Reklama

Reklama

Duel

(TV film)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spielbergův film, který byl původně natočen pro televizi. V Evropě ho však uváděli v kinech. Obchodní cestující Mann jede po arizonské poušti na jednání se šéfem. Cesta probíhá poklidně do té doby, než se objeví cisterna řízená tajemným řidičem. Začne Manna vytlačovat ze silnice, chce ho dostat pod vlak, atd. Jaký má důvod? Spielberg natočil film s rozpočtem 350 000$ za dva týdny podle historky Richarda Mathesona z Playboye, který říkal že to sám zažil. (woody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (394)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi netypické Spielbergovo road movie. Kdybych jeho jméno neviděl v kolonce režie, tak bych ho pravděpodobně vůbec jako autora nehádal. To aby si vzal člověk lupu, aby v tomto snímku zaznamenal některé jeho autorské rysy. Každopádně hodně povedená záležitost, kterou nejvíce ocení jistě řidiči, kteří pravidelně absolvují dlouhé tratě. Skutečně řidičova nejdivočejší noční můra. Zároveň snímek skvěle funguje i jako podařená reklama na pevnost karosérií amerických aut. Lepší 3 hvězdy. Super záležitost, kterou dal Steven Spielberg určitě široké veřejnosti jasný signál, že jako režisér rozhodně stojí za pozornost. ()

juta 

všechny recenze uživatele

- Tohle je jizva... - kde jsi k tomu přišel? - ve rvačce, to už je dávno. Duel. - duel? Ty? Tohle ti nežeru. - ale ne souboj, Duel, ten slavný film od Spielberga, kamarád po mně hodil kazetu. Hloupě jsme se pohádali, kdo má na kole hezčí klipsny... :D Tak díky Trpaslíkovi jsem se podíval taky na Duel. Bylo to docela fajn psycho, ale na můj vkus poněkud zdlouhavé. ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Prvni velky rezisersky uspech Stevena Spielberga. Solidni road movie, pri jejiz sledovani budete mit porad takovy neprijemny pocit, a budete fandit hlavnimu hrdinovi, i kdyz se moc jako hrdina nechova. To co znamena DUEL pro osamele cestovani po americkych silnicich, znamenaji CELISTI pro letni koupani v mori. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh, skvělá, krásně čitelná gradace. Nekonečná silnice, dvě vozidla. Oběť a monstrum. Absurdita situace je o to vážnější, že se jí všichni, komu se o ní hrdina snaží říci, smějí. Pomocí minimálních prostředků Spielberg natočil debut, v němž stanovail většinu svých budoucích postupů. S těhonou manželkou se na konci filmu hrdina neobjímá. Naštěstí:-) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Geniální prvotina geniálního autora, Spielberg o5 ukazuje, že brilantně vyšperkované drama se dá vytáhnout i z tak jednoduché zápletky, jakou je jízda osamoceného osobního automobilu osamoceného obchodního cestujícího, jehož terorizuje pomatený řidič tyráku s tváří divákům skrytou...konec je dokonale jednoduchý. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Přestože byl snímek určený pro televizní vysílání, byl nominován na Zlatý glóbus. [Zdroj : Cinema] (Terva)
  • Carey Loftin, v titulcích uveden jako Cary, měl na starost koordinaci kaskadérů. (Robbi)
  • Trofejních poznávacích značek na tahači Peterbilt je celkem osm. Jsou ze států Nevada, Wyoming, Idaho, New Mexico, Arizona, Montana (těchto šest je na předním nárazníku), California (pod předním nárazníkem a na přívěsu). Pokud budeme brát tu poslední jako patřící vozu, tak ta je WM 3227. (Robbi)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Reklama

Reklama