Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mušketýrská krev se nezapře! Philippe NoiretSophie Marceauová oživují staré známé: Jeden za všechny, všichni za jednoho... Málokdo ví, že d’Artagnan měl s paní Bonacieuxovou dceru. Nebo neměl? Na tom přece až tolik nezáleží. Ve filmu předního francouzského režiséra Bertranda Taverniera má d’Artgnan krásnou, ušlechtilou dceru Éloise, kterou ovšem pro snadnější výchovu jaksi „odložil“ do kláštera. Poslušná chovanka se změní v dceru svého otce ve chvíli, kdy je v klášteře zajat uprchlý černý otrok a zavražděna matka představená. Éloise obléká mužský oděv a odjíždí za svým otcem do Paříže. Musí přece pomstít matku představenou a odhalit spiknutí. Éloise má mocného nepřítele, krutou a nelítostnou Dámu v červeném, která se pohybuje v nejvyšších kruzích Francie. Zchudlý, stárnoucí d’Artagnan už má rád svůj pohodlný život, ale na naléhání své dcery svolá své slavné staré přátele a s leností a opatrností svého věku, nicméně s mladickým nadšením, se všichni pouští do nových dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (38)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se poprvé po několikátém zhlédnutí divil, jak je ten filmy vlastně nudný. Možná z toho pramení ta výhoda, že si nepamatuji děj, protože ono se tam pořád něco děje, ale přitom to tak nějak příběh nemá. Obrazně řečeno konspirace, která na jednu stranu je konspirací a na druhou stranu jen seznamem prádla, odpovídá i filmu. O inkoustem naspaný a krví potřísněný seznam prádla může znamenat příjemně strávený večer… Protože Sophie Marceau… Herečka, které by stačilo, aby celý film hrály jen její oči, a bude to koukatelné zase a znovu. Ten film nemá děj, ten film je Sophie Marceau. Kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby se splnilo její přání a film byl daleko více o její postavě, jak název slibuje. Bohužel je spíše nejednou o její postavě :o A zdá se, že její prsa jsou ve filmu vlastnoruční, nezaskočená žádnou kaskadérkou. A to je zbytečné. Raději obdivovat její vlastnoruční šermírování, kterého je ve filmu plno. A catfight s dámou v rudém… :3 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

D'Artagnanova dcera - nesmysl, kterej se snaží rozvíjet příběh tří mušketýrů. Aneb coby kdyby. No a tvůrci to naprosto mistrně odflákli. Vlastně neodflákli. Třeba Sophie Marceau je překrásná a scény s ní tady rozhodně stojí za to. Stejně tak i Phillippe Noiret, který předvádí více než solidní výkon. Já bejt v blbý psychický kondici (třeba po pěti pivech), tak bych se od něj nechal oloupit úplně stejně jako ten, co mu půjčuje ty prachy. Jenže tím veškerá chvála končí. Všechno ostatní je tak nějak nedotažené. Legrace to je, ale jenom jak kdy. Mušketýrské záběry tu jsou, ale jenom jak kdy. A možná i lepší, kdyby nebyly. Stejně tak i zaměření na historii, které ale zároveň dost nudí. Suma sumárum. Herci dobří, zpracování bídné. Škoda, protože pár dobrých scén v tomto filmu opravdu je. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Alexander Dumas nejspíš neměl o D'Artagnanově dceři ani tušení, avšak musím říct, že se to tvůrcům povedlo. Film začíná jako ponurý dobrodružný film dopadením uprchlého černého otroka v dívčím kláštěře a zabitím matky představené, pozdeji příběh vyústí v klasické mušketýrské dobrodružství. Sophie Marceau má půvabů na rozdávání a Philippe Noiret snad ani nestárne. Vzniknout tento film v Americe (nechci nijak snižovat schopnosti filmových tvůrců z USA, jen Francouzské věci umí nejlépe Francouzi), byl by z toho blábol. Takhle je to sice průměrná, ale i tak zábavná a svižná mušketýrská zábava. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Bohužel dobré herecké výkony ani zdaleka nestačí, neboť se zoufale nedostává nosného děje a dobrých vět prostřednictvím scénáře. Co naplat, že Sophie Marceau šermuje jak o život a Philippe Noiret je jako vždy výborný, když to tomuhle filmu prostě nestačí, film nedělají jen herci, ale spusta filmových disciplín, které se zde neukázali zrovna v nejlepším světle. Navíc šermířské souboje patří skoro do pohádky a ne do historického snímku. Osobně nepovažuji za šťastný už námět, ačkoliv v lepším zpracování to mohlo být lepší. 40% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Charles de Batz de Castelmore d’Artagnan (Phillippe Noiret) klidně mohl mít půvabnou dceru Éloise (Sophie Marceau).  Pěkný dobrodružný film, který má francouzský šarm a humor.  Navíc ty geniální šifry v podobě seznamu prádla na praní a milostného dopisu jsou téměř nerozluštitelné.  Film se líbil na vzhledem k nízkému hodnocení přidávám jednu hvězdu navíc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Sophie Marceau byla nešťastná z filmu, konkrétně na jeho zaměření, a to na mušketýry; tvrdí, že film by měl být zcela soustředěn na její charakter, jak název napovídá. (ČSFD)
  • Sophie Marceau (Eloïse) trénovala s meči celé dva měsíce před natáčením. 90 % všech scén s mečem je její vlastní akrobacií. (ČSFD)

Reklama

Reklama