Reklama

Reklama

VOD (1)

Helenka, studentka textilní průmyslovky, si vymyslí ideálního muže, kterého jí závidí všechny kamarádky. Snivá a zamindrákovaná Helenka se brání svým komplexům vymyšleným milencem, její realističtější přítelkyně Zuzka by sice také dala přednost vysněnému Patrikovi, ale nakonec bude patrně šťastna s méně ideálním Honzou, a sebevědomá vulgární nymfomanka Sylva jako motýl přelétá od jednoho milence k druhému, aby nakonec jako jediná čekala na vysněného Patrika. (TV JOJ)

(více)

Recenze (111)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterym Pomeje jezdí ve dvanácettrosce a háže tam hlášky typu "mam v tom karburátor Weber a jede mi to kilopade" nebo "vydělávám 4,5 měsíčně, v létě 6 a až se dostanu do místní mafie, tak budu mít 10" si zaslouží minimálně ty 3 hvězdičky :-) Jinak příběh o ničem, herecký výkony strašný, ale je to prdel. ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Zase taková hrůza to není! Je to krapánek ztřeštěný, pravda, ale jinak zdařile popisující konec osmdesátých let. Kdo má husí kůži ze současného Pomeje jako já, nemusí se děsit. Taková hrůza to není. A hraje tam dost jinech, lepších herců. Trošku se až divím, že to prošlo schválením. Sice rok 1988, ale narážek víc jak dost. Jo, a soundtrack k filmu je výborný i na dnešní dobu... ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Osmačtyřicetiletý Petr Tuček se pokusil o pořádně odvazovou záležitost pro mladé, což se dvakrát nepovedlo. Stejně povrchní typy jako v předchozím Copak je to ta vojáka by se v onom roce vrtěly spíš do rytmu nějaké té šmíry typu Dávej ber nebo Ver mi než abychom sledovali jejich kreace k druhé desce Pražského výběru nebo Laury a jejích tygrů, tehdy na vrcholu. Rocková kytara snaživě kvílí do každého záběru, ve kterém hrdinky pobíhají v odlehčeném pyžamku nebo plavkách, ale celé to bohužel působí jako plánovaný (jistě, ne tak blbý) Discopříběh pro rockery, střihlý Třetím patrem. Smyczek ovšem vytvoří i ve svém jednoduchém seriálu nebo Johnově adaptaci v pěti minutách větší charakterovou hloubku než se Tučkovi povede za celý film.Na soudruhy a budování se už nahlíží lehce s nadhledem (to ovšem v 88 už nebylo žádné novum) a policiste jsou takovi dobraci (zajimave, ze me při kontrole dokladu tak nikdy neprisli), asi by s filmem ztotožnila současná mládež . I tak jsem se ale rád podíval. Kritizovaný Pomeje mi v roli polovičního tulpase seděl, trochu slepičí slečny mi nevadily a hlavně nálada roku 88 je kouzelná tím, jak uvolněná a současně nesnesitelná trapná byla. Tyhle občasné návraty kamkoliv do minulosti mám rád. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Klasická 80.léta, která asi většina recenzentů této komedie nezažila nebo byli ještě v plenkách :-) Celkem jsem se bavil, je tam pár dobrých hlášek ("To čumíš, velkej svět!... To se mám z toho posrat?"). A hlavně solidní muzika jako Laura a její tygři nebo Pražský výběr. A to opravdu není disko... :-) :-) :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě holčičí film, kde holky budou v plavkách a tak, ale kde řeší, co jsou, kým jsou, čím budou, jestli je lepší být svině a ku.rva, nebo hodná holka, a samozřejmě se řeší i chlapi, vztahy, holčičí závist a předsudky. Jak je asi u Tučka zvykem, nemá film pevnou dějovou strukturu, spíše řadí vedle sebe výseky ze života jako u Copak je to za vojáka, občas je to zbytečně expresivní, ale dívat se na to dá, a vypovídá to svým způsobem i o době vzniku. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v Prahe, Kutnej Hore, Vansdorfe, Rumburku a na hrade Tolštejn. (dyfur)
  • Vůz, v kterém ve filmu jezdil Jiří Pomeje, byla užitková Škoda 1203 vyráběna v letech 1968-1982 v AZNP v závodu Vrchlabí. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama