Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (237)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O dost pompéznější sequel, tak jak to má být, jen už zkrátka nejsem cílovka a zas tolik jsem z toho unešený nebyl. Co ale rozhodně musím pochválit, tak jsou nádherně barevné výjevy na krajinu a v tomto případě velmi povedené digitální akční orgie, kterých je možná už ke konci moc, resp bych trošku krátil na leckdy nesmyslných dialozích, leč Jim Carrey si svojí šílenost náležitě užívá, ještě více než v prvním díle a mnohdy jsem poznával jeho fyzické kreace, které dělal před dvaceti lety. Takže jo, líbilo se mi to asi více než jednička a trojku si za dva roky doma rád dám. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přichází dvojka, která si nese typické neduhy sequelů...čili všeho je víc...víc cgi, víc triků a scén a delší stopáž, takže se bohužel člověk i chvílema nudí. Naštěstí je tu spousta scén, které krásně kopírují levely původních her (pohyb v chrámu, chytání vzduchových bublin apod.) a i ostatní animované postavičky mají svoje kouzlo. Škoda, že Jim Carrey je tu takový ne úplně využitý. Ale jako zábavná jednohubka celkem fajn, akorát asi si to znovu nepustím, narozdíl od jedničky. A bacha potitulkovka! Samozřejmě je možnost si všimnout, že Pán Donutů má jako vyzvánění hudbu ze hry. :-) ()

Reklama

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Přijde mi až vtipné, že jedny z nejlepších herních filmů poslední doby jsou ty, které převážně míří na děti. Pokračování solidní jedničky Sonica je skvělou rodinou jízdou, kterou si užije každý, a to i lidé kteří nejsou fanoušci původních videoher. Dva noví přátelé Tails a Knuckles skvěle doplňují Sonicův charakter, který si v tomhle filmu prochází klasickým hrdinským vývojem. Jim Carrey je stále ve skvělé formě a jeho Robotnik je výborně fungující postavou. Nezapomíná se ani na další lidské postavy, kdy se vrací James Marsden a Tika Sumpter z prvního dílu a jsou pro Sonica jakýmsi rodičovským vzorem a doprovází ho na cestě stát se hrdinou. Dobře funguje i soundtrack a celkově hudba, o kterou se postaral Junkie XL, který využívá jak hudby jako takové, tak i písniček, které každý zná a miluje. Menší problém nastává ve druhé polovině, kdy film zvolil špatné tempo a dost to drhne a podráží to nohy parádní první hodině. Co taky působí jako zbytečná část filmu, je scéna na svatbě, kterou bych rád vyměnil. Třeba za nějaký kratší backstory Tailse, který je i z her a seriálů stále mým oblíbencem. Jsem rád, že Sonic si i v druhém filmu drží kvalitu a doufám, že tady tahle série vydrží, co nejdéle. A to hlavně po potitulkové scéně, na kterou doporučuji zůstat. Hlavně hráči her budou nadšení. Celkově jde o fajn rodinou zábavu, kterou můžu jen doporučit. 7,5/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar prvního dílu, Sonic je pomalejší, hloupější, to se nějak přeneslo i na normální lidi. Velkým kladem je Knuckles a Tails. Knuckles prvotřídní. Takovej Teal'c ze StarGate. Je tam jedna scéna - svatba - to kdyby vynechali, ty 4 hvězdy možná i dám, ale ta to naprosto, ale naprosto zabila... Je to jako kdyby nějaký nýmand, syn režiséra, řekl "vymyslel jsem scénu, nějak ji tam zabudujete, nebo nebude celej film, tatínek to zakáže"... Všehovšudy vcelku pěkné pokračování. Jim Carrey naprosto výtečný, role mu sedne jak vyšitá a bez něj by to bylo hodně nemastné neslané. Nebýt Jima Carreyho, Knucklese a Tailse, tak se pohybuji na 2*... Not so fast, hey? 65 % ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Sonic je i podruhé trefa do modrého. Kvalitní, příjemný rodinný film, který vás pohladí po duši. Určitě znáte ten pocit, když se v nějakém filmu vyskytne nějaká scéna, kterou máte následně tendenci všem ukazovat. Přesně taková scéna se vyskytovala i tady. Taneční PIVONKA scéna je ztělesněním čiré radosti. Celkově mi dělalo hroznou radost sledovat Sonica 2. Je to pro menší diváky, ale i starší si tady najdou to svoje. Hlavně kvalitních rodinných komedií je jako šafránu. Přidejte k tomu ještě skutečnost, že točit filmy podle videoher je dost delikátní záležitost. Máte na světě zázrak, že se druhý díl opět povedl. Největším tahounem je bezesporu stejně jako u prvního dílu geniální Jim Carrey. Ten chlap je ztělesnění humoru a lásky k filmu. Malinko mě mrzí to finále, které mě ničím neuchvátilo, ale to se dá tomu filmu v pohodě odpustit. Zůstávají ve mně pozitivní pocity a vzpomínky. Když film skončí a nic si z něj nepamatujete, tak to je o ničem. Sonic 2 naštěstí do této kategorie nepatří. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Kavárna „Mean Bean“ je pojmenována po hře „Dr. Robotnik's Mean Bean Machine“ z roku 1993. (petr.koca)
  • Myšlenka prstenů jako portálů vychází z původních her, kde byly velké prsteny prostředkem pro vstup do dalších či bonusových úrovní. (Ryuuhei)
  • Hlavním motivem filmu bylo hledání arci smaragdu. V originálním znění a ve všech hrách se tento drahokam nazývá Chaos Emerald. Spojení s chaosem použil Robotnik (Jim Carrey), když ze smaragdu zmocnil. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama