Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Abych se mohl podívat na druhý díl, musel jsem si znovu oživit příběh původního filmu. Rozhodně se je na co koukat, rok se sešel s rokem a Oliver Stone si vzal k ruce stále ještě nezkušeného mladíčka Charlieho Sheena, aby jej vhodil tentokráte do finanční džungle. Takže Wall Street je svým způsobem Četa 2. Skvělý Michael Douglas by mě dokázal přesvědčit, že slunce může vycházet i na zapádě. 80% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som sa v jednom z predošlých komentárov priznal, že nechápem zmysel a pravidlá amerického futbalu. U fungovania burzy zmysel ako-tak chápem, pravidlá mi naďalej unikajú. Oliver Stone mi v tomto mojom probléme nepomohol, ale nakoniec on predsa nenakrúcal náučno-populárny film, ale v súlade so svojím celoživotným ľavotočivým presvedčením film z centra špinavých finančných čachrov. Moralitku o tom, ako po raketovom vzostupe prichádza nutný pád. O tom, o koľko je lepšie, ak zamestnancov okrádajú ich vlastní manažéri, než by sa ich firma mala stať subjektom hrátok na burze. Štyri hviezdičky sú najmä za to, že napriek vnucovaniu svojho svetonázoru odviedol Oliver Stone profesionálnu prácu, k čomu mu mimoriadnym spôsobom dopomohol aj Michael Douglas. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulusí "obchodování" (čti spekulování, podvádění, manipulování) a dalších nekalých praktik na newyorské Wall Street. Příběh je ve své podstatě nesmírně prostý, což je ještě okatější ve srovnání s pokračováním, ale i tak se zde na dvou hodinách rozehrává dost hutné drama. Oliver Stone, který se kromě režie podílel i na scénáři, zde dává divákům najevo i svůj názor na fungování naší demokracie, ale opět - mnohem více se rozjede až v pokračování. Neznalý divák jako já se také dozví něco málo o principu fungování burzy, ale i nadále je to svět, který mi zůstává naprosto cizí a vzdálený stovky světelných let. Hodně mě pobavil John C. McGinley, kterého mám zaškatulkovaného, coby doktora ze Scrubs, a tady kupodivu nikoho neléčí:) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone ešte v časoch keď nešliapal vedľa a Ch. Sheen v časoch, keď som ho dokázal ako tak oceniť. So zdanlivo nezáživného prostredia finančníkov dokázal Stone vybrúsiť pútavý príbeh o vzostupe a páde šikovného finančného žraloka a osude aeroliniek. Obdiv si zaslúži najmä M. Douglas v úlohe poloboha, ktorý je neomylný, nerad prehráva a pozná odpoveď na všetky otázky sveta. Oscar absolútne zaslúžený. Raz ,ale každý padne na hubu...80%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý Michael Douglas si za svoj excelentný herecký výkon oscara viac ako zaslúžil a Charlie Sheen nijako nezaostáva. Pre mňa je tento film jednou zo špičiek tvorby Olivera Stonea a nestratil nič zo svojej aktuálnosti aj po 30tich rokoch. Nie je to len o zvrátenosti systéme v ktorom žijeme, ale o hľadaní cesty v tomto svete a znovu-nájdenie sily ľudskosti, lásky k životu a súcitu. Skoro majstrovské dielo. Príbeh nie je zložitý, ale má spád, ktorý vás rýchlo vtiahne do deja. Herecké obsadenie je vynikajúce. Dvojica Sheenov spoločne s Michaelom Douglasom nemá chybu. Rovnako sko sexi Daryl Hannah, ktorá stvárnila hlavnú ženskú predstaviteľku. Musím pochváliť podarenú zápletku a ešte lepšie rozzuzlenie celého filmu. Ak máte radi filmy o makléroch, tak si neváhajte tento film pustiť. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Při natáčení filmu Četa (1986) vytáhl Oliver Stone uprostřed filipínské džungle ubrousek a několika větami si na něj napsal závazek, že Charlie Sheen bude hrát ve Wall Street. Charlie ubrousek také podepsal. (popos)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama