Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (588)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Není to taková detektivní pecka z čista jasna a nedá to divákovi doslova tečku jako první Na nože. Na vině je rozbouřený konec, kdy se z toho tak trochu stává anarchie. Na druhou stranu jsem letos málokdy byl do filmu tak ponořen, abych se mu pokoušel přijít na kloub - což jsem nepřišel, palec nahoru za některé zvraty. Glass Onion zkrátka stále funguje jako zcela vtahující "whodunnit" a bude vás bavit. A palec nahoru i za velmi nápadité a věcné cameo role, z nichž dvě vyznívají v současném kontextu velmi, velmi vzácně. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig to táhne dobře, postavu detektiva má ušitou na tělo a užívá si ji pro maximální potěšení diváka. Super jsou taky kostýmy a interiéry a exteriéry dějiště jeho druhého “Knives Out” dobrodružství. Ostatní postavy vzbuzují divákův zájem rozkrýt jejich tajemství a hlavně odhalit jejich skutečný vztah s hostitelem, miliardářem Edwardem Nortonem. Ale rozuzlení není nijak překvapující či chytré. A film se s ním stává pouze příjemnou, pestrobarevnou oddechovku s vytříbeným stylem. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film posral záver. Jednotka bola výborná, dalo sa hádať vraha, špekulovať, proste štýl Agathy Christie. Tu to nebolo rozbehnuté zlé, hoci sa šlo cez ustavičné flashbacky, no nakoniec som čakal viac, nejaké prekvapenie, ktoré neprišlo, a určite mi k spokojnosti nestačí porozbíjaný barák. Samozrejme mi neušli aj bludy z dielne Netflix, ktoré stále sem tam spomenú nejakú bielu alebo chlapskú nadradenosť. A aj vďaka tomu je toho zlého veľmi ľahké nájsť. Stačí ho určiť podľa tej zlej farby pleti. Ako som už veľakrát spomenul, jeden stereotyp je dnes nahraden novým stereotypom a kinematografia tým trpí. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl se mi více než líbil, tak tenhle selhal hned na několika frontách. Zásadní problém mám s krajně debilním scénářem, který v sobě neskrývá jediné zrnko zajímavosti. Děj je nesnesitelná píčovina a je obrovský omyl, že něco takového bylo vůbec vypuštěno do světa. Postavy jsou napsané tak neuvěřitelně nezajímavým způsobem, že jsem měl obrovský problém tuhle píčovinu vůbec dokoukat. Bavil mě vyloženě jen Daniel Craig se svým luxusním přízvukem. Nikdo další mi nepřišel ani mikroskopicky zajímavý. Jedna nudnější postava než druhá. Stopáž byla zbytečně krajně přepálená. Tenhle blábol by se hravě vešel do 90 minut a každý divák by byl spokojenější. Totální ztráta času. Zejména první polovina je zcela nesnesitelná a věřím, že se přes ni spousta diváků vůbec nedostane. [10 %] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson si ve "Skleněné cibuli" podobně jako v jedničce pohrává se žánrovými očekáváními, zároveň ale zůstává věrný klasickým christiovským whodunnit příběhům. Odbydu-li hned ze začátku výtky, tak bych film zkrátil - zejména v rozvláčnějším intru, které i tak mile parodovalo různé CSI a degradovalo hledání clues, ale i v závěru snímku, který mi po odhalení zločince přišel už moc natažený. Nicméně samotné vyšetřování (včetně zásadního flashbacku a počínaje úžasně vygradovanou sekvencí před vraždou) mě zcela upoutalo a zaměstnalo mé (zrezivělé) "šedé buňky mozkové" až do finálního rozuzlení. Johnson ani ve druhé detektivce, která mj. nestydatě laškuje s Knoxovým pravidlem č. 10, rozhodně neztrácí dech a nabízí další napínavý a nepředvídatelný krimipříběh se spoustou nápaditých momentů (ať už šlo o "obsazení" Angely Lansbury, postavu Derola, Da Vinciho veledílo či všudypřítomné "gong"). ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Hoci hlavné hviezdy (Craig, Bautista, Hudson) chceli počas natáčania zostať v hoteli Amanzoe, štúdio to odmietlo, pretože cena bola neúmerná (izby stáli viac ako 2 000 $/noc). Bolo im povedané, že si môžu zaplatiť izbu sami, ale všetci odmietli. (Arsenal83)
  • 6. října 2022 Netflix oznámil, že uzavřel dohodu o uvedení tohoto filmu na týden do kin, počínaje 23. listopadem. Film byl uveden do přibližně 600 kin v USA a zahraničí. Jedná se o první film od Netflixu, který byl uveden do 3 distributorských sítí kin – AMC, Regal a Cinemark. (Updated_Cake)
  • Craig prezradil, že Bautista bol úplne iný, ako pri nakrúcaní Spectre (2015): "Pri nakrúcaní Bonda sa nezdal byť najšťastnejším človekom, tentokrát to bol úplný opak. Bol jednoducho veľmi zábavný a vždy sa usmieval, bol šťastný a oveľa viac komunikoval." (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama