Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 391)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající netradiční gangsterka. Quentin a jeho debut. Uznávám, film se mu povedl. K filmu dostal zajímavou hereckou sestavu v čele s taťkou Harvey Keitelem, který v poslední době spíš shání nájemné, než aby hrál. Tim Roth, v pro mě roli neuvěřitelného hajzla. Od té doby, co jsem viděl Gaunery jej nemám rád. Michael Madsen a jeho nezapomenutelná scéna s uchem. Jestli se někdy bude točit film Max Payne... prosím do hlavní role jeho. Steve Buscemi výborný jako obvykle. Doporučuji ke shlédnutí každému. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Rok 2009: Za film bych dala tři, za Tima Rotha a za konec čtvrtou. Tarantino, u kterého jsem si uvědomila, proč nemám ráda Tarantina. A to jsem ho do té doby měla ráda, ha! Zajímalo by mě, jestli, a jestli ano, tak kdy, zase změním názor. Rok 2014: A přitom tohle je film, který považuji za jeho nejkvalitnější, co se týče toho, jak moc dává smysl ten vyprávěcí postup. Plus jednota místa, času, děje, což je vždycky krása nesmírná. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Kultovka. Úžasný způsob režie udržuje diváka stále v napětí a nutí ho přemýšlet. Výborný Tarantinův rukopis, výborné herecké výkony a brilantní režie. Ne všem se ale snímek zalíbil. I když odpůrci poukazovali na nedostatek morálních hodnot a přílišného násilí, například v legendární scéně s odřezávání ucha, Tarantino odpověděl: „Násilí je tolik přehnané a komiksově nadsazené, že má v člověku spíš vzbudit smích než zhnusení“. Intenzivní krvavá tvorba. Mr.White: "Jestli mě zastřelíš ve snu, tak by ses měl raději vzbudit a omluvit se!". RESERVOIR DOGS se mezi fanoušky stává ihned kultovní záležitostí. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Quentin se teprve učil psát fámózní dialogy. Moc "fuckování", moc vokecávání, moc okatě psané hlášky, které sice jsou vtipné, ale působí takovým nuceným, trošku dětinským dojmem. Jde samozřejmě i o to, jak je dokáží herci podat a musím říct, že ne vždy mi jejich projev připadal přirozený. Všechno ostatní je bomba. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na tento film som si uz dlho robil zalusk, kedze som videl takmer vsetky Tarantinove filmy a prave k tomuto jeho debutu nie a nie sa dostat. Az teraz konecne. A vysledok? Parada! Fanusikovia PULP FICTION (1994) ma asi roztrhaju, ale tento film sa mi pacil este viac, nez kultovy Pulp Fiction. Na zaciatok skvele herecke obsadenie, opät brutalny Michael Madsen, ktoreho som mimochodom spoznal v rodinnom filme ZACHRANTE WILLYHO (1993), preto som si ho ako hereckeho zabijaka nezaskatulkoval. Naopak Tima Rotha som spoznal v role odporneho sadistu v historickej drame ROB ROY (1995), takze pre tento film bol ako stvoreny, aj ked som ocakaval inu rolu. Dialogov bolo mozno trosku viac, ako by som si prial, ale ani to mi nevadilo, pretoze boli skvele. Asi aj Madonne sa to ratalo, ze bola o nej rec hned v uvode filmu a mozno aj preto si s radostou zahrala vo filme CTYRI POKOJE (1995), kde boli styri poviedky a jednu z nich natocil Tarantino. Taktiez je tu spomenuta Fantasticka stvorka ako komiks, ktora ma dnes natocene dve casti. Reservoir Dogs neodporucam tym, ktori maju averziu na krv :-) ... 03.06.2009 ___ Harvey Keitel - (Pán Biely - Larry) +++ Tim Roth - (Pán Oranžový - Freddy) +++ Michael Madsen - (Pán Blond - Vic Vega) +++ Steve Buscemi - (Pán Ružový) +++ Quentin Tarantino - (Pán Hnedý) +++ Edward Bunker - (Pán Modrý) +++ Chris Penn - (Eddie Cabot) +++ Lawrence Tienrey - (Joe Cabot - šéf) +++ Produkcia: Harvey Keitel +++ Výber hudby: Nancy Lynn Hurlbut, Kathy Nelson, Karyn Rachtman +++ ()

Galerie (119)

Zajímavosti (147)

  • Quentin Tarantino v roce 2009 prohlásil v rozhovoru pro BBC, že je na film pyšný, neboť se často objevuje v žebříčcích nejlepších "vloupaček". Přitom samotné vloupání ve filmu nenajdeme. (TommyLeeJape)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama