Reklama

Reklama

Časový posun

  • Japonsko Sengoku džieitai (více)
Trailer

Malá vojenská jednotka se dostane za záhadných okolností časoprostorovou bouří o několik set let zpět v čase do středověkého Japonska. Zde zrovna probíhají válečné střety dvou klanů o místní nadvládu. Jednotka se přidá k jednomu z klanů. Vedoucí jednotky musí nejdříve vyřešit problémy ve vlastních řadách s vojáky, kteří se oddělí od zbytku a odmítají nadále poslušnost. Pak již jednotku čeká bitevní střet s početným středověkým vojskem. Bude možné porazit v několika lidech s moderní vojenskou technikou několika tisícové středověké vojsko? (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

kitano 

všechny recenze uživatele

Paradny to kusok z Japonska. Kombinacia heroickeho vojnoveho filmu a jidai-geki (periodicky film) fantasticky funguje a je radost pozerat, ako si vedie moderny vojnovy oddiel v stredovekom Japonsku. Vo filme su prvky, ktore sa vyskytuju v samuraijskych filmoch (priatelstvo dvoch mocnych bojovnikov v konflikte s kodom bushido, uzka previazanost s prirodou), a prvky ktore najdeme v ktorychkolvek vojnovyh prvkoch (konflikt podriadenych z veducim dostojnikom, hrdinske umrtia) - a ako som u napisal, prelnutie zanrov funguje dokonalo. FIlm potesi neobvyklymi motivaciami a spravanim postav (co je dane aj rozdialnostami kultury samozrejme) a hlavne absolutnou nepredvidatelnostou. Shinici Chiba samozrejme kraluje celemu filmu. Ci uz zo samopalom alebo katanou v ruke, je neodolatelny. Hlavnym lakadlom su samozrejme skvelo vymyslene akcne sceny a hlavne zaverecna megarezba hadam viac ako tisicovej armady samurajov proti plne vybavenej vojenskej jednotke. A zaklincuje to skvely, nepredvidatelny zaver, znova v zaujimavej kombinacii noveho a stareho. Co jedine malicko ubera vyslednemu hodnoteniu je slabsi uvod filmu. Mala to vsak muska na krase. Vysostne odporucujem. (8.9/10) ()

stub 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že se mi bude líbit film pojednávající o vojenské jednotce, která se propadne časem kamsi do 18.stol. a rozhodne se vstoupit do dění a bojů. Doporučení, které mě ke snímku přivedlo, jsem bral s velkou rezervou, přesvědčilo mě až jméno Sonnyho Chiby. Byť má film přes 2 hodiny, uteče jako voda; humoru je uměřené množství, směrem ke konci ho znatelně ubývá. Chiba bohužel nemá příliš akčních scén a ani jednu velkou bojovou, přes své nepříliš výrazné herectví však roli ztvárňuje dobře (oni to vojáci s mimikou nepřehánějí ani ve skutečnosti;). Nejvíce herecky exceluje tradičně dobrý Isao Natsuyagi (Samurai Wolf, Onimasa, The Wolves...) v roli Kagetory - v momentě, kdy poprvé spatří moderní zbraně, rozehraje skutečný herecký koncert. Bitevní scény jsou propracované a zábavné, rozhodně nelze mluvit o nízkorozpočtovém snímku. Ani ne tak špatný, jako spíše průměrný scénář, je tím jediným, co mi brání dát plný počet. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Něco jako Den nezávislosti z Japonska - v masivním měřítku provedená (= tisíce vojáků) cheesy blbina (= vrhající se s oštěpy vstříc tanku), která dokáže solidně zabavit. Už pro to že většinu stopáže zabírá epická řežba ve které středověcí japončíci hynou jak lumíci a stejně jim nejde tak trochu nefandit. 8/10 ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

FILMOVÝ SCI-FI MARATON 2023 – země č. 9: JAPONSKO: Nejen časový posun, ale pro mě i posun s filmem opět skoro až do jiné dimenze a to zejména díky originální sci-fi zápletce, která bez ohledu na historický čas uprostřed nečekaného procitnutí spojila proti sobě davy středověkých bojovníků a současnou armádní jednotku bojující moderní vojenskou technikou. Časový posun jsem vnímal jako (proti)válečnou satiru o totálně, zde až doslova absurdně nesmyslném válčení, probíhajícím ryze pro samotné válčení a boj. Přestože film často nabízí sled mnoha neotřelých akčních bojových scén za sebou a často zde nechybí ani typicky přehnaná až bizarní japonská brutalita, zároveň si mě snímek získal a po celou dobu držel slušným spádem s gradací, spoustou absurdních nápadů a výrazně humorním nadhledem. K velmi vydařeným prvkům řadím i soundtrack s relativně pohodovými písněmi, který rovněž k zmíněnému nadhledu úspěšně přispíval. A přestože postavy japonských vojáků v uniformách snadno v nejedné scéně splývají dohromady, legendárního Sonnyho Čibu nelze snad nikdy přehlédnout, nakolik mají jeho herectví i obličej včetně pohledu nezaměnitelné rysy. Co mi na postavách vojáků ze současnosti překáželo, bylo jejich hrubě neuctivé chování k ženám kolem, ve stylu znásilnit (či přinejmenším ošukat) a odhodit... v jedné scéně doslova... ačkoliv bylo-li i tohle myšleno jako satirický záměr, zpracovat vedle války drsně nelidské chování mužů i v dalším ohledu, částečně bych to dokázal v tomhle bezmezně divokém dobrodružství brát. [85%] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních a posledních 15 minut se mi hodně líbilo, byť těch posledních asi víc - chtít dobrovolně zůstat ve světě plném války, protože současnost je příliš mírová a tohle je pro vojáky "splněný sen", je přání, po kterém tahle četa rozhodně nemohla dopadnout jinak, i když ho nesdíleli všichni. Nebýt tohohle malého a pro mě i nečekaného přesahu, tak bych nedal ani tu třetí hvězdu, protože většina filmu je bohužel tím, co mě vůbec nebaví - akční válečná řežba bez pořádného děje a s postavami bez charakteru. O to horší je, že je to utahané a navzdory slušné kameře a choreografii bojových scén mě to i často nudilo. Přitom ten námět je dost zajímavý, ale rozhodně jsem od něj čekal víc, než jen tuhle akční taškařici, která je občas vtipná, ale obávám se, že neúmyslně. Sci-Fi zápletka zůstala dost nevyužitá a na tu já se těšil nejvíc, takže je jasné o to víc, proč mi to moc nesedlo. Rozhodně to není špatný film, ale jeho stylizace a zaměření jde mimo mě. Slabé 3* ()

Zajímavosti (4)

  • Britská verzia je skrátená o 40 sekúnd, odstránili sa zábery zranených koní. (Johnny.ARN)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Rjo Hammury. (Hans.)
  • Žiadnemu z vozidiel nedôjde palivo napriek tomu, že uviazlo 400 rokov pred vytvorením fosílnych palív na celé týždne. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama