Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se synem a dcerou (oba mezi 17 - 22 lety) se vydají do hor do jeskyně hledat zkameněliny. Během jejich pobytu v jeskyni se stane zvláštní věc, celá obloha se na několik vteřin oslnivě rozzáří. Kamarád, který zůstal před jeskyní, po pár hodinách umírá na ozáření a z jeho mrtvoly zbude jenom hromádka bílého prachu. Hned se vydávají domů zjistit, co se stalo. Všude nacházejí prázdné ulice, domy i auta. Někteří lidé ale z neznámého důvodu přežili. Proto mají stále naději, že jejich matka a manželka bude v pořádku. (p6qwre)

(více)

Recenze (28)

pepua 

všechny recenze uživatele

Velmi sympaticý post-apokalyptický film, prostý přehnaných akčních scén, zmutovaných přeživších lidí, či zombies… Roadmovie o otci a jeho dvou dětech, synovi a dceři, kteří se snaží dostat zpět domů, neboť věří, že jejich matka přežila. (Přijde vám tohle jako „potácení sem a tam“, jak píše obitus? Ano, nebezpečí, která na cestě domů potkávají, jsou v podstatě banální, ale o to víc mě tento film potěšil.) Díky všem těm „obyčejným“ scénám dobře vyniknou pocity zmaru i nadějí, které hlavní postavy zažívají ve světě, který se navždy změnil… ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Být to promítáno v kině, mohl si přítomný režisér Moxey položit s názvem filmu naprosto totožnou otázku a uvaděčka by mu na to odpověděla, že nezmizeli, ale jednoduše vůbec nepřišli.. Nukleární strašák období studené války suplován protonovou bouří, špetkou radiace měnící lidi na surovinu pro výrobu pečiva a vrčícími psisky. To vše levně, bez efektů a s přijatelnou dávkou technické mizernosti. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kam zmizeli všichni lidé je pro mě příjemným sci-fi se skvělou "retro" atmosférou, slušně vystavěným příběhem i nějakým tím napětím. Pokud od snímku nečekáte velkolepou efektní podívanou či našlapaný příběh, mohl by se Vám líbit. Jinak ostatním možná přijde nudný a bezobsažný. Film má působivý námět, který je zpracovaný v podstatě jako rodinné drama. S neočekávanými událostmi se skupinka lidí vypořádává sama, bez typického formátu, kde americké armádní složky zachraňují situaci. Určitě by se nějaké jednotky našly, i přes zmizení většiny tvorů na planetě:) Ke konci se dočkáme i nějakého toho tradičního klišé. Docela ráda bych i uvítala nějakou celkovou bilanci dané katastrofy či rozsah globálních škod:) Ale jelikož je snímek celkově ochuzen o armádní, politické či podobné prvky, nedostane se nám žádného konkrétního vysvětlení. Vše stojí pouze na skupince lidí putujících opuštěnou krajinou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

"Mimořádná erupce na Slunci. Je jedno, jestli byl někdo uvnitř nebo venku. My jsme přežili, tak máma taky žije. Jedeme za ní!" Podobně "logicky" se to má s celým filmem. Postavy jsou neživotné, připomínají jakoukoliv postavu z nějaké telenovely nebo Dallasu. Klidně mohlo jít o pilotní film k nikdy nenatočenému seriálu. Protože by tomu odpovídala výprava, roztahaný děj o ničem, spousta dialogů o ničem, a snaha za každou cenu být pohodový, žádné velké drama. Navzdory námětu. Postavy potkají první mrtvé, ale nijak to jimi neotřese, jsou hrdí Američané a jdou dál, hlavu vzhůru, nějaké jídlo, auto, baterie do auta se vždy najde. Všichni mají stále čisté oblečení, každou chvíli jsou jinak převlečení. Btw, a kam se poděl ten druhý bratr, co na začátku ulovil králíka? Při srovnání s Quiet Earth, kde by se napětí dalo krájet, tohle je nemastná neslaná selanka bez špetky zajímavosti. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem základní pointu moc nepochopil, je průběh filmu celkem dobrý. Nevím, na co si tu kdo stěžuje na triky, když tu žádné nejsou, akorát se dvakrát všechno rozsvítí. Naopak je fajn, že hlavní hrdinové řeší své problémy a nejde jim o záchranu celé planety, jak to tak bývá zvykem. Až na pár podivných momentů a reakcí je to celkem i uvěřitelné. Nepochopil jsem však, co to teda jako způsobilo? Jakou má souvislost sluneční erupce a zemětřesení s jakýmsi virem? Leda, že by sluneční erupce, která vyřadila elektřinu, vypustila z nějaké laboratoře vir, který toto způsobil, ale ve filmu to teda takto jasně řečené není. A ten virus tedy ovlivňuje jen lidi, které zabije, psy, které rozzuří a zbytek v pohodě? Koně v pohodě? No nic...ale jinak to není tak zlé. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama