Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (490)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání, i když stále pohodová sedmička, v jeden moment mi to připadalo až moc roztahané a vlastně jsem moc nechtěl pokračovat. Zkušený kaskadér Sam Hargrave akci pochopitelně umí, ale celkem mi vadila kamera, která sice krouží kolem v jedné neskutečně dlouhé scéně, ovšem i vlivem horších triků je až příliš neposedná a jednotlivé fighty jsem si nezvládl dostatečně užít. John Wick tohle měl letos zmáknuté o dost víc. Chris Hemsworth je však stále tahák, který se tu díky bohu nepitvoří jako v posledních dvou Thorech a jeho muskulatura stále budí respekt, tak trošku jsem doufal ve větší kontaktní akci a ne zbytečně sledovat ošklivě vypadající scény se sestřelenými vrtulníky. Slabší než jednička, možná i kvůli méně zajímavému prostředí (Austrálii nakonec vystřídala Čr :D) a tentokrát jsem váhal mezi 3-4*, leč stále se jedná o jeden z nejlepších filmů Netflixu a kéž by většina z nich byla alespoň takhle dobrá. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hargrave se po vzoru svých - teď už slavnějších - kolegů snaží realizovat svoje režijní ambice a zapomíná přitom na svojí minulost kaskadéra a na to, co z prvního dílu dělalo perfektní akční nářez – bezhlavá akce plná bolestných pádů a zásahů. Extraction 2 ukazuje, že jako režisér je pouhým rutinérem, kterej neumí budovat příběh ani emoce, takže ve chvíli, kdy skončí první – téměř půlhodinová – strhující akce, upadá zbytek filmu pod úroveň jedničky, protože se snaží bejt i něco víc než jenom další béčkovej výhul. Prostředí buranský gruzínský mafie navíc není ani zdaleka tak atraktivní jako Bangladéš. Na poli současných akčních fláků je to ale pořád nadstandard a pro mě osobně o level zábavnější než třeba poslední Wick. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jestli je Chris nástupce všech těch devadesátkových Slyů a Arnoldů, tak říkám ano, palec nahoru. Protože přesně takhle retro přímočaré Extraction 2 je. A proto je subjektivně ještě o stupínek výše, než přehnaně mytologický a budovatelský čtvrtý John Wick. Hemsworth si špiní ruce, krvácí, hoří, sestřeluje vrtulníky, zabíjí šroubovákem a minimálně polovina z toho je na jeden záběr bez střihů. Kdo fňuká nad špatnými efekty, měl by si uvědomit, že tohle není A blockbuster co jde do kin a stojí 150-200 milionů, ale je natočený sotva za třetinu a je určený pro televize. 9 krát z 10ti je tam víc kulervoucích scén, než si většina žánrově podobných filmů nechá jenom zdát, vlastně nic podobně intenzivního jsem neviděl velmi dlouho. Takhle měl vypadat Grey Man. Ukázková pocta akčnímu řemeslu, mistrovská práce kameramana, střihače a bojového choreografa. Šup udělejte trojku, protože Hemsworth je král a Golshifteh Farahani nová Atomic Black ! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jak říkala Škopková, asi jsou nějaký erekce na Slunci, protože ani ze čtvrtého Wicka a ani z druhého Rakea nijak odvařený nejsem. Anebo stárnu. Ta nesmrtelnost, stamina, timing hlavních hrdinů je prostě už moc. Natočeno je to supr, scéna na jakožejedenzáběr pecka, ale je to celkově téměř prázdný, vlastně nehodnotný. Siláctví a neutuchající výdrž postav působí zkrátka absurdně. Potěšil Bernardt a Saginashvili, byť jsem doufal v lepší konfrontaci hlavně u prvního zmíněného. Pořád lepší Vyproštění než od Jirky Babicy, ale chce to víc uvěřitelnosti. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Mě nic nezastaví!- Racionální divák se musí připravit na hodně fantastickou podívanou, anebo se radši na tohle nedívat. Zraněný Rake se dává do kopy poté, co téměř zemřel. A rekonvalescence je hodně přitažená za vlasy, ale když uvážíme, že Rake je převlečený Thor, pak není problém... No a ta Vídeň! Celou dobu jsem přemýšlel, jak se komando teroristů i s vrtulníkem dostalo z Gruzie do Rakouska, leč nepřišel jsem na to. Nakonec jsem nad vším mávnul rukou, páč akce je na prvním místě a kvůli ničemu jinému jsem se nedíval. Závěr na kapesníky a Hemsworth by i nadále měl zůstat u akčního žánru, jelikož emoce mu nejdou, nejdou, nejdou...a ten kamennej ksicht už mu asi zůstane napořád. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Na viedenskej Donauplatte, architektonicky modernej oblasti rakúskeho hlavného mesta, sa natáčalo dva týždne. Kvôli akčným sekvenciám museli zavrieť na túto dobu niekoľko podnikov, ale aj detské jasle a škôlky z toho dôvodu, aby deti nevystrašili. Bola to najväčšia uzávera v rámci Viedne kvôli filmovej produkcii od natáčania filmu Mission Impossible 5 (2015). (Arsenal83)
  • Pro natáčení moderní nemocnice v Dubaji posloužila administrativní budova Nile House v pražském Karlíně. Její vnitroblok, ze kterého hlavního hrdinu odvážejí od recepce na vozíku, je volně přístupný veřejnosti. (Muffino)
  • Netflix utratil v Česku za film během 75 natáčecích dnů dvě a půl miliardy korun. (chamonix)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama