Reklama

Reklama

Želvy Ninja: Mutantí chaos

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (více)
Trailer 7

Kdyby nepřišli do kontaktu se záhadným zeleným slizem, byli by obyčejnými želvami z kanálu. Kdyby nepotkali zmutovaného krysáka Mistra Třísku, nestali by se mistry bojových umění a jmenovci legendárních renesančních umělců – Donatello (Donnie), Michelangelo (Micky), Leonardo (Leo) a Rafaelo (Raf). Jinak jsou to ale úplně normální teenageři, kteří milují dobrodružství a nesnášejí nudu. Té mají poslední dobou poměrně dost, protože Mistr Tříska je úzkostlivě střeží v jejich kanálovém doupěti. Má totiž celkem oprávněný strach, že by je lidi nepřijali. Jenže i sebelepší opatření má své skuliny a jednou takovou želví kluci proniknou a narazí na April, obyčejnou lidskou holku, která sní o tom, že se stane neohroženou reportérkou. Spolu s ní se rozhodnou vyrazit po stopách Supermouchy, tajemného vládce podsvětí, na kterého je policie krátká. April věří, že díky tomu konečně prorazí, a želví kluci zase doufají, že jako superhrdiny je svět snáz přijme. Nikdo z nich bohužel nepočítal s tím, že Supermoucha je obklopen armádou zmutovaných bouchačů, kteří se takových zelenáčů rozhodně neleknou. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (148)

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Nové Želvy mají neskutečný styl, a to hlavně díky kulervoucí akci a parádní hudbě. Taky chválím animaci, která se k mutantům skvěle hodí, a líbí se mi, že i všichni lidé působí tak trochu ošklivě. Není to zkrátka Pixar, kde vypadají všichni dokonale a krásně. Příběhem ani vykreslením postav to sice nedosahuje na úroveň Spider-Verse, ale rozhodně je to nejlepší želví celovečerák. A to mi bohatě stačí. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku dost fajn animák, který mi spoustou věcí udělal radost. Nicméně to nic nezměnilo na tom, že jsem si říkal, že to mělo a taky má být o dost lepší. Seth Rogen a Evan Goldberg chtěli představit želváky pro novou generaci, která vyrůstá na MCU, má mobily v ruce a je zasazená do dnešní popkultury. Převést želváky do 21. století dává naprostý smysl, zvláště po úspěchu Miles Moralese a SpiderVerse. Chápu, proč se pro tohle tvůrci rozhodli, ale upřímně z toho mám radost, tak napůl. V první řadě jsem zklamaný jakým způsobem funguje origin mistra Třísky a i samotných želváků. Znova opakuji, že chápu proč je to udělaný, tak jak je to udělaný, ale nemám z toho moc radost. Kupodivu se mi líbilo jakým způsobem se pracuje s April. Její linka není vůbec zlá a bavila mě. Osobně si myslím, že tvůrci klidně mohli vsadit na komornější příběh. Celá ta zápletka s mutanty není špatná, přesto je zbytečně velkolepá na rozjezd. Lehce mě zarazilo jaké blbosti v příběhu jsou a při tom tam vůbec nemusí být. O divný dialozích radši pomlčím. Co se naopak povedlo je vizuální stylizace, která je skvělá. Soundtrack je topový a správně využívá songy. A pak samozřejmě akce, jenž je fakt moc dobrá a věřím, že v dalším díle bude ještě více vymazlenější. Nové Želvy Ninja jsou fajn animák, co neurazí, ale konkurence je o level jinde. Snad příště to bude lepší. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Darebácká neuspořádaná kresba a přidrzlý humor slušící puberťákům, což tyhle 4 želvičky rozhodně jsou. V některých scénách se „zlými“ mutanty se podařilo vytvořit i atmosféru strachu. Takže jo, solidní animák, který není tupý ani podbízivý. SHRNUTÍ: Kdyby si Frankensteinovo monstrum dokázalo udělat kamarády, mohlo to nejenom s ním dopadnout mnohem líp. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Pokud se nebudu snažit o objektivní hodnocení, tak čistě subjektivně je to úplně na pohodu animovaný film na prázdné kino s šestiletým synkem s balíčkem kuřecích nuget. Místy vtipné (místy jen s pokusy o vtip, místy ani to ne), originálně animované (místy vizuálně přeplácané), s jasným příběhem (s nějakou velkou nestvůrou --- proč zase?). Bavili jsme se, občas zasmáli, "ty bitky byly hustý, že tati", hotovo, placáka, díky, slib splněn, byla to legrace. I já si to užil. Byl to nejlepší film roku, léta nebo tohoto měsíce, či týdne? Ne, to určitě ne. Potřebuju vidět líbačku krysy s broukem a smyčku se zvracením? Ve znuděném Hollywoodu možná potřebují, já ne. Mně by stačily solidně normální Ninja želvy s jednoduchou zápletkou a trochu lepším scénářem, co se hlášek týče. Dyk a Všechnoparty v dabingu jsou hodně slaboduché momenty. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle jsem doufal že budou Želvy vypadat aby byli konečně funkční frančízou. Bláznivá atmosféra, zběsilé tempo, hodně gagů, svěží akce a vynalézává animace. Tvůrci to ale bohužel při cílení na puberťáky přehnali tak moc že jsou momenty kdy je Mutantí chaos neskutečně hloupý a otravný což pak ještě víc upozorňuje na hodně slabý scénář. Další film od stejných tvůrců bych ale s ráznějším uchopením necýleným tolik na jednu skupinu lidí i tak viděl rád. 5,5/10 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu. (pds)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Reklama

Reklama