Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dievčenskej internátnej škole Fairfield Academy sa partia spolužiačok rozhodne zo žartu vyvolávať duchov, keď sa im nakoniec podarí vyvolať skutočného ducha zosnulej študentky. Tá im v tajomnej seanse oznámi, že ich ktosi zabije. Do rána je jedno z dievčat naozaj mŕtve a ostatné sa začínajú obávať toho, čo to vlastne prebudili z hlbín záhrobia. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor pre deti a možno ešte pre dievčatá a chlapčekov v šatičkách. Totálne chýbajúca atmosféra, žiadne ľakačky, nič strašidelné tu nefunguje. Vraždy nakrútené bez štipky ambície ukázať niečo desivé. Hlavne, že je film rasovo a LGBT vyvážený, v podstate mi vychádza, že to bol jediným zámerom natočiť tento film. V závere to chce priniesť nejaký gore, ale prinesie to viac-menej v komediálnom štýle s debilnou dúhovou pointou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krátce poté, co je Kerrie nalezena po pádu z okna na dlažbě v tratolišti krve, přichází do prestižní školy na její místo Camilla. Její přijetí mezi ostatní skončí rvačkou. Přesto si postupně Camille nachází své místo a pokouší se zjistit, jaké tajemství zdi školy ukrývají. Brzy umírá další dívka. Vše nasvědčuje tomu, že za vraždou stojí vyvolaný duch. Jenže, vraždí duchové? Slasher, který jakoby vypadl z osmdesátých let, což já rád. Pravda, více jak dvě třetiny příběhu se nic závratného neděje, studentky se hašteří, atmosféra se snaží být napínavá. Pak se dýchavičný masomlejn konečně rozjede a děvčata začnou padat jako mouchy. Chválím práci se zářivkou a skříňkou. Ano, gore mohlo být výživnější, příběh strašidelnější, scény napínavější. Vše klíčové se odehraje až ke konci. Ta třetí hvězda je za hlavu a krk. Oddechová jednohubka na jedno podívání. Po množství podobných filmů ani nečekám, že by přišlo v rámci žánru něco převratného. Naopak jsem rád, že se film nezvrhnul v mizernou duchařinu, což by bylo ještě horší. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když jsem narazil na horor Seance z letošního roku a přečetl si obsah, popravdě mě film vůbec nezaujal. Další trapná duchařina kterou vidět nemusím. V tom jsem si ale všiml, že pod kamerou je podepsán Karim Hussain. Za mě jeden z nejlepších kameramanů.  On byl nakonec tím tahákem proč jsem si rozhodl film pustit. A já si říkal, že když už nic tak aspoň kamera bude stát za to. Ale ono to nakonec tak špatný nebylo. Respektive jsem čekal větší sračku. Nakonec se z duchařiny vyklubal slasher což mě určitě potěšilo. Je fakt, že většinu stopáže se nic moc extra neděje a vraždy jsou většinou mimo záběr.  Výjimkou asi jenom poslední vražda, která je povedená. Co se týče vraha tak ten je z části předvídatelnej a motiv vražd je podle mě stupidní. Seance sice nenabídne nic novýho pod sluncem, ale na jedno podívání OK. Víc jak dvě hvězdy ale dát nemůžu. PS: Karim Hussain za kamerou nezklamal a předvedl klasicky nadstandartní výkon. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to taký milý teen slasher, ale ktorý môže zaujať len mladšie osadenstvo. Lebo je dobre natočený a zo sympatickými herečkami. Lenže je strašne tuctový a okrem jednej zaujímavej sceny na konci, nič zvláštne neponúka. Ja osobne som takýchto filmov videl viacero a niektoré boli lepšie. Tu hlavne chýbala zaujímavejšia zápletka a rozhodne i po obsahovej stránke mohol byt lepšie stráviteľnejší. Lebo čo sa nám tvorcovia snažili nahovoriť o motíve killera bolo trápne, uhodené a až tupé. Nemá ani atmosféru a je i dosť predvídateľný. U mna by to bolo za čisté 2*, ale cítim, že musím tu 1* prihodiť, aspoň za snahu. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Barrettov (scenárista You're Next) režijný debut nedopadol až tak zle, stále sa však z toho dalo vyťažiť oveľa viac. Už spočiatku bolo cítiť, že režisér filmu pravdepodobne má určitý "režisérsky um" (pekne a svižne natočené + s miernou dávkou atmosféry 90. rokov, k čomu dopomáhal aj soundtrack), ale ešte intenzívnejší bol pocit, že bol celý film natočený veľmi narýchlo a bez väčších ambícií (akoby tvorcovia narýchlo zbúchli niekoľko scén a za tri dni bolo natáčanie hotové). Preto to vo viacerých ohľadoch prevažne nefungovalo - nebolo cítiť žiadnu hororovú atmosféru či napätie a väčšina hororových scén pôsobila smiešne alebo trápne. Najviac to schytal scenár, ktorý za celých 60 minút nemohol priniesť nič nové a originálne. Našťastie sa však Barrett krátko pred koncom schopil a zapojil svoj scenáristicky um - vzniklo tak rozuzlenie, ktoré síce nedávalo absolútne žiadny zmysel, ale aspoň konečne diváka vytiahlo z nudy a dokázalo aspoň na tých pár minút zabaviť. Vo výsledku tak ide o slabší podpriemer s veľmi kolísavou kvalitou, ktorý ale až tak neurazil a našťastie nedopadol ako jeden nemenovaný horor z roku 2019, ktorý máme všetci veľmi radi. Jednu hviezdu pridávam za tú pusu na konci, tá bola celkom milá. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama