Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (186)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

HITSVILLE, USA Pro všechny ty skvělé indie filmy pro Apple TV by jeden zapomněl, že Soderbergh pronikl do mainstreamu mimo jiné heist filmy a Erin Brockovich. V Ovoci, jakémusi přebroušeném zrcadle Tarantinových historek, s nímž se potkává a zároveň neprotíná v pozoruhodném počtu tečen (video-nerdovství; Samuel L. Jackson; Ving Rhames etc.) jsou svým způsobem cool a sofistikovaní i blbci, vykrádajících ve vilách republikánských kund sejfy s parukami a lednice se steaky. -- A všichni jsou tak mladí! Hyperelegantní je dokonce romantická rovina s jinak otravnou squaw J.Lo. Kinematografie není soutěž, ale Soderberghově estetice reklam na drahé hodinky s výhledy do detroitských skleněných věžáků a posh elektro-jazzem Davida Holmese dávám natruc přednost. Nechte prosím toho člověka natočit jablíčkem alespoň jednoho finančně neúspěšného Bonda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Do kufru je Vás škoda." Tak s tím souhlasím, ale kdybych občas utíkal z vězení, tak bych rozhodně chtěl být alespoň jednou při útěku zavřenej s agentkou Sisco v kufru auta. Mě to kočkování mezi zlodějem a agentkou zkrátka docela dost bavilo, protože sympatičnost obou hrdinů hravě přebila lehce pokulhávající příběh. Ale co chtít víc, než být jako ON a užívat si to s NÍ. Někdy mě až mrzí, že se dám tak snadno obalamutit úsměvem nebo zadkem. Snad mě omlouvá to, že je to celkem slušná pohodovka. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Film, kde se toho sice zas tak moc neděje, ale je naprosto špičkově natočenej, s nádhernou kamerou a výpravou, herci jsou ve svých rolích perfektní a vychutnávají si i ty nejmenší camea, má vynikající downtempovou hudbu Davida Holmese a dýchá z něho pohoda a nadsázka. Jáj, a té Jennifer to tady tak moc sluší. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Ano. Muzu rict ze filmy Stevena Soderbergha mi prinasi radost z filmoveho umeni a nejlepsi na tom je ze je jedno jestli jde o v podstate koncepcne banalni film ala Ocean´s eleven nebo i neco slozitejsiho jako temer dokumentaristicky Traffic. Jsou to skvele filmy ktere funguji tak jak maji a vzdy je vse jak ma. Proc se mi Out of sight pres drobne neduhy libi nemusim vysvetlovat. Je to Soderbergh+Clooney+Lopez. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Filmografie Stevena Soderbergha by se dala popsat jako sinusoida mezi mainstreamem a filmovým artem. Jakožto všestranný tvůrce dokáže Soderbergh úspěšně vykonstruovat funkční žánrový film i atypickou nezávislou podívanou, ve které testuje možnosti filmového vyjadřování (důkazem budiž nedoceněná „ambientní“ sci-fi romance Solaris).Zakázané ovoce je jeho prvním mainstreamovým dílem, kterým zároveň započal sérii elegantních filmů, které spojuje totožný žánr – heist film. Jestliže trilogie Dannyho parťáci, která spolu se Zakázaným ovocem tvoří zmíněnou sérii, kombinovala heist převážně s komedií, pak Zakázané ovoce je více romantickým filmem. Ačkoliv právě romantická linie je ve svém základu jen další variací na známé téma (láska dvou lidí stojících na opačných stranách zákona), právě Soderberghova režie, hravý scénář ozvláštňující vyprávění o časovou nekontinuitu a hlavně ústřední duo sestávající z režisérova oblíbence George Clooneyho a překvapivě obstojně hrající Jennifer Lopez dělají z celého filmu velmi příjemnou a pohodovou podívanou. Soderbergh je mistrem svého oboru, má cit pro časovanou komiku a vedení herců, patřičné scény dokáže obohatit o to správné „erotické dusno“ a s ohledem na své angažování v artové tvorbě nijak překvapivě ozvláštňuje samotnou naraci – vedle nechronologické výstavby syžetu pak poukazuji především na filmový střih, jehož prostřednictvím je atraktivita scény v kavárně/apartmá básnicky řečeno dohnána až do magických rozměrů. _____ Vedle Clooneyho obsadil Soderbergh do menších rolí další své oblíbence – Luise Guzmána a Dona Cheadlea (ten spolu s Clooneym hrál ve všech Soderberghových heist filmech) a v menším partu se zde objeví i Michael Keton, který prakticky zopakoval totožnou roli frajerského policisty z o rok staršího filmu Quentina Tarantina Jackie Brown, přičemž i tentokrát nosí na krku zavěšené ty otřesné brýle se šňůrkou. Zakázané ovoce je precizně natočenou heist krimi-komedií, která nemá žádné vyšší umělecké ambice a jako poctivá „žánrovka“ dokáže více než obstojně zabavit. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Když je Jack a Karen na skleničce v hotelu, venku sněží. Šlo ovšem o sněžení vytvořené počítačově. (Pumiiix)
  • Během natáčení ve vězení si nadšený basketbalista George Clooney (Jack Foley) zahrál i s opravdovými "domácími". Na otázku, zda se přitom držel zpátky, odpověděl: "Musím přiznat, že ano. Byli to skutečně jen těžcí zločinci. Nebyl mezi nimi nikdo, kdo by třeba jen podepisoval nekryté šeky nebo tak. Každopádně jsem při hře nešel jako obykle nadoraz, protože když někdo takový zakřičí 'faul', tak řekneš 'oukej' a jdeš od toho." (NIRO)
  • Scéna, ve které jsou spolu Jack Foley a Karen zavřeni v kufru auta, se musela natáčet 45x. (Karlos80)

Reklama

Reklama