Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neskutečná animace tohoto filmu není jen dílem francouzských umělců, ale především českých animátorů, kteří byli nejen díky Jiřímu Trnkovi v druhé polovině 20. století na výši. Skvělé na tomto snímku je i skutečnost, že zde má příběh. Ono to vypadá hravě, ale ona nejprve animace a následně i celkové vyznění tomu dávají hodně pochmurný tón. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, kolik zajímavých kreslených filmů se v Československu za komunistů urodilo. Zajímalo by mě, jak bychom na tom byli, kdybychom byli součástí západního světa. Že by jedna z nejvyspělejších zemí Evropy? Bůhví. Pak bychom si mohli hrát s Německem jako zde zdejší národ s člověkem. Velice zajímavý a pěkný film, který jsem jako malý neznal. V televizi jsem ho nikdy neviděl. O to více mě překvapil. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Vizuální forma, o jejíž zde několikrát zmiňované originalitě pochybuji, mě zcela minula. Hudba vystavěná z velké části na několika opakujících se motivech, které mi nejednou připomněly Lucii, postrach ulice a jí podobé snímky, kterými mě jako malou několikrát ročně týrala (a bohužel jistě i ovlivňovala) televize, mě neokouzlila. Faktory, které stavěly lid a nadlid na stejnou úroveň a tudíž zcela zbytečně zlehčovaly divákovi pochopení a proniknutí do snímku, mě vytáčely. Dialogy a vypravěčův doprovod na mě svojí úsečností působily jako výňatky z bublin ve starých českým komiksových sešitech. K tomu všemu je zde člověk prezentován jako neponaučitelný tvor, který je sic nucen a donucen k násilní, ale i přes to touží ze všeho nejvíce po míru, lásce a symbióze mezi "druhy". Nemám pochopení... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Šílená fantasmagorie, ke které jsem si nenašel cestu, a měl jsem i dost problém to vůbec dokoukat. Jistě, ten film je doslova gejzír fantazie a místy je vizuálně velmi nápaditý, ale celé je to prostě tak moc odtržené od naší reality, až mě nebavilo na to koukat. Jinému se to ale může trefit do chuti. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Film mě ohromil svojí výtvarnou a vizuální stránkou - jako kdyby českoslovenští a francouzští výtvarníci a animátoři brali hutná množství lsd. Všichni ti roztodivný tvorové, rostliny, architektura ... prostě paráda. Dost mě ale zklamal velice uspěchaný a podivný závěr - přišlo mi, že jsem viděl tak maximálně první část dvojdílného filmu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Právě tento animovaný snímek sleduje postava Jennifer Loper v televizi v jedné ze scén filmu Cela (2000). (myrkur)
  • Film se připravoval v letech 1969 až 1973. Natočen byl v pražském studiu Jiřího Trnky. (Ded@M@tes)
  • Tato animovaná sci-fi byla natočena na základě mezivládní dohody Francie a Československa. (Zdroj: Festival francouzského filmu)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama