Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. Dobře se na něj dívá, skoro nenudí, dějem i jeho vývinem zaujme, jenže i tak má člověk po skončení pocit, že se s tím dalo mnohem víc vyhrát. Ten samotný syžet přímo zavání k vytvoření mnoha různých nápadů, ale celé to vypadalo, že režisér chtěl vytvořit jenom průměrný film. Ve finále je teda mírně nadprůměrný, ale stejně se tam toho dalo vymyslet víc. Třeba ve finále, kdy SPOILER se objeví časoprostorový portál podruhé a kapitán zabrání změně historie, přičemž jiní členové posádky jsou proti - kdyby se třeba ti dva mezi sebou pohádali, šlo o čas a nikdo neměl jasno, co bude teď, mohlo by to být zase o něco napínavější, jenže se tak nestalo... KONEC SPOILERU. Těch momentů, kdy se na tom dalo ještě zamakat, je dost, každopádně i tak je Tajemná záře nad Pacifikem příjemný film. Lepší 3* ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi není můj šálek kávy, ale po shlédnutí tohoto filmu musím přiznat, že mě velmi zaujal. Je pravdou, že jsem si jej koupila kvůli Kirku DOUGLASOVI a Jamesi FARENTINOVI, ale nejen tito herci, ale i děj filmu mě natolik zaujal, že jsem se zapoměla dívat na displeji na hodiny.(Což obvykle činím, když mě film nudí, anebo když se mi zdá, že je příliš rozvleklý). Byla jsem napnutá od počátku do konce. Jenom zakončení filmu se mi zdálo trochu přitažené za vlasy - no ale nějak to zakončit režisér musel. Obzvláště, když tam hrál pejsek. Dobrý, fakt dobrý. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase som si užil starý kvalitný popcorňák a bavil som sa. Film vlastne zostarol len o tie efekty z 'búrky', inak to bolo fakt nad rámec mojich očakávaní. Priamou úmerou s počtom minút rástla aj jeho zaujímavosť, akurát v závere samotnom (neuskutočnenie náletu) už mala spokojnosť opačný efekt a uspokojenosť mojich filmových potrieb v tomto type žánrového zaradenia trošku spľasla. Po objektívnej stránke to ale asi bolo lepšie. Hudbu však tiež mohli vymeniť za modernejšie variácie, ktoré sa v osemdesiatych rokoch už dávno zaužívali. O to viac vo filme takéhoto rozmeru potešia herci. 80%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přehlídka vojenské techniky, která je důležitější než film samotný. Geniální nápad, který zůstal tragicky nevyužit. Tvůrci se zalekli možností námětu a radši zase červí dírou vycouvali zpátky do budoucnosti. Nikdo nám ani pořádně nezafilozofoval ve stylu "co by - kdyby". Takže vznikl jen takový další Top Gun. Smůla. 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Středa ráno, spousta volného času a v televizi buď tohle anebo Ninočka. „Tož Ninočku už jsem viděl, prubnu Tajemnou záři“, říkám si, „má zajímavý název“. Prvních dvacet minut bych přirovnal ke zdlouhavé reklamě na americké námořnictvo. Záběry na “křivky“ přistávajících a startujících letounů, z nichž vystupují statní opálení běloši, podbarvené vzletnou hudbou u mě pomalu začínaly vyvolávat dávivý reflex, když do toho přišla bouře; blesk a plesk! Jsme v roce 1941 a film začíná být zajímavý. Bohužel trvá pouze necelou čtvrthodinu, než se kamera zase začne „opájet“ krásou tehdy supermoderních stíhaček. Do toho zmateně pobíhá několik slavných herců, kteří skutečně přesvědčivě (ne)hrají, že tady (tedy v tomto filmu) rozhodně být nechtějí. Zvláštní efekty při přesunech v čase připomínají slabší chvilku trikařů Arabely a celý film se jenom líně sune k trapné závěrečné pointě, která logiku veškerého časoprostorového dění pohřbívá pěkně tiše, zato hluboko pod drn. Jako názorný příklad toho, nakolik mě děj dokázal pohltit, bych pak mohl uvést, že jsem si všímal takových malicherností, jako měnícího se čísla na helikoptéře (dokonce jsem si je zapsal: 733 a 736). Jeden z dialogů z filmu se pak přímo nabízí, být použit ve spojitosti s jeho kvalitami: –Kapitáne, co to bylo? –Upřímně? Já nevím. 40% Zajímavé komentáře: Lima, solskjaer, neviâthiel ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Útokem na Pearl Harbor pověřil velitel Spojeného loďstva admirál Isoroku Jamamoto 1. letecké loďstvo viceadmirála Čúičiho Naguma s letadlovými loďmi Akagi (vlajková), Kaga, Sorjú, Hirjú, Šókaku a Zuikaku. (Necrotongue)
  • Na počátku scénáře byla inspirace takzvaným Philadelským experimentem, kdy se údajně americkému námořnictvu podařilo přenést loď Philadelphia v čase a prostoru. (sator)
  • Filmová postava senátora Samuela Chapmana je kompletne vymyslená a jeho zmiznutie sa nezakladá na žiadnej skutočnej udalosti z roku 1941. (Autogram)

Reklama

Reklama