Reklama

Reklama

Ztracená kulka

Trailer

VOD (1)

Geniálního mechanika s kriminální minulostí obviní z vraždy. Aby dokázal svoji nevinu, musí vystopovat zmizelé auto a získat důkaz: jednu jedinou kulku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

choze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá francouzská akční storka, která sice připomene Bessonovu produkci, ale narozdíl od ní ji chybí výraznější koncept i obsazení, ale zase se tu nikdo nepokouší o nějaké přiblblé bessonovské humory (jen považte - Ramzy Bedia ve vážné roli!). Příběhově to nenudí, záporák je fajn, z akčních scén bych vypíchl jen snaživou bitku na policejní stanici, jinak aspoň ve finále mohli víc šlápnout na plyn. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stratená guľka nemá nič spoločné s genitálnym ústrojenstvom, ani s Hitlerom, ktorý bol tiež jednovaječného charakteru. Hoci hľadanie stratenej guľky by mohol byť v jeho prípade veľmi zaujímavým a odvážnym filmovým počinom komediálneho rázu, niečo ako voľné pokračovanie Stratili sme Stalina. V tomto filme sa žiaľ toho komediálneho veľa neodohráva, na druhej strane nechýba dobrá akcia, automobilové naháňačky a mŕtvoly. Súhlasím s Malarkeym, že to silne pripomína Bessonovskú tvorbu, starú dobrú klasiku. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Malé francouzské netflixí Rychle a zběsile. V podstatě velký argument do MZ speciálu a chtěl bych vidět recku od imfa, protože mi to ve své syrovosti hoooodně sedlo. Hlavně i všechny vedlejší postavy neuvěřitelně charismatičtí sympaťáci. A to že jsou všechny auta v podstatě starý a hnusný bylo osvěžující. Nic geniálního to není, ale slupnul jsem to jako malinu. Jednoduchý plot a mrzí mne, že to není pilot seriálu. 8/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to ako taká vážnejšia variácia na komediálnu sériu Taxi. Ale po krátkom úvode nastane zlom a zvyšok filmu sledujeme chlapíka na úteku, ktorý musí dokázať svoju nevinu. Scenár je blbý ako bolo zvykom v osemdesiatkách. Nad konaním postáv občas budete krátiť hlavou. Je to proste priamočiare akčné béčko s naháňačkami a pár bitkami. Našťastie akcia je tiež poctivo oldschoolovo prevedená bez otravných CGI a samozrejme je aj špičkovo a štýlovo natočená. Nie je jej tu síce nonstop, ale keď dôjde na akciu, tak búračky stoja za to. Tak trochu Mad Max na frantíkovský spôsob. A bitka na policajnej stanici sa fanúšikom akcie určite vryje do pamäti. Keby ešte trochu viac popracovali na vzťahoch medzi postavami, tak by to bolo za poctivé 4 hviezdičky. Ale aj v tom skratkovitom podaní si ma postavy získali a sralo ma, keď zabili toho dobráka, takže som držal mlčanlivému hrdinovi palce, aby zloduchom nakopal zadky a poriadne doničil karosérie. Film má zbesilé tempo a ani na chvíľu nenudí. Takže dávam spokojné 3* pre poctivý oldschool akčný výplach. 6/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Hups …. No, je to takové rozporuplné, že jsem to nakonec asi po půl hodinovém uvážení zařadil do neutrálního průměru a kvůli výborně natočené akci zaokrouhlil nahoru třetí hvězdou. Co se týče úvodu, byl jsem z toho trochu roztržitý, hned se tu sneslo na rychlo velké množství postav, tak jsem se v tom nemohl snadno orientovat – ne, že by to bylo nějak těžké na pochopení. ;) Hlavně mi to nějakým dějem a zápletce přišlo takové nulové a hlavně divné. XXX zkorumpovaných poldů, a náš ústřední herec či hrdina proti nim, prostě to bylo takové divně pojaté. Ale akce byla fantastická, takže díky bohu za ní. To zas se musí frantíkům nechat. Střílení a sem tam nějaké bitky – ok. Ale ty automobilové naháněčky, především ta dlouhá, finální? To jsem se kochal blahem. Natočeno možná ještě lépe, než některé áčkové filmy. Jenže to je vše ke kladům, takto si to podruhé už nepustím. I herecké obsazení a jejich postavy nic moc, krom hlavního hrdiny, který mi seděl ze všech nejvíc. Hudba – normál. Jinač, abych nezapomněl na ten útěk z policejní stanice. Určitě mě pobavil, než abych ho bral vážně. Říkal jsem si přesně to samé, co zde psal uživatel Ouwen, logika zde chyběla. Ale na to jsem už zvyklý u ostatních, současných filmů. No, takže aspoň díky akci čistý průměr, holt ostatní aspekty mi k tomu chyběly, nedá se nic dělat. Mohlo to být ale lepší …. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Upravený Renault Clio z úvodu filmu má za předními sedadly motor Lamborghini. Zajímavé je, že samotný Renault vyrobil stejnou generaci Clia také s motorem umístěným za předními sedadly. Šlo o variantu Clio V6 s třílitrovým šestiválcem a pohonem zadních kol. Ve dvou sériích vzniklo méně než tři tisíce kusů této sportovní verze. (FIAT 500)
  • Štáb měl k dispozici hned několik replik slavného Renaultu 21 Turbo. Lze to poznat především díky koncovkám výfuku, které repliky měly. Ve scéně, kdy Renault jede za kamionem, má pouze jednu velkou koncovku a v další scéně, kdy tlačí policejní Mondeo, má zdvojenou. (UncleMorty)
  • V čase 01:06:00, když policisté staví zátaras, je tmavě modrý Renault Laguna jinak postavený na silnici, než když Lino (Alban Lenoir) zátaras proráží. I druhý Ford má jiné postavení. (Fischa77)

Reklama

Reklama