Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

fantassia 

všechny recenze uživatele

Když se nevyznám pořádně v teologii, stříknu to mystikou, když nepoberu mystiku, nacpu tam romantiku, nezabere romantika, říznu to hororem, asi jako když vaří Babica. Když nemáte sůl, dejte tam pepř, nemáte pepř, dejte tam co najdete. Tak takhle se dneska vaří hodně filmů, ale kupodivu odpad si to nezaslouží, něco to do sebe má, pozornost to udrží a kardinální myšlenka není tak špatná. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film, kterej sice k dokonalosti má daleko, ale příběh o pojídači hříchů, který se staví proti církvi a celému jejím principu, je vychytanej. Už jenom tím si mě film získal, protože nesnáším pobožný američany, kteří to většinou tak žerou. Prostě buď celej život hajzl, pak si zaplať takovýho chlápka a seš v klidu a můžeš jít do nebe. No sice žádný nebe neexistuje, ale berme to jako fantasy. Navíc narážka na všude citované: "To víš, ženy - nemůžeš žít s nimi, nemůžeš žít bez nich." je tu v podání dvou knězů vtipně přeměněna na: "To víš, ženy - nemůžeš žít s nimi, nemůžeš žít s nimi.", chch. Jo a nesmím zapomenout na toho černýho, co odpovídal na otázky prostřednictvím právě se věšícího chajsla (to je unikátní) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nevěděl, do čeho jdu, ale vzhledem k docela překvapivému začátku, jsem se na film i těšil. Helgelanda znám především jako režiséra zajímavých akčních filmů (ne Příběh rytíře jsem opravdu neviděl) a navíc tu hrál zesnulý Heath Ledger – takže to přece nemohlo skončit zklamáním, ale opak byl pravdou. Jakožto nevěřící nemám zrovna v lásce filmy s náboženskou tématikou, ale tu a tam přivřu oči, pokud je děj něčím opravdu zajímavý, jenže tady zůstalo jen u několika náznaků a jinak šlo o výkřiky do tmy. Scénář jako celek – mě nezaujal už vůbec a ještě k tomu z toho vznikl pěkný „maglajz“. Jak plynul čas, připadal jsem si jak Alenka v říši divů, co to vlastně ze slibně rozjetého úvodu vzniklo za sračku. Přitom byla zprvu cítit ona potemnělost a napětí v atmosféře, jenže zhruba od poloviny filmu se to celé změnilo v drama, při kterém prvotní dojem vzal velmi rychle roha. Očekával jsem strhující jízdu v podobě pátrání po tajemné postavě, která vysává hříchy a bylo mi docela jedno, zda půjde jen o obyčejného vraha (jak tomu obvykle bývá), nebo se zde bude skutečně jednat o „mýtickou“ postavu, hlavně když tu bude sálat strhující napětí a neustále houstnoucí atmosféra. Dopomáhala mi k tomu i postava Thomase, která měla dosti odlišný způsob víry, přesto sloužila svému Pánu. U některých situací i hlášek jsem se dokonce celkem nasmál. Jenže hlavní roli tu měl Heath Ledger, který byl dost nemastný a neslaný. No a Shannyn toho moc nepředvedla, jelikož nedostala dost prostoru. I proto jsem se uchýlil k maličkostem typu již mnohými zmiňovaného „podsvětí“ Říma, muže v kápi a jeho „oběšenců“. Pořád jsem doufal, že se to posune jiným směrem, leč opět marně. Seznámení s Williamem Edenem mi vlilo novou krev do žil, ale ani s touto postavou si moc tvůrci nepohráli. Scénárista zřejmě spoléhal na speciální efekty a dojemnost jeho příběhu. Bohužel potenciál zůstal nevyužit a já se dál trápil, abych to dokoukal vůbec dokonce. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Uzasnej film. Skveka temna filozoficko-teologicka atmosfera. Dalsim vnadidlem (alespon pro me) filmu je Rim (ktery mam velice rad) a hlavne katerdrala sv. Petra. Herci jsou naprosto v pohode a duo Ledger+Addy k sobe jde velice dobre. Vim ze film se nebude libit urcite vsem tak jako me, ale me se tenhle film opravdu libil. ()

Alexis 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že to bude kravina, takže v tomhle ohledu mě film rozhodně nezklamal. Popravdě, jediným důvodem, proč jsem rozhodl obětovat čas tomuto braku bylo jméno Shannyn Sossamon v titulcích. Ta se bohužel na plátně nevyskytuje v žádané míře, místo ní jsou k vidění příšerné herecké výkony, průměrné triky a děravý scénář, zřejmě sepsaný po vydařeném mejdanu, spojeném s promítáním Stigmat. Atmosféra mě nepřesvědčila, rádo-by-tajemné řeči postav nudí + několik perel, které nutí prst k polechtání tlačítka EJECT (undergroundový sektářský klub a démoni ve formě dětí, tedy nic s čím by si Heath Ledger neporadil) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Peter Weller kvůli své roli důkladně studoval staré náboženské rituály. (HappySmile)
  • Predstaviteľ malého Alexa (Leagh Conwell) má vo flashbacku modré oči, predstaviteľ dospelého Alexa (Heath Ledger) má však oči hnedé. (Deftie)
  • Vincent Cassel byl původně obsazen do role Williama Edena, avšak po třech týdnech spolupráci ukončil kvůli tvůrčím neshodám. Místo něj roli získal Benno Fürmann. (HappySmile)

Reklama

Reklama