Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (239)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn rodinná akční komedie, pokračování je stejně fajn podívaná. Po těch recenzích, které hlásali zlepšení oproti jedničce a dost možná i nejlepší adaptaci podle počítačových her, tak nakonec přišlo to stejný jako u prvního dílu. Jim Carrey v roli Robotnika je skvělý a sledovat ho je radost. On se pro tyhle magory narodil. Nové postavy Knuckles a Tails mají dobrý dabing (Idris Elba!) a díky nim se vlastně jedná o lepší show oproti jedničce (ale ne o moc). Jde strašně vidět, že jde o rodinný film, který má pobavit. Celé to totiž působí strašně jednoduše a předvídatelně. Ale je pravda, že o to se ten film nesnaží, takže asi kopu do špatného hnízda :-D. Má to dobré tempo, pořád se něco děje a děti budou nadšení a rodiče to nijak neurazí. P.S. Dějová linka s Rusama vůbec nemusela ve filmu být, celé to Sonic mohl vyřešit se svojí rychlostí a ne tancem. Tam se film těžce zasekl a to stejný musím říct i o svatbě a celé té potyčce s FBI. 5,5/10 ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Na filmu Ježek Sonic 2 je vyloženě vidět, že je dělaný pro mladší publikum (dle mého názoru do 10 let), ale když toto starší divák přijme, tak musí uznat, že tvůrci odvedli dobrou práci. Za mě jako otce, byl hlavním tahounem Jim Carrey, který je vysloveně ve svém živlu a naplno předvádí své grimasy a přehrávání, což mi v dobrém připomíná jeho nejlepší filmy - Maska, Ice Ventura a Grinch. Pro děti je tu hlavně skvěle odvedená práce na třech úhlavních potvorách, které nejen, že dobře vypadají, ale místy jsou i vtipné. V celku musím konstatovat, že dvojka je lepší než jednička a nijak mě neděsí představa, že s dětmi budu muset i na případné pokračování. ()

Reklama

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Mám Sonica rád, ale nevidím důvod, proč by film s ním měl mít dvě hodiny. Navíc když jsou animovaní hrdinové často upozaďování na úkor nezajímavých a otravných lidských postav. Vím, že jde o rodinný film, ale dvojka se mi zdála podstatně dětinštější než jednička. Nejvíc trapně mi bylo při tanečním souboji a dr. Robotnik čáru trapnosti několikrát překročil. Romantická scéna o porušení prvního pravidla tajných agentů úplně navíc. A proboha, kdo v roce 2022 dělá floss dance? ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Obavy či v kinosále bude veľa deti sa nenaplnili. Aj to že dvojky bývajú vždy slabšie. Ježko sonic to vyvrátil a miestami je fakt lepší ako ten z roku 2020, bolo to nie tak dávno ale spomínam naňho lebo vtedy sme boli s overenou kinopartiou tuším na premiére. Videohry som hral veľmi málo. Jim Carrey opäť skvelý výkon. Stopáž poriadne dlhá ale v dnešnej dobe sa do kina neoplatí na krátke filmy keď vidíme ceny jednotlivých listkov, fakt už stoja ako ceny jednej predplatnej streamovacej služby na mesiac. Keď jednotka nie je, tak toto musí byť v červených číslach. 5* ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Přijde mi až vtipné, že jedny z nejlepších herních filmů poslední doby jsou ty, které převážně míří na děti. Pokračování solidní jedničky Sonica je skvělou rodinou jízdou, kterou si užije každý, a to i lidé kteří nejsou fanoušci původních videoher. Dva noví přátelé Tails a Knuckles skvěle doplňují Sonicův charakter, který si v tomhle filmu prochází klasickým hrdinským vývojem. Jim Carrey je stále ve skvělé formě a jeho Robotnik je výborně fungující postavou. Nezapomíná se ani na další lidské postavy, kdy se vrací James Marsden a Tika Sumpter z prvního dílu a jsou pro Sonica jakýmsi rodičovským vzorem a doprovází ho na cestě stát se hrdinou. Dobře funguje i soundtrack a celkově hudba, o kterou se postaral Junkie XL, který využívá jak hudby jako takové, tak i písniček, které každý zná a miluje. Menší problém nastává ve druhé polovině, kdy film zvolil špatné tempo a dost to drhne a podráží to nohy parádní první hodině. Co taky působí jako zbytečná část filmu, je scéna na svatbě, kterou bych rád vyměnil. Třeba za nějaký kratší backstory Tailse, který je i z her a seriálů stále mým oblíbencem. Jsem rád, že Sonic si i v druhém filmu drží kvalitu a doufám, že tady tahle série vydrží, co nejdéle. A to hlavně po potitulkové scéně, na kterou doporučuji zůstat. Hlavně hráči her budou nadšení. Celkově jde o fajn rodinou zábavu, kterou můžu jen doporučit. 7,5/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Design nepřátelských robotů přímo vychází z těch herních. Nejvýraznější jsou např. robotické vosy, které byly mezi vůbec prvními nepřáteli ve hře „Sonic The Hedgehog“. (Ryuuhei)
  • Tomovo vyzvánění, které naruší běh svatebního obřadu, je originální melodií úrovně „Green Hill“ ze hry „Sonic The Hedgehog“. (Ryuuhei)
  • Když se Robotnik (Jim Carrey) vrátí na zpět na Zemi a obnoví svou továrnu na roboty, tak od té doby můžeme ve filmu několikrát vidět jeho herní symbol v podobě hlavy s ikonickými brýlemi a velkým dlouhým knírem. Stejný jako měl hlavu závěrečný robot, se kterým bojovali hrdinové. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama