Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Natural Born Killers skončili a mnozí diváci plakali, že prý chtějí další dávku jejich ujetosti. I zželezola se strejdovi Oliverovi plačících diváků, vzal do rukou scénář zavánějšícíc noirovou černotou, na záda si hodil skvělého kamerana Richarda Richardsona a stvořil U-Turn - film, který již tolik netančí na tenké hranici mezi osobitou uměleckou výpovědí a kýčem, jako Natural born Killers, ale noirový námět přetavuje na groteskní přehlídku karikaristických postaviček a bizarních režisérských nápadů. U-turn je netradiční, svojský, úlétový a byl by i geniální, kdyby byl natočen púodle odpovídajícího scénáře. Tím neukazuji výhružným prstem na (přiznávám, diskutabilní) scénaristické kvality U-trunu, nýbrž na fakt, že scénarista dal dohromady uričtý příběh, kterému by slušelo adekvátní zpracování a ne Stoneovo otočení o 180 stupňu (anglicky U turn :-) ). Stejně postupoval Stone právě už u Natural born killers a i tam se mu to podle mne vymstilo. I když John Ridley nenadával na Stonea jako kdysi Tarantino, rozpačité působení na diváka zůstavé nezměněno. 3,5 hvězdičky - zakrouhluji proti matematickým pravdilům směrem dolů, jako trest za Stoneovu nepoučitelnost :-) PS: Sean Penn skvělý a Jennifer Lopez...Je prostě sakramentsky žhavá :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to byla síla. Skvělé obsazení, ale hlavní hvězda tohohle filmu je Oliver Stone, který dokáže vytěžit maximum už i z úvodní scény kdy Sean Penn jede do toho zapadákova. Všichni herci bez vyjímky hrají skvěle. Úchyl Nicka Nolteho je nezapomenutlený stejně jako úchyl Billy Boba Thortona. Sean Penn je skvělej a je hustý jak postupně furt krachuje z toho jak se mu to celý kurví. Jennifer Lopez je ultrahypersexy a zahrála to taktéž skvěle. No a dvojice Joaquin Phoenix a Claire Danesová skvěle dotváří tento brilantní film. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sice místy zdlouhavé a polopatické, ale to je ten nejmenší problém. Oliver Stone si prostě natočil film po svém. Z U-Turn je cítit onen pověstný drajv, ten chtíč přinést divákovi něco, nad čím se může zamyslet. Ne jen povrchně zaujmout. Charakteristický rychlý střih zaujme již na začátku a zásadně odlišuje snímek od ostatních podobného rázu. Námět je sice jednoduchý, ale nechápu tolik výtek ohledně něj, rozhodně je k věci a naopak i místy překvapí. A famózní obsazení vše dokoná...80% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"EVERYTHING IS EVERYTHING AND EVERYTHING IS NOTHING TOO." ------------- Geniálna kamera, strih, púštne prostredie amerického buranova v Arizone, Dr. Pepper, zaujímavé postavy a perfektný výkon by Sean Penn. Občas pri tých všetkých Oliverových dokumentoch zabudneš, že robí aj poriadne filmy. --- (4.7.2021) Netuším, aký matroš som pred rokmi fetoval, keď som povedal, že U Turn má uveriteľnejšie postavy ako Red Rock West, no musel byť kvalitný a neriedený. Keď sa na to dívam teraz, nie je tam ani jedna "normálna" postava a všetky prekyprujú až karikatúrnym presahom, a keď hovorím všetky, tak všetky. Stoneova vízia am. zapadákova je však zaujímavá, baví ma aj opakovane a o ostatné aspekty filmárskej stránky je starostlivo postarané. Príde mi teda fér radšej zvýšiť hviezdy z troch na štyri pri Dahlovom počine, než znižovať tomuto. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Sean Penn byl nucen odřeknout hlavní roli kvůli jinému natáčení. Studio angažovalo Billa Paxtona, ale ten z projektu vycouval asi týden před začátkem natáčení. U Penna se mezitím naštěstí změnila situace, takže mohl Paxtona nahradit. (Ai.ma)
  • Billy Bob Thornton pro svoji roli přibral skoro 25 kilogramů. (Ai.ma)
  • Film byl volně inspirován jedním příběhem o tulákovi, který v osmdesátých letech zmizel, když se vydal dál po nedokončené silnici. (Ai.ma)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno