Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V newyorské kanalizaci se rozmnožili švábi, kteří roznášejí smrtelnou infekci. Doktorka Tylerová však naklonuje jiný druh brouka, ten šváby zneškodní a sám vymírá... zdánlivě. O tři roky později je v chodbách metra objeveno dvacet centimetrů velké mladě brouka neznámého původu. Jeho zkoumáním Tylerová zjistí, že kdysi záchranný klon nevymřel, naopak, jeho mutace zašla až k přizpůsobení se člověku. Když se navíc začnou množit zprávy o lidech záhadně zmizelých v podzemí, je třeba se začít bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená del Torovka, kde se del Toro drží toho co umí nejlépe. Velice dobře se na to dívá, protože napětí a dobré hororové momenty tomu určitě nechybí. Navíc na tu dobu velmi zdařilé efekty a i dnes v roce 2011 to vypadá dobře! Pro mě kvalitní béčkový horor se skvělým nigga policajtem a jeho maxizmrdem :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak na tomhle jsem jako malý vyrůstal, vždy mě štval pomalý začátek, ale to se časem změnilo a ted jsem si film vychutnal od začátku do konce. JAk tady plno lidí nadává na konec tak mě se líbil, prostě takové příjemné pokoukání, kde del Toro ukázal že zatraceně umí,atmosféra by se dala krájet, a film i přes svojí pomalost nedoákže nudit. Ode mě má Toro palec nahoru. Northam, Sorvino a Abraham jsou ve všech scénách dokonalý. Jen škoda že další díly za moc nestály. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

-Trápí mě voda a šváby –Nedívej se na to negativně, entomologie se rychle vyvíjí Nejsem velkým fandou malých zvířátek s více než čtyřmi končetinami. Stačil by chrobák za krkem a má krev mění skupenství. Proto chápejte, že když Guillermo del Toro po línějším rozjezdu spustil v newyorském podzemí hru na kurevsky velkého švába a na člověka (obdoba hry na kočku a na myš), spoluprožíval jsem ji víc, než by bylo vzhledem k béčkovému aranžmá vhodné. Ani viditelně nízký rozpočet nezabránil mexickému horror-masterovi v zakomponování jeho oblíbených prvků: zabíjené děti, oživlé výplody výjimečně imaginativní mysli, eko-poselství. Nechci ani domýšlet, co časem vyleze z našich kanalizací. Kříženec spláchnutého štěněte a aligátora napraný kokainem? 60% Zajímavé komentáře: Marigold, ScarPoul ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mysleli to dobře, ale zase se něco vymklo z rukou. Zmutovaní švábi se totiž v podzemním labyrintu newyorského metra proměnili ve vraždící predátory. Původně k nositelům nákazy (která kosila ve velkém děti) totiž tým s doktorkou Mirou Sorvino vypustil geneticky naklonovaný druh švába, měl se s těmi „zlými“ spářit, způsobit jejich vyhynutí a sám vymřít. O tři roky později se ovšem objeví stopy unikátní DNA, která měla dávno zmizet z povrchu zemského. Jenže v temných koutech podzemní dráhy se nekontrolovatelně množí a rozhodně jim nebudou stačit pouze bezdomovci, kteří v metru přespávají. Zhruba prvních 45 minut stylového kousku z dílny Guillerma del Tora je velmi podařených. New York je řádně depresivní, soundtrack hřímavý, mrazivý pocit vnímáme při každém kouknutí za roh a tvůrci nemají potíž rozsekat i třeba malá děcka. A když se vlastně predátoři objeví v celé své kráse, ani tehdy to není krok stranou. Takže i po letech překvapivě solidní spokojenost. Fajn béčko! ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Del Torův debut v Hollywoodu vlastně dopadl docela dobře. Nejvíc bych vyzdvihl první polovinu, která velmi umně buduje napětí a připravuje diváka na řezničinu v druhé půli, která se místy snaží být až „alienovská“, což se samozřejmě nemůže povést:) Na každý pád se jedná o sympatické funkční béčko, které je fajn vidět a mít ho odškrtnuté v rámci del Torovy filmografie. [60%] ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Film vznikal primárně jako 30ti minutový kraťas pod záštitou Miramaxu. Dalšími filmy, které měli být v rámci kampaně uvedeny, byly Impostor a Alien Love Triangle. (HellFire)
  • Natáčelo se od 22. září 1996 do 4. ledna 1997 v Torontu (Ontario, Kanada) a Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • "Mimic" bola pôvodne krátka poviedka, ktorú napísalslávny autor sci-fi a fantasy poviedok Donald A. Wollheim. Príbeh bol prvýkrát publikovaný roku 1942 v zbierke poviedok "Astonishing Stories". Príbeh predstavuje špekulatívny pohľad na entomológiu a ukazuje, ako hmyz rástol a vyvíjal sa k životu po boku ľudstva. Film sa výrazne líši od poviedky tým, že predstavuje "mimické" bytosti ako monštruózne tvory, ktoré boli vytvorené pomocou ľahostajných a nezodpovedných vedeckých postupov a genetického inžinierstva. (Rorschach_SK)

Reklama

Reklama