Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro moderátora rádiové talk show v Dallasu, který si nebere servítky, jsou následující dny hodně důležité. Zjistil totiž, že jeho kontroverzní pořad vysílaný pozdě v noci by mohl "vykopnout" do celonárodní sítě rozhlasových stanic. Nicméně všechno není zdaleka tak skvělé jak se zdá. Má trable s láskou a bojí se, že vedení sítě se bude snažit změnit obsah show kvůli neonacistické skupině, kterou rozzlobily moderátorovy otevřené názory. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

movie 

všechny recenze uživatele

70% Prvních 25 minut výborných, Stone a Bogosian si rozhlasové pasáže dávají naprosto precizně. Následující "romantická" linie, která se filmem protíná je ale trošku mimo a zdržuje. Stone využívá svého speakara jako ventil svých levicových názorů, podsud vše ok. Na konci jsem ale měl pocit, že se to Stoneovi rozpadlo pod rukama, hlavně scénář, začátek rozhodně stál za to a hodně mě navnadil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, cekal jsem trochu takovyho Pontypoola, akorat bez zombiku, ale tohle je pecka. Dej se sice obcas snazi venovat nejaky vedlejsi a nezajimavy romanticky linii, ale nastesti vetsinu casu jsme v radiu a sledujem moderatora v akci. A Bogosian je naprostej buh, kterej by McHattieho ukecal po peti minutach. Tomuhle totiz neni nic svaty, chova se jak kreten, kazdyho urazi, kazdymu se vysmiva, dokaze okecat naprosto vsechno na jakykoliv sebedrsnejsi tema a vetsinu lidi tim kurevsky nasere. Na druhou stranu, volaj mu samy uchylove, perverzaci, magori a posuci, takze by tady nejaky maslo neobstalo. Celej film je pak neco na pomezi mezi hodne znepokujujicim thrillerem, protoze nektery telefonaty vam fakt nadzvednou koule a naprosto cernocernou komedii, protoze zase nektery telefonaty jsou vtipny, ale takovym zvracenym zpusobem. Proste skoro dve hodiny neporetrzityho kecani jednoho chlapka v radiu, ale je to skvele natoceny, Bogosian je genialni a me to celou dobu perfektne bavilo a Stone opet dokazal, ze je machr. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Sklízíme, co jsme zaseli…" Může někdo, kdo přichází každý večer dělat talk show, v níž útočí na své posluchače, uráží je a ponižuje, dopadnout jinak než jak na konci tohoto Stonova filmu dopadl moderátor Barry? Asi těžko. Upřímně musím říct, že mě tenhle Barry (v dosti afektovaném podání  Erica Bogosiana) postupem času čím dál tím více štval a přišlo mi, že už ty své výpady vůči volajícím vážně přehání. Na druhou stranu těžko říct, jak by se člověk dokázal vypořádat s tím, kdyby byl vystaven debatám s tolika různými excentriky. Mě dostatečně vysílilo samotné sledovani téhle excentrické talk show. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Jestli se vám nelíbím, tak mě vypněte." Velmi zajímavá a dokonale strhující sonda do hlubin (zdaleka nejen) moderátorovy duše. Špičkovou úvodní půlhodinu už film sice nepřekoná, ale Oliver Stone je takový hračička a Eric Bogosian je ve své roli takovým způsobem vynikající, že si toho člověk vlastně ani nevšimne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlasím. Absolútny súhlas s názorom užívateľa "Malarkey". "Nočná Talk Show" je napriek absolútnej absencii násilia, pomerne agresívnym snímkom, v ktorom zbrane nahradili slová. Je to klasický Stone no ďakovať treba predovšetkým tým, čo písali scenár, lebo to sú práve tí, ktorí vďaka verbalite dodali tomuto snímku ten správny punc. Komu sa páčil (za mňa podpriemerný) "Pontypool", tak "Talk Radio" bude pre nich ďaleko solídnejším zážitkom. Ľahký nadpriemer .. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Stu (John C. McGinley) čte časopis „Playboy“, který obsahuje rozhovor s Oliverem Stonem. (Rugero)
  • Michael Wincott (Joe, Kent, Michael) hrál roli Kenta i ve stejnojmenné divadelní hře (1987) Erica Bogosiana. (Rugero)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry (1987) Erica Bogosiana, která byla nominována na Pulitzerovu cenu. (Rugero)

Reklama

Reklama