Reklama

Reklama

Sex, lži a video

  • USA Sex, Lies, and Videotape (více)

Obsahy(1)

Komorní psychologické drama o svérázných vztazích mladé čtveřice a jedné kameře. Právníka, který má poměr se svou švagrovou, navštíví dávno ztracený přítel ze studií, jenž má kuriózního koníčka - natáčí ženy debatující o své sexualitě. V erotické komedii se nezvyklý vztah tří hlavních postav odhaluje s doutnající smyslností a kousavým humorem skrze sex, lži a video. James Spader si odnesl Cenu pro nejlepšího herce z Filmového festivalu v Cannes za svůj geniálně nenápadný a svůdný výkon v roli Grahama, dlouho ztraceného přítele ze studií, který se vrací zpátky do města a zásadně ovlivní životy sebestředného sukničkáře Johna, jeho andělské ženy Ann a její vyzývavé sestry Cynthie. Jeden po druhém jsou zataženi do Grahamova velmi "osobního projektu", který všechny vztahy navždy promění. (Cinemax)

(více)

Recenze (130)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

První film, kterým se Steven Soderbergh zviditelnil a pro mě stále jeho nejlepší. Nemůžu se dost vynadívat na ten skoro nehýbající se děj, ve kterém lidi bez mučení dělají a říkají věci, které se jim mohly v jiném kontextu zdát nemyslitelné. James Spader a Andie MacDowellová, kteří si navzájem "pomohou", jsou do svých rolí dokonale obsazená dvojice. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Někdo řeší přebytek (sexuální) energie utíráním prachu, umýváním nádobí, odstraňováním vodního kamene z baterie popř. luxováním a někdo si jde raději zdravě zašukat popř. vyšukat mozek z hlavy. Talíře sice stále zůstanou zasviněné a bordel na podlaze jakbysmet, ale náramně se uvolníte a uleví se vám, za to ručím. J. Spader jako kombinace Z. Freuda, J. Cimického a R. Uzla, tj. zpovědníka-terapeuta lidských (ženských) duší a (amatérského) psychologa resp. sexuologa samouka a L. San Giacomo resp. A. MacDowell jako objekty jeho zkoumání, přičemž se může lehce stát, že se role „za pochodu“ vymění a z objektu zkoumání se stává terapeut a naopak. To vše v Soderbergh(ově) intimní, lehce provokativní studii lidských charakterů, aby Steven nakonec došel k poznání, že kvalitní uspokojující (to doslova) sex, je nejen kořením vztahu, ale i jeho alfou a omegou a lékem na všechny podstatné problémy. Nebo že by to přecejenom nebylo tak jednoduché......? ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nicholsův Closer je silný, kvalitní snímek o vzájemných vztazích čtyřech lidí s vynikajícími hereckými výkony. Ode mě dostal poctivé čtyři hvězdy. Ve srovnání s elegancí, jednoduchou krásou a věrohodností s jakou v jistém smyslu podobný příběh vypráví Soderbergh se mi však zpětně jeví jako toporný a zbytečně předramatizovaný. Sex, lži a video totiž mají kromě magnetických hereckých výkonů (James Spader! Andie MacDowell!!!, ale i Laura San Giacomo a Peter Gallagher) a řady rozkošně "živelných" (ano, tak bych to řekl sám, ano, tak by to asi řekla) dialogů taky jistý morální a výpovědní přesah (či oblouk, chcete-li), který jej v dnešní stále více odosobnělé době, kdy lžeme už i sami sobě činí čím dál silnější. 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh je hodně náročný režisér. Když se ale jeho filmy dostanou pod Vaší kůži, budou následně náležitě odměněny. K tomuto filmu jsem se třeba prokousával docela dost dlouho. Kdo by ale kdy řekl, že i v případě otevřených rozhovorů na téma sexualita se dá vyvodit tak neuvěřitelně kousavé napětí. James Spyder je v tomhle filmu naprosto neuvěřitelnej a přiznávám se, že jak jsem to ze začátku nečekal, tak jsem ke konci pomalu ani nedýchal. Sex, lži a video je hodně osobní a soukromý film, ale právě samotní herci ho povyšují o obrovskou úroveň víš. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Originální snímek,který mi po zpraseném Solaris vrátil víru v režiséra Stevena Soderbergha.Prakticky žádná sympatická postava(alespoň pro mě),zato špičkoví herci(Andie MacDowell válí) a super scénář.Teď ještě aby byl Traffic opravdu taková bomba jak všude slýchám a Sodherberg ve mě získá fanouška.Na debut až neslušně dobré.80 % ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel v Baton Rouge (Louisiana, USA). (SONY_)

Reklama

Reklama