Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Spielberg je za kamerou machr, to nemůže nikdy nikdo popřít a i když nějaké jeho filmy nejsou úplně klenoty, tak je tam i tak jeho filmařský talent sakra znát Navždy u mě trpí tím, že je to především romantický film, který nenabízí příliš jiného. Příběh je to ale zajímavý a netradiční, takže ve výsledku je z toho lehce nadprůměrný zážitek. 70% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čas od času si každý režisér potřebuje odpočinout a natočit si něco jen tak pro radost. Takto Spielberg určitě přistupoval právě k tomuto snímku. Při sledování jsem nebyl tak fascinován jako u jiných Spielbergových filmů ale přesto měl něco do sebe a hlavně první půlhodina je skvělá. Později film začne dost kýčovitět ale po celou dvouhodinovou stopáž jsem se slušně bavil. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Spielberg měl v 80. letech příšerný období, kdy točil různý fantasmagorie a stupidní pohádky pro děti. Tento film nijak nevybočuje z jeho tehdejší zoufalý tvorby. Je to taková kýčovitá romantická komedie, ve který Richard Dreyfuss v roli anděla strážnýho (nebo co to je) pořád mele pantem, ale nikdo ho nevidí a neslyší. Já jsem na film náhodou narazil v televizi, tak jsem se podíval hlavně kvůli Johnu Goodmanovi. Ten sice nezklamal, ale jeho role je poměrně malá. Richard Dreyfuss byl tradičně takovej nemastnej neslanej a Holly Hunter, kterou mám jinak docela rád, hrála tak nesympatickou krávu, že mi lezla od první do poslední minuty na nervy. Navíc měla hroznej 80's účes. Od toho holiče, kterej jí tohle vytvořil na hlavě, bych si nenechal ostříhat ani chlupy v podpaží. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Steven se s tím nesere a kombinuje hned několik žánrů, (komedie, fantasy, drama), které překvapivě do sebe pěkně zapadají. Místy úžasné scény, (hašení jednoho letadla druhým), se prolínají s těmi nudnějšími. Těch naštěstí není mnoho. Co se mě týče, tak s tímto filmem nemám žádný problém a myslím, že pro ty, kteří mají rádi romantiku, tohle bude to pravé ořechové. P. S. Musím se kajícně přiznat, že Audrey Hepburn jsem vůbec nepoznal. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Doplňování těch méně známých Spielbergů je velká cesta do neznáma. Kdo by to byl řekl, že jde natočit mix Hawksovy klasiky Jen andělé mají křídla s tehdy ještě těsně neexistujícím Duchem. Navždy je tak opravdu zvláštní směsí dobrodružně akčního příběhu s parádně nasnímanými sekvencemi leteckých momentů s podivně nasládlým romantickým fantasy. A do toho všeho je to chvílemi i sranda. Odděleně samo od sebe to vše funguje a po technické stránce je to výborné. Horší je to z celkového pohledu, kdy je celkem těžké přistoupit na celý ten mix a vnímat ho kompaktně. Výsledkem tak je spíš průměrný zážitek z nadprůměrného filmu. 5/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Film je částečně natočen podle románu "A guy named Joe", který napsal Frederick Hazlitt Brennan. (Terva)
  • Pete (Richard Dreyfuss) a Dorinda (Holly Hunter) létají na bombardérech typu Douglas A-26, jež používala americké armáda ve druhé světové válce a ve válce proti Korei a Vietnamu. Al (John Goodman) létá s typem PBY Catalina, které sloužilo za druhé světové války k záchraně z moře a pro přepravu. (HellFire)
  • Audrey Hepburn za svou roli obdržela honorář ve výši jednoho milionu amerických dolarů. Celý jej darovala fondu UNICEF. (HellFire)

Reklama

Reklama