Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dost jsem uvažoval nad hodnocením. Spravedlivé by asi byly dvě a půl hvězdy. Pocitově bych dal tři, ale objektivně dávám za dvě. Film má totiž fakt hrozný scénář. Dialogy jsou chvílemi chaotické a těžko jsem je místy stíhal. Jedna scéna míjí druhou, zvířata se volně pohybují v Zoo celkem běžně. Filmaři nám vlastně zobrazují naprostý chaos, který tam vládne, o čemž svědčí i závěrečný soubor scén, kdy se každá postava potkává s nějakým zvířetem. Pár povedených scén a fórů se najde. Také je z filmu hodně cítit, že se jedná o rok osmdesát devět. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Marie Poledňáková bystřílele všechny patrony ve Velrybě, Tatínkovi a S tebou mě baví svět. Nicméně pár patron a nějakou tu rozbušku našla a i tento film má své místo a některé hlášky z hlavy jen tak nezmizí "Nazdar číčo!", "Opravdu je František po mně?". Navíc pan Macháček jako by byl opravdu Vágnerem z hradecké ZOO. Mu zdatně sekundují paní Jirásková, pan Hartl nebo paní Štěpánková. Těm nejde role nevěřit. Jsou tu samozřejmě už i postavy (např. Krampol), které míří k nešvaru pozdější doby ala Kameňák. Ale stále ještě stravitelné. Kluci dvojčata jsou docela fajn. A konec, i když naivní, tak přece dojemný. ()

Reklama

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Aniz bych vedel, kdo to reziroval, tak za chvili mi to bylo jasne. Podivny sestrih nahodnych scenek odhali rukopis autorky. Kdeze jeji starsi snimku jsou. Dneska nedokaze dat dohromady film s dejem. Podivna zapletka, zadny vtip, nelogicnost postav, mrtve dialogy...dve hvezdy ze se dceri libila ta zvirata ve filmu. ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tohle nenáviděl, tu divnou zápletku, děj skákací blechy, depresivní hudbu a tak nějak všechno. Ale jak mě postupně žere rez času přicházím filmu na chuť, protože je třeba ho brát s určitou nadsázkou. Tady nejde o dobrodružství dvou capartů, jde spíš o jakousi parodii, která využívá prostředí ZOO, skvělých herců a (dnes už mi nevadí) klasické hudby od pana Hapky. Po vypuštění děje, kdy jsem začal vnímat pouze dialogy jsem se neskutečně bavil. Mezi best of je opět Helča Růžičků, i přes malou roli je naprosto geniální, hlášky o kousání krajty do prdele, mytí slona s komentářem "Nešacuj mi, si snad celník?" a scéna s číčou mě utopila. Hned v závěsu jsou Krampol s dementním výrazem při pohledu na údajného syna, pak "El Cretino" v podvlíkačkách, kozičky Uršuly a další. Dva lidi v Zoo rozhodně nejsou neúspěchem Poledňákové, naopak mě momentálně baví víc než Tomáš Holý. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

S velrybou ci polepsovnou sa to pochopitelne zrovnavat neda ani v najmensom ale jedno sa Polednakovej upriet neda- vedela navodit pohodovu rodinnu atmosferu. Zamerne pisem vedela, pretoze to co predvadza v dnesnej dobe je na zaplakanie. Pribehova zlozka filmu je vcelku priemerna a nema ambicie stat sa oblubenou ceskou klasikou. Napriek tomu, ze je to viac-menej film na jedno pozretie to bolo prijemne stravenych 90 minut. 65% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Orangutan Ámos (orangutan Ňunák) ze zoo v Ústí nad Labem byl z důvodu pokročilé plicní rakoviny utracen v roce 2017. (sator)
  • Gorila rozdupe ruské rádio VEF 205 (VEF-342), jenž se vyrábělo v litevském závodě Valsts elektrotehniskā fabrika. (sator)

Reklama

Reklama