Reklama

Reklama

Zazpívej

(studentský film)
  • angličtina Sing for Us
Trailer

Obsahy(1)

Příběh jednoho horkého červnového dne a čtrnáctileté Evy, která začíná vnímat nejen své fyzické proměny, ale i tělesnost druhých. Zrají třešně a při jejich sklizni se schází celá rodina i kamarádi Eviných starších bratrů... Poeticky laděný příběh jednoho horkého letního dne neokázalým a přitom vnitřně velmi naléhavým způsobem vypráví o lidské intimitě, citech a vzájemném zraňování, o blízkosti skutečné i relativní. Slovenské studentce pražské FAMU Terézii Halamové se podařil i díky kameře Lubomíra Ballka obrazově i herecky vytříbený film, který se řadí k tomu nejlepšímu v české kinematografii loňského roku. Snímek byl podpořen Českou televizí v rámci Filmového akcelerátoru, což je společný projekt České televize, pražské FAMU, písecké FAMO a zlínské UTB na podporu nejvýraznějších filmových talentů u nás. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

angel74 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc mě zaujala perfektní a neotřelá kamera Lubomíra Ballka, která udržuje diváka po celou dobu v jistém napětí. K hereckým výkonům jsem také neměla žádné vážnější výhrady, ale příběh samotný mohl být přece jen poněkud dotaženější. (65%) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kamera na FAMU je vážně silná, a komunikace s režiséry asi probíhá vážně dobře, protože až na výjimky mi FAMU filmy přijdou nejsilnější tehdy, když se krátkému filmu podaří funkčně motivovat pěknou obrazovou exhibici. Intimita, tělesnost a zranitelnost Zazpívej je vážně skvělá. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zakonzervovaná atmosféra jednoho horkého letního dne zakončeného bouřkou. Výborná kamera, přirozeně působící herci. Osobní příběh hlavní hrdinky z toho jen tak nenápadně probleskuje. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu Zazpívej mě nezaujal tak, jak bych sám čekal. Přitom herecké výkony nejsou špatné, ovšem celá vnímání fyzické proměny je zpodobněno v jedné scéně u rybníka. Eviny osobní pocity se nedozvíme, protože je nikomu nesdělí a sama též nevytváří žádné emoce. ()

nudnik 

všechny recenze uživatele

Spíš než počátek vnímání tělesnosti na mě film zapůsobil výborným vystižením atmosféry letního odpoledne a náznaků vztahů ostatních osob, vše hlavně díky nádherné kameře Lubomíra Bellka. Navíc dobrý casting a střih. ()

Reklama

Reklama