Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český film o lásce, vášni a nenávisti královny Kunhuty a Záviše z Falkenštejna... Čechy, polovina 13. století. Českému království panuje Přemysl Otakar II. (F. Němec), jenž připravuje politicky motivovaný sňatek s vnučkou uherského krále Kunhutou (H. Maciuchová). Na slavnosti v královském paláci se Kunhuta setká s pohledným českým šlechticem Závišem z Falkenštejna (R. Brzobohatý), kterého poznala už doma v Uhersku. Oba se do sebe zamilují, avšak své lásce pochopitelně nemohou dát průchod. Po deseti letech stojí Záviš na straně odbojné české šlechty, z níž má král obavy. Přemysl dá proto zpupného Falkenštejna vypovědět ze země. Sám vzápětí čelí papežské klatbě a hrozící válce s císařem Rudolfem I. Habsburským. Schyluje se k bitvě na Moravském poli. A tehdy se královna Kunhuta rozhodne vzít věci do svých rukou... (Česká televize)

(více)

Diskuze

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Ať jdou doprčic, proč se takovýdle aušusy vůbec skenujou do HD, když je tu tolik jinejch skvělejch filmů?

Síček

Síček (hodnocení, recenze)

elizabeth_ba: Přesně, přesně, přesně.. O kvalitě tohoto opusu už bylo myslím napsáno dost.. Ale mě zaráží jiná věc, proč? Proč film vzniknul? Chápu jakýkoli poltický film - zakázka, co se dá dělat. Ale poslední Přemyslovci.. Asi si režisér Steklý chtěl po první světové se Švejkem a raném novověku s Petrem Vokem zkusit i středověk.. no nemusel to dělat, že

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

ArtLucie: Přiznám se, že mě se na tomto filmu nelíbilo vůbec nic... Skoro bych řekla, že mě dokázal opravdu pěkně naštvat. Těší mě jen to, že nejsem jediná, kdo tuto nekvalitu odhalil a komu film vadil. Podle mě totiž vůbec něco takového nemělo spatřit světlo světa.

ArtLucie

ArtLucie (hodnocení, recenze)

 

elizabeth_ba: No máte pravdu, z hlediska historie to byla katastrofa, obsazení sice krása ale trochu se jim to vymklo.. No dobře, pořádně se jim to vymklo.

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

ArtLucie, pravděpodobně to lidem, kteří se aspoň trochu zabývají dějinami, za napsání nestálo. Byla to totiž taková ubohost, že přemýšlím, jestli to nepasovat na držitele ceny "Můj nejhorší historický film" všech dob. Než tohle, to se na to měli tvůrci raději vykašlat a jít někde do přírody na vzduch. Za tohle by se totiž někdo měl všem těm historickým osobnostem (minimálně panu Závišovi, králi Rudolfovi a královně Kunhutě) písemně omluvit!

Síček

Síček (hodnocení, recenze)

Vydržím hodně..a vzhledem k tomu, že se jednalo o jeden z posledních českých historických filmů, který jsem zatím neviděl, těšil jsem se.. herecké obsazení skvost, historické období nesmírně zajímavé.. výsledek? k pláči, lépe řečeno k studu.. kostýmy+reálie+exteriéry+vskutku lidová mluva, která se neužívá ani u béčkových historáků.. česká filmová katastrofa s historickým námětem

ArtLucie

ArtLucie (hodnocení, recenze)

No, tak to vypadá, že jsem buď dívala jen já, nebo že ostatním nestálo za to napsat komentář..

PaRi

PaRi (hodnocení, recenze)

No, 17. 4. 2011 tenhle paskvil uvede CS film, tak jsem zvědavý na ty komentáře. PaRi

Reklama

Reklama