Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studenti druhého ročníku jednoho pražského gymnázia jedou na povinný lyžařský kurz. Nikoho příliš netěší, že hlavním vedoucím je přísný profesor Karda, který vzal s sebou dceru Mariku. Kromě Kardy tvoří dozor mladá učitelka Hanka, zkušená a skeptická učitelka Boženka a pohledný instruktor Vláďa. Od počátku kurz provázejí drobné konflikty. U Vikyho Cabadaje, který je vůdčí osobností třídy, najde Karda rozbitou láhev vína. Hned první večer se po večerce kluci vydají na dívčí pokoj a profesor je málem přistihne. Další den začíná výcvik, ale také zápolení mezi Vikym, Radkem a Karlem o Maričinu přízeň. Té se však líbí instruktor, a tak se jejich snahy soustředí na to, jak Vláďu znemožnit. Zatímco se ho snaží vyšachovat, má Karda problémy s věčně opilým kotelníkem, který odmítá topit, protože má koks složený před chatou. Kardovu žádost, aby mu pomohli uhlí složit, kluci odmítnou. Potom se však domluví s kotelníkem, že jim za složení obstará alkohol. Když pak Karda odjede na celý den a noc mimo chatu, využijí příležitosti a benevolence učitelky Hanky a uspořádají v kotelně tajný mejdan. Karel se opije do bezvědomí, a když jej ostatní najdou ve sněhu, zavolá Radek i přes nesouhlas ostatních učitelku. Ta začne případ vyšetřovat, ale všichni předstírají, že o ničem nevěděli, a nechají v tom Radka samotného. (TV Nova)

(více)

Recenze (612)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Film, z něhož mnohé hlášky již dávno zlidověly a sám se již dá považovat za klasický snímek. Já jej však poprvé viděl až nyní a bavil mě. Brzobohatý s Freimanovou byli skvělí a pobavilo i obsazení dalších rolí. V lecčem je sice příbeh šablonovitý a není prost klišé, ale ve výsledku to nevadí. Zejména závěr, jenž nelze považovat za obligátní happyend, jenž ke komediím obdobného ražení patří, činí tento počin zajímavějším. Na pokračování po letech jsem se chtěl původně vrhnout záhy, avšak po přečtení komentářů ztrácím odhodlání tak učinit. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

S odstupem času (mám stejný ročník narození jako film) už velmi oslabený zážitek. Přesto pár dobrých vtipů, trocha moralizování a především "konzerva doby" - oblečení, účesy, mluva atd. Za zmínku ještě stojí postava Radka - romantického a čestného snílka, který se tolik liší od svých pubertálních a prepubertálních kamarádů. Film jsem viděl s anglickými titulky, takže na závěr překladatelské okénko: Gee, such a member you have, Vicky! (podivné, že?) ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tohle kultovní komediální drama jsem viděla nejméně 4x a vždycky mě spolehlivě pobavilo, jako bonus navíc nabídlo i trochu moudra a moralizování pro mladé nevychovance:-). Kam se hrabou spratkovití, protivní "Snowboarďáci". Moje nejoblíbenější hláška: "Pojedeme zkratkou. Sice je to delší, ale zato horší cesta." :-) 95% EDIT: Tak jsem udělala chybu a podívala se na film po letech znovu... nějak už to není ono. Několik vtipných či silnějších okamžiků zůstalo, ale ta přemíra moralizování tak nějak irituje. Nicméně pořád slušný nadprůměr a stojím si za tím, že "Snowboarďáci" a vůbec filmy o současné generaci teenagerů se imho můžou jít zahrabat. 80% ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Ta hlavní trojice kluků nabízí povahově naprosto odlišné a ideální typy (frajírek, melancholik a šprt) a každý se v nich alespoň z časti najde :) Sněženky a machři jsou důkazem odvěkého třídního boje učitelů s žáky a žáků s učiteli, kteří zneužívají dobroty a na přísnost si stěžují. Lidé jsou pořád stejní =) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si matne pamatoval a necekal jsem, ze to bude takova sranda. Obcas tu jsou sice mista bez hlasek nebo vtipu, ale rozhodne nenudi. No a jinak vtipy a hlasky jsou dneska uz prakticky kultovni, k tomu perfektni obsazeni Duchoslav, Suchanek a Brzobohaty a musim jeste zminit neskutecne zlityho kotelnika. No a vzhledem k delce film bavi celou dobu, takze jasnejch 5*. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (40)

  • Režisér Smyczek se objevuje v malé roli ve scéně v cukrárně, kam přichází Mácha (Michal Suchánek) s Marikou (Eva Jeníčková). (Monco)
  • Celé natáčení málem ztroskotalo poté, co štáb nemohl v zimní sezoně sehnat ubytování pro osmdesát osob. (Karlos80)
  • Sjezdovka ve filmu se jmenuje Hnědý vrch. (M.B)

Reklama

Reklama