Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Film celkově špatný téměř ve všem, ale ten konec je naprosto fantastický a každý kdo má rád zvířata jako já, tak musí být dojat až k slzám. Petr Hapka prostě uměl. A v podstatě to beru i jako takovou vzpomínku na ing. Josefa Vágnera, který byl asi částečným předobrazem role pana Macháčka (ten byl mimochodem skvělý, ostatně jako vždy), který je mu v podstatě i dost podobný :). ()

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Mám zato, že M. Poledňáková tímto snímkem velice zdařile parodovala období vlády jedné strany a to v přelomovem roce 1989. Tehdy to již cenzurou projít mohlo. Celá ZOO a její problémy reprezentovali tehdejší Československo (viz nejrůznější hlášky). Jak již bylo v kometářích uvedeno, film vzniknul v čase, kdy měli lidé jiné priority a tak si nedovedl získat tolik přízně jako jiné režiséřčiny díla... Role dvojčat byla spíše na odlehčení (a myslím, že hráli dobře) a reprezentovali lidi, který celému problému budování komunismu nerozuměli anebo nechtěli rozumět, Monty stvárňoval disidenty, občany, kteří proti režimu bojovali. Ředitel jako i hlavní zootežka spodobovali tehdejší papaláše. A samotný otevřený závěr je jakoby jedna veliká otázka: Co nás čeká dál? Já mám tenhle film velice rád a to zvířectvo stojí také zato. ()

Reklama

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Aniz bych vedel, kdo to reziroval, tak za chvili mi to bylo jasne. Podivny sestrih nahodnych scenek odhali rukopis autorky. Kdeze jeji starsi snimku jsou. Dneska nedokaze dat dohromady film s dejem. Podivna zapletka, zadny vtip, nelogicnost postav, mrtve dialogy...dve hvezdy ze se dceri libila ta zvirata ve filmu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, když se sháněla před natáčením dvojčata do komparzu... Tehdá ještě televizní hlasatelé a hlasatelky u stolku s karafiátem předčítaly požadavky režiséra před puštěním dalšího pořadu... Samotná komedie je nekomediální a kromě roztomilého opičátka utkví v paměti jen tím, že se v ní neustále někam a s něčím běhá... Dokonce je do běhání zapojeno dle tehdejší módy v komediích - VB. Jinak klasicky palec za nahoru za Macháčka. Ten může hrát cokoliv a uvěříte mu to. Tady v khaki košili vypadá dost vědecky a je velmi podobný Josefu Vágnerovi ! :-). Za mně je to za dva kočárky, od rodinné komedie ze ZOO čekám víc. * * ()

misbos

všechny recenze uživatele

Růžičkový Facial voe SRANDA!!! - aneb - Jeden z vrcholů československé kinedrylomatografie. Babičko, to není spravedlivý, proč se některý mláďátka roděj na svobodě a jiný v zajetí? .... protože některý zvířata i v zajetí šu ... eee .... kopulujou. Tenhle film je taková mizerná strkaná v kleci. Už jenom zkrotit kajmani a je to doma. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Zoo Ústí nad Labem a v Zoo Dvůr Králové, část byla nafilmována také v Litoměřicích. (themic)
  • Orangutan Ámos (orangutan Ňunák) ze zoo v Ústí nad Labem byl z důvodu pokročilé plicní rakoviny utracen v roce 2017. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno