Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (789)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jedna ruka netleská je podle nmě nejlepší český film dané pětiletky, už kvůli příjemně pološílenému scénáři, nebo dík přítomnosti mých hereckých oblíbenců (Trojan, Holub, Taclík..,), či snad díky vtipu v Čechách ojedinělému, zvrhlému a magořivému ("to je krásnej pejsek"). "Strome, kamaráde!" PS: Natočit tohle na severu, tak to má hodnocení o min. 10% vyšší. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

joj, bars parádny film, zo začiatku som bol podozrievavý, lebo sa to akosi pomalšie rozbiehalo a nakoniec sa to rozbehlo a rozbehlo sa to pomerne slušne. navyše - čierna komédia je žáner, ktorý vo mne vždy vzbudzuje isté pochybnosti - len málokomu sa totiž podarí natočiť naozaj film, ktorý sa môže právom pyšniť týmto titulom. Ondříčkovi s Macháčkom sa to však podarilo na skoro 100%. Tých málo chýb (ktoré s odretými ušami ubrali na hodnotení piatu hviezdičku, ale naozaj tesne) pomalší rozbeh a snaha miestami sa za každú cenu podobať americkým filmom (čo však v niektorých prípadoch v spojení s českou tradíciou vyznie naozaj nevšedne) nestojí za povšimnutie a preto celok hodnotím ako veľmi dobrý a zábavný snímok. Ďakujem. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Komedie, jejíž tempo je na začátku docela dost svižné, skoro sprinterské, jenže jak ubíhá děj, pomalu dochází dech (jako by režisér zapomněl, že netočí kraťas, ale celovečerák). Osobně se mi líbil Marek Taclík, ten sice nepředvedl nic charakterního, ale svým hláškám dodal patřičný údiv nebo potřebné gesto. Jirka Macháček předvedl obvyklý standard, svého natvrdlíka zvládl opět v pohodě. Celkově se dá říci, že první půlka je za 4 a druhá tak sotva za 2 hvězdičky. Ale jako celek je to docela slušná zábava. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ českých filmů má dvě slabiny. První je, že se v něm hrají stále stejní lidé stále stejné postavy. Druhý je děravý scénář, který funguje dobře jako sled skečů, ale už hůř jako celovečerní film s nějak postaveným příběhem. Neříkám, že jsem se místy nebavil, ale mohlo z toho být něco lepšího. Když nad tím tak přemýšlím, tenhle komentář můžu fakt postovat dokola asi k deseti filmům, kde se motají lidi z Dejvického divadla. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Asi po dvanácti letech jsem si film znovu pustil, abych ho mohl patřičně okomentovat a nejvíc mě pobavilo, jak jsou v něm všichni nechutně mladí. Zjistil jsem, že si snímek překvapivě dobře pamatuji a znovu jsem si ho užil jako kdysi a znovu mi nejvíce vadila Třískova shakespeareovská pasáž, která mě vyloženě rušila. Všechno ostatní na mě naštěstí fungovalo, hláškovalo se naplno a já jsem se opět bavil jako před lety. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (29)

  • Filmovalo se v Sedlicích na Pelhřimovsku. (M.B)
  • Film navštívilo v kinech 508 444 diváků a vydělal 46 236 976 Kč. (Pumiiix)
  • Jiří Macháček (Standa) scény, ve kterých má dlouhé vlasy, odehrál s parukou. Na fotce v občanském průkazu má ale Macháček své vlastní dlouhé vlasy, které v minulosti skutečně nosíval. (Šéfik)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama