Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný architekt Steven (Matthew Broderick) požádal svoji přítelkyni o ruku. Reakce byla nečekaná - emancipovaná Robin ho vyhodila z bytu. Při zařizování nového příbytku se pak Steven seznámil s poněkud excentrickým montérem Chipem (Jim Carrey), který mu načerno zapojil několik programů kabelové televize. Steven zaplatil Chipovi padesát dolarů a bláhově se domníval, že už ho nikdy neuvidí. Jak strašlivý omyl! Osamělý Chip začal považovat sympatického zákazníka za svého nejlepšího přítele a nevybíravě se mu naboural do života. Radil mu, jak si poradit se vzpurnou Robin, ztrapnil ho před nejbližšími kamarády a do bytu mu nainstaloval extrémně drahou (a kradenou) televizní aparaturu. Steven je slušný člověk a dlouho se nemůže odhodlat k tomu, aby Chipovi na rovinu řekl, jak se věci mají. Teprve po divokém večírku, na který Chip pozval bizarní skupinu svých zákazníků a také předem zaplacenou prostitutku, která Stevenovi mistrně sehrála etudu "láska na první pohled", se architekt pořádně naštve. Vmete do tváře obtížného podivína holou pravdu, vyhodí ho ze dveří považuje tímto jejich podivný vztah za ukončený. Ale zhrzený Chip se rázem stává Stevenovým úhlavním nepřítelem. Nepřítelem s neuvěřitelně vyvinutým smyslem pro pomstu. Nepřítelem, který dokáže změnit život své oběti v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film s Carreym se mi nikdy kdovijak nelibil, ale ted jsem ho zase po letech videl a stoprocentne me dostal. Pribeh je fajn, natoceny to je fajn, herci jsou fajn. Navic, sice v malejch, ale viditelnejch rolich, se tu sesla skvela sestava Black, Stiller, Gass, Wilson. Jenze film stoji na Carreym a ten to rozjizdi tak mega giga zpusobem, ze to snad ani neni mozny, lita tam jak psychopat a je uplne fuk, jestli je zrovna hodnej, nebo zlej, hazi jeden xicht za druhym a litaj z nej genialni hlasky. Az sem si rikal, jak by asi vypadal, kdyby si dal v nejakym hororu vaznou roli psychopata. Proste, byla by to slusna komedie, ale Carrey to ocekavane pozvednul na paradni masakr a ja nemuzu jinak, nez plny hodnoceni. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pozícia šialeného komika v štýle Klamára, klamár alebo Blbý a blbší, to je jeho osvedčená parketa. Ale poloha šialeného kriminálnika, to už nesadlo. Aj preto film prd zarobil, akurát tak na výlohy pre Carreyho. Takže neprišli slzy smiechu, ale skôr slzy z tej tlačenej teatrálnosti a tragikomického dojmu. V konkurencii svojich filmov je Carreyho The Cable Guy až zabudnuteľný. Ale 20 melka, čo za to dostal, pre neho asi zabudnuteľné nebudú. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pár scén je fakt dobrých a Ben Stiller není špatný režisér, jenže tenhle film má obrovský problém v celkovém vyznění. The Cable Guy je v zásadě dost krutý, protože Chip není jenom excentrický chlapík který zoufale hledá kamaráda, ale je i tak trochu psychopat. S jiným vyzněním by z příběhu mohl být mrazivý thriller, a ani by se scénář nemusel moc přepisovat. Jim Carrey si s ambivalentní rolí očividně nevěděl rady, takže svou postavu zjemňuje šišláním a smutnýma psíma očima. Trochu to pomohlo, jenže vtipů je pomálo, proto temnou atmosféru stejně zcela neudusil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Viete o tom, že herec Ben Stiller si občas rád zasadne na režisérku stoličku a natočí nejaký celovečerný film. Jeho režisérskym debutom bol snímok "Bolestná realita", ktorý bol vyprodukovaný v roku 1994. Ten som ešte nemal možnosť vidieť. Avšak jeho druhý zárez na pažbe režiséra z roku 1996 som si pozrel. Jedná sa o titul "The Cable Guy", ktorý v našich končinách vyšiel pod distribučným názvom "Opravár". A poviem vám, že to nebolo vôbec špatné. Pre mňa to bolo veľmi príjemné prekvapenie. Nejde len o to, že to zrežíroval komik Ben Stiller, ale aj úloha v ktorej exceloval herec Jim Carrey ma zaujala svojim negatívne psychotickým nábojom. Jim Carrey sa tu predviedol ako poriadne pošahaný psychoš. *** ()

Elin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě těžkým sklamáním. Děj filmu mi přišel o ničem a rádoby vtípky ať už byly jakýkoliv, rozhodně nebyly vtipný. Klidně jsem tenhle film mohl označkovat jednou hvězdičkou, ale to by se Jim nesměl tak perfektně popasovat s písní kapely Jefferson Airplane - Somebody to love. Znám i pár lidí, kterým se to líbí víc, než originál. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Na párty Chip (Jim Carrey) spieva karaoke verziu piesne „Somebody to Love“ od Jefferson Airplane. Chip uvádza, že táto pieseň sa objavila v dokumente Gimme Shelter, čo nie je úplne pravda. V dokumente bola použitá síce skladba od Jefferson Airplane, ale úplne iná: „The Other Side of This Life“. (Arsenal83)
  • Příjmení Ricka (Jack Black) je Legatos. Ve filmu nezazní, je pouze ve scénáři. (GreatestFan)

Reklama

Reklama