Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doba protireformace: Myslivec Machovec je pro náboženské přesvědčení donucen představiteli jezuitského řádu uprchnout z domova. Jeho dospívající děti Helenka a Tomáš se i přes sílící nátlak nevzdávají víry a tradic Českých bratří. Těžkopádný přepis rozsáhlého románového díla sloužil několika generacím jako snesitelnější náhrada povinné školní četby. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Nevím, co mají všichni ti rejpalové. Film je dobrý, Růžek geniální, Nedbal skvělý a Švorcová byla v té době kus. Jsou horší filmy.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

To je dost, že se tento film konečně objevil v ČT; A. Jirásek napsal skvělé dílo o "činnosti" černých krkavců v čele s Koniášem, a vůbec celé činnosti parchantů, nazývajících se Tovaryšstvo Ježíšovo. Po "revoluci" flanďáci sice zase otáčejí dějiny blekotáním o "osvětové" práci pátera Koniáše, ale opak je pravdou, zvláště dnes je to vidět, když černoprdelníci dostali mld. a zas by chtěli o všem rozhodovat a do všeho se srát. 

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

abdul je zřejmě blbec... jen proto, že nechápe styl Aloise Jiráska, jednoho z našich českých největších spisovatelů, tak to tupě povrchně uráží...Temno je skvělý film i kniha...ale pochybuji, že Abdul umí tak dobře číst, aby to byl schopen poznat...

Související novinky

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

08.08.2011

Po dlouhé nemoci zemřela v pražské léčebně dlouhodobě nemocných česká herečka Jiřina Švorcová. Dcera stavebního dělníka a hostinské vystudovala učitelský ústav a Státní konzervatoř v Praze. Po jedné… (více)

Reklama

Reklama