Reklama

Reklama

Bláznivá mise 3

  • Hongkong Zui jia pai dang 3: Nv huang mi ling (více)

Obsahy(1)

Druhé volné pokračování této akční-komedi-taškařice kde hned na začátku unesený Sam (Sam Hui) se zaplete s bandou lupičů, kteří jsou zamaskování za falešnou anglickou královnu a Jamese Bonda. Sam jim vše uvěří v naději, že pro ně bude loupit v zájmu anglie a tak pro ně ukradne vzácné diamanty. Na případ je přidělen Samův dobrý přítel Kodyjack, který mu v den loupeže dělal nevědomky alibi a tak Sama kryje. Pravda nakonec výjde najevo a tak Sam s Kodyjackem se pokusí zhatit plány zákeřných podvodníků společně. (Mol)

(více)

Recenze (39)

petero 

všechny recenze uživatele

Ajajaj zmena na poste režiséra trojke nepomohla i keď je to známy Tsui Hark. Stratilo to grády a potrebný švih predchádzajúcich častí i keď nápad tu je. Tentokrát sa konečne poriadne paroduje bondovka, je tu dvojmetrový borec, číňanko so smrtiacim lietajúcim klobúkom i oceľovou rukou a k obľúbenej trojke tentoraz pribudol aj malý spratok. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Oproti předcházejícím dílům sice trojka není tak vymazlená, co se akce týče, a navíc je v ní dost vaty. Ale tentokrát je i ta vata v klidu koukatelná a místy i zábavná. Zklamáním je dost slabý závěr, nicméně je to o něco lepší než dvojka. A jak už zmínil "choze", sledovat enormně znechuceného Petera Gravese je vážně sranda :-) Matně si vzpomínám, že v kratší verzi od Intersonicu s ním bylo ještě pár scén navíc. ()

Reklama

seeker23 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší díl série. Už první díly série nejsou úplně klasickou parodií, ale snaží se fungovat i jako (nejen) akční pecka sama o sobě (je tu spousta citací a aluzí, ne vždy vysloveně parodických, byť vždy v zábavném duchu, parodický je převážně herecký projev - ovšem nutno dodat, že přehrávání je naprosto běžné v HK filmech, takže západní divák ho asi vnímá mnohem víc). Tsui Hark se ještě více snaží, aby tento díl fungoval jako film, využívá jemněji a propracovaněji situační komiku, na straně druhé ale posiluje i vizuální orgie. Spíše než parodie je to film trochu v bondovském duchu (spousta nadsázky a nadhledu, ale i elegance, byť elegance spíše v celkovém pojetí než ve ztvárnění hlavních postav). No a místo hongkongského Clinta Eastwooda z minulého dílu tu tentokrát řádí hongkongský Sean Connery. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film by zajisté byl mnohem lepší s čitelným dabingem, nejhůře dopadl Kodyjack, kterému není prakticky rozumnět, něco si zrychlěně mumlá. To že má být dabing? Ve filmu se samozřejmě nějaké humorné situace najdou, stejně jako nereálná akce, dosti přitažená za vlasy, ale s tou musí již divák v této sérii počítat. Plusem filmu rozhodně je oživení Čelistí a Oddjoba. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Jej, po výborných prvních dvou dílech poměrně citelný sešup dolů. Změna režiséra je hodně znát a rozhodně je to změna k horšímu. Přes všechny ty Bondovské vychytávky, chybí něco originálního nebo pořádně ujetého (a když už je tu scéna, která by tím mohla být pokulhává zpracování (např. jetpack v metru)). Vtipu taktéž ubylo a ikdyž je pár scén vyborných, většinou se točí pouze kolem problemům s "nevěrou". Aspoň že herci zůstali stejní, zvlášt Karl Maka je pořád super, ale i tak to vyjde jenom na lepší dvě. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama