Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. Dobře se na něj dívá, skoro nenudí, dějem i jeho vývinem zaujme, jenže i tak má člověk po skončení pocit, že se s tím dalo mnohem víc vyhrát. Ten samotný syžet přímo zavání k vytvoření mnoha různých nápadů, ale celé to vypadalo, že režisér chtěl vytvořit jenom průměrný film. Ve finále je teda mírně nadprůměrný, ale stejně se tam toho dalo vymyslet víc. Třeba ve finále, kdy SPOILER se objeví časoprostorový portál podruhé a kapitán zabrání změně historie, přičemž jiní členové posádky jsou proti - kdyby se třeba ti dva mezi sebou pohádali, šlo o čas a nikdo neměl jasno, co bude teď, mohlo by to být zase o něco napínavější, jenže se tak nestalo... KONEC SPOILERU. Těch momentů, kdy se na tom dalo ještě zamakat, je dost, každopádně i tak je Tajemná záře nad Pacifikem příjemný film. Lepší 3* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak do Tajemné záře asi nikdy nedorostu, po mnoha letech repríza a byť jsem se patrně ošíval o něco méně, tak rozhodně nemůžu říct, že bych si z téhle technické vojenské přehlídky a oslavy US Army ucvrkával. Lidštější rozměr dodává jen  vylovený senátor se svou konku.. emancipovanou a ambiciozní sekretářkou  a adrenalin trochu zvedne  vzpoura zajatého japonského pilota, tahle epizoda pak trochu překvapí i svou brutalitou. A neurazí vlastně ani souboj amerických stíhačů s dvěma japončíky. Ve zbytku se žvaní o časových paradoxech, což zejména z úst zelených mozků zní velmi sofistikovaně a chce se tomu věřit , následuje ironizující smajlík a dvě sestřelená letadla... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Seriously ? Ja tomu doteraz nechápem. Nechápem, čo je na tom tak super, keď to ma tak vysoké hodnotenie. A ja debil som sa samozrejme na to namotal a zabil som s tým sto minút môjho života, ktoré mi už nikto nevráti. Jediné plus, ktoré na tomto filme vidím je herecké obsadenie (Douglas, Sheen) a miestami fajn dialogy. Inak je to úplne, ale úplne vlastne nudné, slabé, nezáživné a keď vidím ten potenciál slušného námetu modlím sa v remake, pretože tu len čakáte a čakáte a zrazu titulky. A ta hudba ako na prvého mája to už úplne zaklincovala. 40% - 2* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to spíš taková předhlídka vojenské techniky než nějaké hlubokomyslné sci-fi o cestování v čase. Ono se v celém filmu vlastně nic moc nestane, nic se neovlivní, nemá to ani kdovíjakou pointu, ale dívá se to dobře a nepůsobí to kupodivu vůbec zastarale. Filmařský je to moc dobré, dějově to ale neohromí a občas je to kvůli tomu i trošičku nuda. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americká, vojenská, lietadlová loď USS Nimitz CVN-68 vpláva do nepredpovedanej, silnej búrky. Pohltí ich "Tajomná žiara nad Pacifikom". Obrovskú loď i s celou posádkou tento zvlášty jav posunie o štyridsať rokov do minulosti. Ocitnú sa v roku 1941. Pár hodín pred japonským útokom na Pearl Harbor. Majú možnosť zabrániť zničeniu tejto strategickej základne. Majú možnosť zmeniť svetové dejiny. Ako sa rozhodnú? A aké následky bude mať ich rozhodnutie? **** ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Čtyři z japonských letadlových lodí, které se zúčastnily přepadení Pearl Harboru na havajském ostrově Oahu, byly o pouhého půl roku později v bitvě u atolu Midway potopeny. Byly to Akagi. Kaga, Hirju a Sorju. (duklak2)
  • Letoun Mitsubishi A6M-2 Zero filmový štáb samozřejmě k dispozici neměl. Natož pak dokonce v letuschopném stavu. Jeho roli převzal americký cvičný letoun z 2. světové války AT-6 Texan, v Británii nazývaný Harward. (duklak2)
  • Filmová postava senátora Samuela Chapmana je kompletne vymyslená a jeho zmiznutie sa nezakladá na žiadnej skutočnej udalosti z roku 1941. (Autogram)

Reklama

Reklama