Reklama

Reklama

Pondělky na slunci

  • Španělsko Los lunes al sol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento film vypráví příběh těch, kteří žijí, jako by byla stále neděle a také pondělí tráví v záři slunečních paprsků. Příběh lidí, kteří byli zaměstnáni v loděnicích, ale přišli o práci a ztrácejí půdu pod nohama. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Spomenul som si na časy, ked' som bol nezamestnaný a schádzali sme sa u kámoša a vždy niekto mal krabičku Startiek alebo Marsiek a vyhulili sme ju spolu a pri nej premýšľali odkiaľ splašiť prachy. Pripomenul som si i chvíle, kedy mi nič iné nezostávalo, len čumieť na telku a aspoň tak nemyslieť na hlad, ale ked' i v tej blbej televízi vám všetko pripomínalo, že ste lúzerom a nemáte prachy. Ked' blbý smiech niekoho v reklame vás nutkal si to hodiť... Chvalabohu, že tu robotu mám. Idem sa nachystať a valím na nočnú. Po tomto filme sa mi bude hned' lepšie pracovať... ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Bardem hraje skvěle jako obvykle, ale něco tomu filmu chybí. Je to strašně ukecané a moc se tam toho neděje. Co byste chtěli po ubožácích, kteří po 2 letech od vyhazovu z práce, nejsou schopni jít ani na pracovní pohovor a žádná práce jim není dost dobrá. Jak film začne tak i zkončí. Sonda do takové nezaměstnané duše je dobrá, film ukazuje všechny její aspekty, ale bohužel progres není žádný. je to škoda, protože to mohlo být mnohem lepší, buď to vzít ještě drsněji nebo nějaký zdánlivý happy end aspoň jednoho účastníka. Takhle to vyšumělo doprázdna. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Parta přátel, kteří spolu pracovali v loděnici a pak je propustili a oni se protloukají jak se dá. Jeden si zařídil bar, druhý dělá bezpečáka a další jsou stále nezaměstnaní. Santa je věčný rebel, kterého nezlomí nic a nikdo (víc takových lidí a svět by hned vypadal jinak), další jsou nešťastní, rozpadají se jim rodiny a život jim protéká mezi prsty a oni nevědí, jak z toho ven. Vypadá to jako smutný film, ale přesto takový není, je tam hodně míst, kde jsem se usmívala a několik, kde jsem se od srdce zasmála. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Santa a jeho parta. Čtveřice nezaměstnaných přátel. Scházejí se, popíjejí spolu v baru, chodí na fotbal, (obzvlášť úsměvné), s nadějí na lepší zítřky a snad na nějakou práci. Jenže čas pomalu, ale jistě ubíhá a oni jsou na tom dnes, stejně, jak včera. Povedené sociální drama, dnes rozhodně aktuálnější, než před těmi třinácti lety. Luis Tolar hraje, (kupodivu) normálního chlapíka, ale veškerou pozornost na sebe, (zase) strhává místní nepsaný vůdce, který všude byl a všechno zná v podání dost obtloustlého Javiera Bardema, který tuhle partu tmelí i rozděluje zároveň. Ještě, že mají všichni aspoň ty pondělky na slunci. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Film z roku 2002, ktorý svojou tematikou tak trochu predbehol dobu a terajšiu ekonomickú a hospodársku krízu, ktorá vyplavuje na povrch ľudí podobných ako hlavný hrdinovia tohto filmu, ktorý sa mohol odohrávať kdekoľvek na svete. Naozaj vynikajúco vykreslená psychológia, aj čo sa jemných detailov týka, trpkosť a horkosť z celého filmu len tak srší, ale nie je prvoplánová. Javier Bardem je herec svetovej extratriedy, tu opäť iný ako všade inde (a nie je to len tými kilami navyše- tak flexibilný herec sa len tak nevidí). Film, ktorý nepostráda psychologický a filozofický backround, zahreje, poteší, rozosmutní...Jó, španieli to skrátka vedia!!!:) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na severe Španielska, v provinciách Astúria a Galícia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama