Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Spielberg nie je typ režiséra ktorý by ma dokázal sklamať. A napriek tomu, že Always sa pokladá za jeden z jeho najslabších filmov (čo je koniec koncov pravda) stále sa jedná o nadpriemer. Filmu sa dá vyčítať pomalé tempo vyprávania, priemerné herecké výkony, a nevýrazný scenár. Napriek tomu má tento film svoje kúzlo. Posledná 30 minútovka s Holly Hunter hasiacou požiar z lietadla a jej následná havária do rieky je napínavá, dojemná a podmanivá zároveň. Okrem toho konečne viem, z akého filmu čerpal inšpiráciu Duch s Demi Moore. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na tenhle film mě navedli rodiče. Ti z něj byli úplně unešeni. No, já jejich nadšení zcela nesdílím, ale přiznávám, že něco má do sebe. Spielberg natočil spoustu skvělých filmů a je jasné, že všechna jeho díla nebudou vystavena ve filmové síni slávy. No a tohle tam tedy určitě vystaveno nebude. Ale přesto je to roztomilý, trochu smutný, trochu veselý snímek pro všechny, kdo mají rádi romantiku. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Al Yackey (alias John Goodman ) má na začátku filmu úžasnou košili, to jen tak pro upozornění. "Baletní křeč" o kterou se snažil při tanci z Dorindou Durstonovou (alias Holly Hunter ) je parádní, to jen tak pro zasmání. Dorinda je však souzena Peterovi Sandichovi ( alias Richard Dreyfuss ) a nic není tak, jak má být, to jen tak pro pořádek. Steven Spielberg nám naordinuje příběh o lásce muže a ženy, nechá nás v něm trochu osmahnout, pak nám připraví šok a následuje vstup do vyšších sfér, kdy se z příběhu stává romantická fantasie, to je prostě fakt. CITÁT : A teď zaměř tu poslední vlaječku, co vypadá jako deštník, promiň Hap ( alias Audrey Hepburn ), ale to si nemohu nechat ujít...... Pěkně nám tu režisér hraje na city, film je plný srandy, smutku i naděje. V 99 minutě zazní hudba, kterou Spielberg použil ve filmu Blízká setkání třetího druhu a ve sto osmé minutě je vidět jakási náhraška zpětného zrcátka, záběr, který Spielberg používá skoro v každém filmu od dob natočení Duelu. Tento snímek ( Always ) je natočen podle románu A guy named Joe od Fredericka Hazlitta Brennana. Hudbu dělal John Williams a zazní zde třeba Nick of time v podání Bonniho Raitta nebo Give me your heart od Phila Marshalla. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ale musíš se naučit, že získat svobodu znamená někomu ji dát.“ Od filmu jsem takřka nic nečekal. Jenom důstojné rozloučení s mojí oblíbenkyní. A toho se mi dostalo, scény s Audrey jako andělem, který dává novou šanci hlavnímu hrdinovi, mě pobavily a potěšily („Teď sedím v lese a dávám se ostříhat. Buď jsem mrtvej anebo se zbláznil.“). Překvapilo mě však, že se snímek vyvedl jako takový. Romantika fungovala (opravdové jiskření jsem cítil hlavně mezi Dorindou a Petem, ne už tolik jeho „nástupcem), stejně tak decentní humor (zejména celá pasáž s oslavou Dorindiných narozenin byla vtipná) a letecké manévry/scény s hašením mě nadchly. Směrem ke konci už film trochu ztrácel svoji šťávu (a komunikace mezi „průvodcem“ a živými působila trošku zvláštně), přesto i za ten myšlenkový přesah dávám slušné 4*. „Myslíš si, že si mě koupíš nějakou hloupostí, cos sehnal na letišti.“ – „Vždycky to zabralo.“ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Spielberg měl v 80. letech příšerný období, kdy točil různý fantasmagorie a stupidní pohádky pro děti. Tento film nijak nevybočuje z jeho tehdejší zoufalý tvorby. Je to taková kýčovitá romantická komedie, ve který Richard Dreyfuss v roli anděla strážnýho (nebo co to je) pořád mele pantem, ale nikdo ho nevidí a neslyší. Já jsem na film náhodou narazil v televizi, tak jsem se podíval hlavně kvůli Johnu Goodmanovi. Ten sice nezklamal, ale jeho role je poměrně malá. Richard Dreyfuss byl tradičně takovej nemastnej neslanej a Holly Hunter, kterou mám jinak docela rád, hrála tak nesympatickou krávu, že mi lezla od první do poslední minuty na nervy. Navíc měla hroznej 80's účes. Od toho holiče, kterej jí tohle vytvořil na hlavě, bych si nenechal ostříhat ani chlupy v podpaží. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Do role Teda Bakera (Brad Johnson) byl původně navržen Tom Cruise, ten ale roli odmítl. (viperblade)
  • Tréninkové letiště v Coloradu zastoupilo letiště ve městě Ephata ve Washingtonu, které sloužilo americkému letectvu za druhé světové války pro účely tréninků. Toto letiště je zajímavé tím, že všechny budovy jsou velmi dobře zachovány. Při scéně, kdy je Al (John Goodman) pokropen hasící směsí při tréninkovém letu, sedí na jednom z bunkrů. (HellFire)
  • Scéna, kdy Dorinda neuhodne, že Ted imituje Jamese Stewarta, nebyla ve scénáři. Herečka opravdu nevěděla, kdo to má být a Spielbergovi se to tak zalíbilo, že scénu nakonec ve filmu ponechal. (viperblade)

Reklama

Reklama