Reklama

Reklama

Tajuplný ostrov

(seriál)

Epizody(6)

Nebezpečné dobrodružství trosečníků na neobydleném ostrově v Tichém oceánu. V průběhu války severu proti jihu v r. 1865 uprchne z obklíčeného města Richmondu pětičlenná skupinka uvězněných seveřanských mužů. Vede ji vědec a major Grantovy armády Cyrus Smith, kterého doprovází jeho černošský sluha Nab, novinář Gedeon Spilet, námořník Pencroff, patnáctiletý sirotek Herbert Brown a pes Top. Uprchlíci se zmocní balónu jižanské armády a odstartují, pak se však rozpoutá vichřice a ta neřiditelný balón spolu s pasažéry zanáší nad širý divoký běsnící oceán, balon klesá a oni spadnou na pobřeží neznámé pevniny nebo ostrova? Začíná pro ně nebezpečné dobrodružství, při němž budou muset vynaložit veškerý svůj um, aby přežili. Podaří se jim to? (TV Barrandov)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Píseň „L'Île bleue“ („Modrý  ostrov“) je interpretována zpěvačkou Monique Pianéa na text Christine Fontane a hudbu od Gianniho Ferria se dvěma mluvenými intervencemi Philippe Nicauda, který v seriálu hraje novináře Gedeona Spileta. (sator)
  • Snímek byl, navzdory tomu, že se jedná o příběh Američanů z doby války Severu proti Jihu, natočen pouze ve španělské a francouzské verzi. Pro země, kam byl prodán, byl pochopitelně nadabován. (Robbi)
  • Natáčelo se na španělském ostrově Lanzarote. Omar Sharif se při pobytu nechal unést rozestavěným domem ve vápencovém dole ( dnes zvaným LagOmar). Koupil jej, ale později ho prý prohrál v partii bridže. Záběry z obklíčeného Richmondu byly realizovány ve městě Alicante. (moriaty)
  • V celém seriálu nehraje ani jedna žena. Pouze se na okamžik objeví v ponorce Nautilus, kdy si Kapitán Nemo promítá jakýsi film, kde zpívá žena. (cariada)

Reklama

Reklama