Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (562)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmy od Stephena Sommerse fungují na člověka nejlépe, když je ještě v mladém věku a nevšímá si různých nedostatků a nedotažeností. Druhá Mumie je toho zářným příkladem. V náctiletém věku jsem se nechal unášet na dunách akce, která byla doplněna vtípky a množstvím fantaskně hororových prvků. S odstupem času si ale člověk všímá, že jde o průměrný až podprůměrný snímek, který vykrádá, paroduje a místy i lehce vyvrací první díl. Rachel Weisz a Arnold Vosloo jsou pro mě jasným pozitivem, John Hannah už lehce přehrává, malý Freddie Boath byl spíš otravný než vtipný a Brendan Fraser je pro mě stále špatným hercem. Vedle prazvláštního propojení dvojky s jedničkou skrze minulost postav divák dostal na talíři množství špatně udělaných efektů, kterým jednoznačně kraloval král Škorpion s příšerně digitálním obličejem Dwayna Johnsona. Na rozdíl od Van Helsinga, který je sice také scenáristicky pitomý a plný zbytečných a ne úplně dobrých efektů, pro mě nejde o srdeční záležitost - přece jenom mám radši vlkodlaky a upíry než mumie - a proto dávám nižší hodnocení. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní starověké dobrodružství, které je velice podobně koncipované, jako první díl. Spousta akce, rychlé tempo a solidní herci. Přesto je však druhý díl na můj vkus ještě více přeplácaný, přeefektovaný a vyhypovaný než jednička. Zde mi to už začínalo vcelku dost vadit. Tvůrcům se však nedá upřít nápaditost a slušná režijní zdatnost. Tentokrát mě vcelku potěšil i Vosloo, kterého mám stále zafixovaného jako drsňáka z Hard Target. Konec se škorpiónem už byl vyloženě hloupý, avšak vzhledem k prakticky nulovým ambicím filmu se to vydržet dá. Pobavit se a odhodit. Takové je základní moto. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je slabší kousek. Jaksi vyprchalo pomyslné kouzlo jedničky a zbyl jen hodně průměrný akční kousek. Propojení dvou postav Imhotepa a Krále škorpiona mě moc nezaujal. Ani ty komické pasáže už nebyly tak humorné a navíc tady zemřela Eve. Alespoň že ta hudba se dala poslouchat. Bohužel zbytečně dlouhý děj ubýjí často ke spánku. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ukázka, jak nejlépe zesrat pokračování. Totálně přehnat naprosto úplně všechno a, chcete-li obzvláště mě speciálně nasrat, nacpat tam osudovou předurčenost (jak já to v příbězích nesnáším). Na tomhle je špatné snad úplně všechno, od hloupého scénáře, přes stupidní scény až po idiotské dějové zápletky, kromě tedy dvou věcí, které film zachraňují od odpadu - mnohem více prostoru pro charismatickou Patricii Velasquez a rozpohybování mrštné Rachel Weisz. Možná to vypadá, že jsem se koukal jen na holky, ale on ten film nic zajímavějšího nepřináší. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Námět i obsah a scénář šustí papírem žáků poškoláků. V momentech, v nichž si divák jižjiž téměř zvykne na to, že tu jsou alespoň některé příznaky místy zvládaného filmového řemesla, je knokautován násilně nakopnutým dějovým zvratem, který MUMII propůjčuje ráz hodně nastavované a čím dál bezchutnější kaše. Říká se, že pršet nemusí; stačí, když kape. Ale co si počít, když se jazyk lepí na patro a v nedohlednu je i ta efemérní občasná kapička nápadu, záblesku, vtipu, vytržení z pouště stále bezbřežejší nudy? ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Kvůli natáčení tohoto filmu byl poprvé v historii uzavřen londýnský most Tower Bridge. Filmaři měli povolení uzavřít ho pro každý záběr maximálně na 20 minut. I to ale způsobilo takový dopravní kolaps, že musel zasáhnout Scotland Yard a doba byla filmařům snížena na 10 minut. (POMO)
  • Brendan Fraser (Rick O'Connell) si pri natáčaní vyhodil platničku, zlomil rebro a poranil koleno. (ČSFD)
  • Při honičce v autobusu hlavní hrdinové zabijí tři mumie, ale než honička začala, měli za zády čtyři. (JackBurda)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama