Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Duševně nemocný muž Miroslav Macháček utíká za svobodou od lidí, kteří se o něj starají. Náhodně se dostane do hotelu, v jehož blízkosti se našla zavražděná desetiletá dívka. Je skutečně pachatelem hrůzného činu? (oficiální text distributora)

Recenze (60)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Díky scenériím, hudbě a herectví hlavního trojúhelníku (Macháček – Karel Pešek, Budínová, Racek - Machovi) celkem koukatelné. Zajímavé je, že Macháčkův bratr (Milan Pešek) neoslovuje Vinkláře soudruhu, ale pane kapitáne. Vinklář si v úvodu zahraje na věštce a v Restauraci Na Vyhlídce pronese „Vy se tady jednou zabijete.“ Ale jinak tápe stejně jako scénárista – závěr působí (nechtěně) až směšně. Pobaví i myslivecká intermezza – „Číhaná na pošťačku“. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když postava Macháčka v přítomnosti dítěte strká svou pravou ruku do kapsy od kalhot, znamená to: a) že si v pedofilním vzrušení tře přirození, b) sahá pro nůž, aby ukojil své vražedné choutky, c) sahá pro kapesník, aby si utřel zpocené čelo. S těmito kvízovými otázkami a trošku psychologičtějším přístupem než v Holce na zabití to na nás tvůrci pochybně zkouší, aby pak zhruba po dvou třetinách všechno „vyslepičili“. Kromě pachatele by se měl prokurátor zaměřit i na šéfvyšetřovatele Vinkláře, protože tohle bylo na § 391, Nedovolené šíření arogance. Apropo, prodávat jen pivo dvanáctku, aby si po desítce prahnoucí hosté kupovali nealko - to je zajímavá strategie pro výčepní, co jsou akcionáři Kofoly.. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Těžko ohodnotit, rozhoduji se mezi 2 a 3 hvězdami. Ve filmu je velmi dobrá atmosféra (alespoň zpočátku), místy až hororová, a výborné herecké výkony v čele s Miroslaven macháčkem. Ovšem vše je zabito totálně nezvládnutým scénářem a poněkud dlouhou stopáží. Scénáristům asi nedošlo, že hlavnímu hrdinovi je jedno, že venku běhá vrah dětí, a on si tím bere na sebe jeho vinu (vesele), což z velmi sympatické postavi dělá naprostého ignoranta. Škoda, byl by to výborný český thriller. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Príbeh z čias, kedy sa v krčmách ešte nečapovala kofola, a ak si chcel niekto, podobne ako hlavná postava, dopriať krígeľ tohto fantastického nápoja, musel požiadať o naliatie dvoj trojdecových fľašiek do pollitráka. Popri tejto zaujímavosti ide o zaujímavú štúdiu muža, sklamaného životom, idúcim kamkoľvek, len aby to nejako zapichol. Zapichnú však malé dievča, a on využije šancu. Nepomôže ani fakt, že sa dostane na peknú horskú chatu "Na vyhlídce", ani raňajky pod holým nebom, ani ústretová chatárka. Má toho jednoducho dosť. Ostáva len zodpovedať otázku, či je vrahom, alebo nie. Nevýrazný vyšetrovateľ (Vinklář) a celkove vyšetrovacia línia zrážajú podarený film s minimalistickou experimentálnou Hapkovou hudbou do priemeru. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Já bych měl spíše "vražedné pochybnosti" o schopnosti pana scenáristy napsat smysluplnou zápletku a schopnosti Ivo Tomana jej přetavit v aspoň trochu kukatelnou záležitost. Neuvěřitelně špatný pokus o jakýsi psychologický film s detektivním plánem v druhém sledu, který dokonale zapadá mezi tu šedou masu filmové produkce roku 1978. Vydržet dodívat to do konce se dá jen díky mému oblíbenci, velkému herci Mirkovi Macháčkovi, jenž v civilním životě sžírán duševní trýzní, která se mu dokonale odrazila v jeho výrazu, se pro tak napsanou roli jevil jako zcela ideální představitel. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Filmováno i v obci Kamenický Šenov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V době natáčení filmu byli Slávka Budínová a režisér Ivo Toman nedlouho po sňatku. (kozlos)
  • Chata Na vyhlídce nedaleko obce Prácheň, na které filmování probíhalo, shořela rok po natáčení. (wazbic)

Reklama

Reklama