Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro moderátora rádiové talk show v Dallasu, který si nebere servítky, jsou následující dny hodně důležité. Zjistil totiž, že jeho kontroverzní pořad vysílaný pozdě v noci by mohl "vykopnout" do celonárodní sítě rozhlasových stanic. Nicméně všechno není zdaleka tak skvělé jak se zdá. Má trable s láskou a bojí se, že vedení sítě se bude snažit změnit obsah show kvůli neonacistické skupině, kterou rozzlobily moderátorovy otevřené názory. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Provokativní, komorní konverzačka, která názorně ukazuje Stoneovo rebelství, proti své Zemi. Eric Bogosian, kterého jsem doteď znal, jen jako padoucha z Přepadení 2: Temné území, mě velice překvapil a celý film dokázal zdárně utáhnout. Jen je toho na necelé dvě hodiny, přeci jen málo, nebo možná naopak moc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle bude určitě nejslabší kousek ve filmografii Olivera Stonea. U filmu v pohodě stačilo vypnout obraz a jen poslouchat blábolení pohotového Barryho. Závěr byl naprosto nevyhnutelný... Člověk, který dokáže naštvat a urazit za jednu noc tolik lidí, ani nemůže čekat nic jiného. Líto mě Barryho určitě nebylo. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

O rok mladší kolega Good Morning,Vietnam s hlavným predstaviteľom Robinom Williamsom,taktiež SHOWMAN:SPEAKER z rádia,ktorý bol ale rozdielny v komunikácii s poslucháčmi,lebo Barry je ostrý moderátor,ktorý si nikdy neberie servítku pred ústa,a tým sa mu často stáva,že naserie veľa ľudí,ktorých ani nemá ako spoznať,až na jedného fanatika Kenta,ktorý príde do rádia,tak vážení to je teda Šou,Oliver ide aj cez mŕtvoly,tentokrát si berie do parády židov,Hitlera,Holocaust a neonacistickú skupinu,ktorú Barry poriadne rozdráždil... Barryho predstaviteľ Eric Bogosian,ktorého asi ani nepoznám?,je rovnako fantastický ako zmienený Robin Williams,len ako som hovoril,majú inú schému ako pobaviť ľudí... Barry musí riešiť každý deň všelijakých pacientov,ktorí mu visia na drôte,vzťahy s ex manželkou,či sa nechce prispôsobovať Bossovi Alecovi Baldwinovi... Výborný výkon Erica aj Aleca,štúdiová vynaliezavá kamera Roberta Richardsona,ale najmä extra pohotová réžia a scenár Oliho a Erica v exkluzívnej SHOW,kde som ostal ako zasiahnutý bleskom,čo ľudí všeličo trápi... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Princip americkejch rádiovejch stanic jsem asi nikdy nepochopil. Víc se tam kecá, než hraje a tenhle film je vlastně úplně stejnej. Tak ukecanej film s kadencí 200 slov za minutu není pro každýho. Třeba pro mě ne. Musím ale uznat, že hereckej výkon Erica Bogosiana je ten jeho životní... zahrál to fakt dobře. Taky John C. McGinley se mi líbil, ale to je tak všechno. Ten scénář se podle mě moc nepovedl a furt se tam mlelo něco o židech a různejch kontroverzních společenskejch problémech. A ten hlavní moderátor je podle mě zkurvenejch hejtrů král. Celkově ti lidi v tom rádiu jsou dobří leda tak k tomu, aby je člověk litoval. Mimochodem tady hrajou většinou samí kudrnáči - taková hustota kudrn na centimetr čtverečnej je smrtící. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na společnost prostřednictvím svérázného moderátora v rádiu Barryho Champlaina (dobrý Eric Bogosian). Je to kritika společnosti, ve které je hojnosti netolerance a strachu z odlišnosti, která přes strach vede až k páchání násilností a pošlapávání lidskosti. Je to kritika falešné morálky a pokrytectví a přetvářky. Nenávist a závist je zakořeněnou lidskou vlastností a díky němu bude dav vždy falešně moralizující, díky pokřivenosti vedoucím k militantnosti největších a nejzoufalejších nespokojenců, kteří z ryzí nenávisti dokáží zabít všechny, koho považují za své nepřátele. Barry se nebojí říkat krutou pravdu a hájit lidskost velmi tvrdě. Odsuzuje neschopnost lidí podívat se sami sobě do tváře, která se skrývá pod nánosem pochlebování a přetvářky a pokrytectví. Tepe do všeho s čím je nespokojený a tím pádem i sám do sebe. Další postavy: Barryho bývalá manželka Ellen (Ellen Greene), Brarryho současná milenka Laura (Leslie Hope), technik Stu (John C. McGinley), ředitel Dan (Alec Baldwin) a pozorovatel Dietz (John Pankow). Příjemně břitké s patřičně inteligentním nadhledem a melodramatickým koncem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Michael Wincott (Joe, Kent, Michael) hrál roli Kenta i ve stejnojmenné divadelní hře (1987) Erica Bogosiana. (Rugero)
  • Stu (John C. McGinley) čte časopis „Playboy“, který obsahuje rozhovor s Oliverem Stonem. (Rugero)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry (1987) Erica Bogosiana, která byla nominována na Pulitzerovu cenu. (Rugero)

Reklama

Reklama