Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Prestávka medzi oboma dielmi bola vcelku dosť dlhá, čo však neuškodilo celkovej atmosfére filmu, ktorý v mnohých ohľadoch prekonal jednotku. Troška sa pri výrobe Slunce, seno a pár facek ešte viac odviazal, čo vidieť na niektorých zaujímavých nápadoch ako sú rôzne vidiny a podobne. Druhý diel obsahuje tiež viacero legendárnych scénok, ako napríklad pozeranie porna na fare, akupunktúra so šípkami alebo samotná svadba na záver. Troška išiel podľa zaužívaného pravidla, ako sa má robiť každé pokračovanie, čiže zobrať látku prvého dielu a doplniť ju tak, aby sa nič zásadné nezmenilo, ale zábavnosť sa len zväčšila. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Už se perou! Já to od začátku říkala, že si čumáky rozbijou!!! Cha Chá! Mno tak znáte můj názor na domácí buranskou kulturu a na pana režiséra Trosku a většinu jeho tvorby, ale tohle je výjimka potvrzující pravidlo. Taková kadence hlášek situací a vskutku brutálního humoru se prostě jenom tak nevidí. Jo tady si Troška ještě dokázal z toho buranství a typicky Český malosti udělat vkusně srandu a ne to hrdě prezentovat jako styl života jak to činí dneska. Pro mě zkrátka nejzásadnější Česká komedie všech dob!!!!!100% ()

Reklama

shantim 

všechny recenze uživatele

Nenápaditost a scénaristická bezradnost snižují tuto komedii na naprostý podprůměr. Srovnávám například s italskými "lidovými" komediemi sedmdesátých a osmdesátých let, ale tento film ve všech směrech prohrává. Inspirace těmito komediemi je jasná, ale Troška prostě dané úrovně nedokázal dosáhnout. Jednu hvězdičku dávám za pár dobře implementovaných vtipů a za pár slušných hereckých výkonů a druhou hvězdičku pak za dobrou závěrečnou masovou scénu rvačky na svatbě. Dohromady tedy film hodnotím 40 % hvězdiček. Víc opravdu nedám! ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co někteří lidi mají proti Troškovi. Dyť ty jeho filmy jsou tak typicky české a ukazují tu naši pravou furiantskou a poněkud snobskou náturu (když oni kachličky, tak my na štok) české vesnice v pravém světle a navíc s humorem. Vzpamatujte se lidičky, ten film přece není jenom obyčejná komedie. Je to vaše zrcadlo!!!!! Nebo právě to, že se v tom sami vidíte vám všem úzkoprsým tak moc vadí? Dávám "jen" tři hvězdičky, ten předcházející díl byl přece jenom o něco lepší. ()

Johanka 

všechny recenze uživatele

Druhá z trilogie Zdeňka Trošky o osudech lidí z jedné jihočeské vesničky. Jejich každodenní starosti naprosto přesně a s humorem vystihuje pan režisér ve všech dílech. Aby ne, vždyť je to jeho rodná víska a polovina obyvatel jsou jeho příbuzní. Ústředním motivem tohoto dílu je chystaná svatba Blaženy Škopkové. Je to humorné, ale ne každý má tento druh humoru rád. Já ano. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Kvůli problémům s počasím měli 15. srpna 1988 natočenou pouhou půlku filmu. Když si režisér Troška postěžoval Heleně Růžičkové, že nestíhají, tak Růžičková vzala papír, začala počítat a řekla mu, že poslední klapka bude 1. září 1988, čemuž se režisér jen zasmál, protože to nebylo reálné, ale přesně tak se to stalo, 1. 9. 1988 padla poslední klapka. (sator)
  • Ve scéně, kdy Blažena poté, co Škopkové řekne, že byla za Vencou, dostane facku a shodí škopek s těstem. V dalším záběru, kdy Blažena sedí vedel stolu, je však těsto v pořádku. (Kroup4)

Reklama

Reklama