Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Olivier Stone, Stanley Weiser | Hudba: Stewart Copeland | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: American Entertainment Partners, Amercent Films | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 43,848,100 $ | Ocenenia: Oscar: 1 - Michael Douglas (HR) || Vynikajúci film o svete Wall Streetu, ktorý ponúka omnoho psychologickejšie vypracovaný zážitok, než vizuálne orgastický Vlk z Wall Street. Charlie Sheen v jednej zo svojich životných rolí, s tradične perfektným Douglasom. Film typu garantovaného zážitku. 80% | FullHD, THX, EN DTS | ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me naprosto nezajimave tema zpracoval Oliver Stone na vybornou. Obchodovani na burze je aspon pro me desna nuda, ale Stone z filmu udelal napinavou skoro az kriminalku. Prvni hodina filmu je v podstate jedna dlouha jizda, kdy tempo ani na moment nepolevi, pak se sice film krapet vic rozkeca, ale za nakejch dvacet minut uz zase jede ve velkym. Jedina vytka je snad na dve hlavni postavy, urcite sel jejich konec propracovat jeste vic, zvlast u Sheena by bylo fajn sledovat, jak ztraci svoje postaveni a postupne prichazi o kolegy a pratele. Taky konec je takovej otevrenej, ale zase lepsi, nez kdyby se to zvrhlo v soudni drama s velkym proslovem na zaver. Charlie se tady fakt prekonava, sice to nebyl nejakej oslnujici vykon, ale urcite jeho nadprumer. A pak tu je Michael Douglas, kterej je tu fakt skvelej parchant. Sice mi neprislo, ze by hral az zas tak moc nad svym prumerem, ale mel proste dobre napsanou roli, takze toho oscara dostal pravem. Stone ma sice lepsi filmy a od tohohle rezisera mam jiny filmy radsi, ale presto dam plny hodnoceni. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že Wall Street je typickým příkladem filmu, SPOILERY!!! kde "starouš" zaučí horlivého mladíka, jenže "starouš" nehraje fér a proto mu to mladík vrátí jeho vlastními zbraněmi, KONEC SPOILERŮ! ale není to zdaleka jen o tom. Tento film nám především ukazuje, jak moc "svobodná země" ta Amerika vlastně je… :-) Jak se dá vydělat ohromný balík peněz a zároveň prodělat ("Tak vyděláme jen 10 miliónů dolarů, no.") a jestli peníze jsou opravdu vše a co znamená rodina. Jistě, když to vidíte napsané, tak je to klišé nad klišé, ale když to vidíte v pohybu… to je věc! Oliver Stone je schopný režisér, a pokud si k tomu přizve ještě schopnější herce (Charlie Sheen byl opravdu skvělý, Douglas byl přímo famózní) tak se nemusíte bát o výsledek. Já jsem moc spokojený a nemám jediné sebemenší výhrady (pravda, většině těch ekonomických výrazů jsem nerozuměl, ale stejně jsem pořád chápal, o co jde). A co je hlavní, mohl jsem se naplno zasmát vtípku z Žhavých výstřelů 2, kdy se míjí lodě, na kterých jsou právě Charlie Sheen a Martin Sheen, kteří na sebe křiknou: "Líbil ses mi ve Wall Street!" ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V dění na burze, v akciích, prodávání, nakupování, stoupání či klesání jejich ceny se vyznám asi jako kamzík v řízení parní lokomotivy. A proto jsem z Wall Street nejspíš neměl ten pravý požitek, když jsem při tolika scénách absolutně netušil, oč právě běží. Naštěstí byl základní příběh pochopitelný i navzdory tomu, herci byli výborní a Oliveru Stoneovi se podařilo vyrobit celou řadu nezapomenutelných scén (u mě to vyhrálo zatčení). Wall Street není z jeho nejlepších filmů, ale z těch velmi dobrých určitě. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zaujimava drama zo sveta maklerov a financnych zralokov, tak ako aj pohlad a zaroven poucenie pre mladeho zacinajuceho maklera Sheena, ktory sa chcel za kazdu cenu a velmi rychlo dostat k peniazom. Michael Douglas si uz viackrat zahral chamtiveho bohateho hajzlika, spomenul by som napriklad Fincherovu HRU (1997) alebo DOKONALU VRAZDU (1998), pricom aj tu si zahral obchodnika na burze. Charlieho Sheena dnes uz ani poriadne nevidiet, mozno len na Direct to DVD filmoch a na Daryl Hannah si pamätam asi len z Tarantinovho KILL BILLa (2003). Na konci filmu som si vsimol venovanie niekomu, kto sa tiez vola Stone, zrejme niekomu z rodiny rezisera Olivera Stonea. Filmoveho otca Charlieho Sheena si tu zahral jeho skutocny otec Martin Sheen... 13.03.2009 ____ Charlie Sheen - (Bud Fox) +++ Michael Douglas - (Gordon Gekko) +++ Daryl Hannah - (Darien Taylor) +++ Martin Sheen - (Carl Fox) +++ Terence Stamp - (Sir Larry Wildman) +++ Saul Rubinek - (Harold Salt) +++ John C. McGinley - (Marvin) +++ Hal Holbrook - (Lou Mannheim) +++ Hudba: Stewart Copeland +++ ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Film měl pracovní název "Greed" (Chamtivost). (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama