Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (65)

  • Režisér chtěl použít ve filmu ukázku z filmu Utrpení sv. Šebestiána (1984), zjistil však, že by se produkce nedoplatila. Natočil si tedy na stejné téma vlastní filmový úryvek. Natáčelo se v kapli Povýšení sv. Kříže v Česticích a mučedníka ztvárnil Martin France. Ve filmové ukázce je pak ještě zmínka  o poustevníkovi sv. Antonínovi, kterého si zahrál spisovatel, dramatik, kreslíř a publicista Vladimír T. Gottwald. (sator)
  • Vladimír T. Gottwald se v tomto filmu objevil v roli svatého Antonína, a to pouze ve filmu pouštěném na videokazetě na faře kostela. (sator)
  • Kvůli problémům s počasím měli 15. srpna 1988 natočenou pouhou půlku filmu. Když si režisér Troška postěžoval Heleně Růžičkové, že nestíhají, tak Růžičková vzala papír, začala počítat a řekla mu, že poslední klapka bude 1. září 1988, čemuž se režisér jen zasmál, protože to nebylo reálné, ale přesně tak se to stalo, 1. 9. 1988 padla poslední klapka. (sator)
  • Na konci filmu zazní písnička „Proč bychom se netěšili“ z opery „Prodaná nevěsta“ od Bedřicha Smetany. (SONY_)
  • Postel, která se s herečkou Valerií Kaplanovou rozjede po vesnici, měla skvělou vychytávku – bylo v ní zabudováno řízení i brzdy, které ovládal kaskadér schovaný pod peřinou. (Redyx1)
  • Při závěrečné scéně, kdy se všichni spolu perou, zní v pozadí francouzská hymna – Marseillaisa. (majky19)
  • Film o mučedníkovi podle titulků vyprodukovalo fiktivní filmové studio nazvané Cinestudio di Santa Cecilia. [Zdroj: nasregion.cz] (Duoscop)
  • V roce 2016 nazkoušeli v nymburském Hálkově divadle divadelní hru "Slunce,seno,jahody a pár facek".Povolení dostali od režiséra filmu Zdeňka Trošky. (M.B)
  • Rodina Škopkových vlastní auto typu Lada 1500 z roku 1976 so značkou ST-12-48 a Venca Konopník (Broněk Černý) jazdí na motorke Jawa 350 - typ 634. Jozef (Jiří Růžička) jazdí na aute GAZ 69 s poznávacou značkou ST-21-65. (Raccoon.city)
  • Scéna, kdy Škopková (Helena Růžičková) dává facku otci Šimona Pláničky (Oleg Reif) se točila několikrát. Při této scéně padali skutečné facky a důvod, proč se tato scéna několikrát opakovala, byl ten, že Oleg Reif byl zapřísáhlým komunistou a Helena Růžičková mu tuto skutečnost nedokázala odpustit. (Lajty)
  • Film svým ziskem zachránil krachující barrandovská studia. (nopud)

Reklama

Reklama