když najde ztracenou lyži, prohlásí "jé moje Fischerka". (A7X92)
  • Scenár, ktorý písal John s Pelantom, sa prepisoval asi desaťkrát. Písalo sa na stroji a bola to úmorná práca. (Raccoon.city)
  • Václav Kopta, když přijeli natáčet na hory, vůbec neměl zimní oblečení, jelikož nikdy před tím na horách nebyl. (cariada)

Reklama

Reklama