Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Sice osvědčená televizní zábava, komerčních stanic ale jinak silně poplatná své době. Ale co? Alespoň byla sranda že i když někdy těžce stravitelná? Nebýt však Rodena (kterého museli diváci po této jeho roli znovu milovat), a tehdy ještě na slušné úrovni hrajícího Langmajera tak by šel celý tento film rapidně dolů, nehledne na těch pár akčních akcí a několik málo vtipných momentů a osvědčených hlášek. Jako puberťák bych tomu dal jednoznačně za pět, dnes s odstupem času nemůžu dát tomuto filmu víc jak za tři, a důvodů je zde hned několik, ne jen těch politicky systémových, po této stránce já ale filmy nehodnotím..Navíc se zcela jistě dá tento film označit také za vysoce nadhodnocený zde na čsfd. I když jsem si na začátku říkal že se znovu koukat nebudu, přesto jsem po pár okamžicích a kolovrátkové hudební složce (která mi ještě stále zní v uších) neodolal a nakonec jsem alespoň kousek shlédl. No, ptákovina pro mladé nebo vojnou ještě neodkojené a bohužel dnes už nikdy neodvedené chlapy, chlapce a muže to sice byla, je a bude, ale už jen za tu konečnou pátrací akci mezi vojáky, příslušníky VB a tehdejšími LM dávám za 2,5/5* !! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Normalizacia v poslednych rokoch svojej existencie uz len dodychavala, co plati aj o normalizacnych filmoch rokov 1986 - 1989. Tento nie je vynimkou. Dychavicny scenar, priemerna rezia Tuceka, priemerne rozhovory. Prva polka filmu je fajn, ale v druhej nastupuje kopa nelogickych scen, nuda a este raz nuda. 51 % len preto, ze normalizacne filmy/serialy mam dost rad. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu úvahu naší učitelky na světovou literaturu o tom, že Jiří je nejlepším herce své generace. Bylo to sice trochu mimo mísu, ale kdo by se nad tím tehdy pozastavil... hlavní bylo vypuštění aktuálního učiva. Druhá nesmrtelná úvaha o tomto filmu je pak k nalezení na DVD, kde nám všem Petr Hapka vysvětlil, jak to bylo doopravdy. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě bavil kdysi a baví mě i dnes. Je škoda, že Jandák dostával tak málo příležitostí v dobrých komediích, má skvělý cit pro gag a výborný timing. Souboj dvou velitelů v jedné místnosti patří k tomu nejlepšímu, co tento snímek herecky nabízí. A podílí se na tom stejnou měrou Roden i Jandák. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Názov toho snímku znie "Copak je to za vojáka...". Ja si však kladiem trocha inú otázku: Co pak je to za vysoké hodnotenie, čo sa tu dostalo tomuto podradnému filmečku? Nemám pocit, že by to bolo niečím výnimočné. Dokonca sa mi to nezdalo ani nijak zvlášť zábavné. Podpriemerná komédia snímaná televíznou kamerou s miestami dosť otrasnými hereckými výkonmi. Jiří Langmajer nikdy nezahral žiadnu postavu presvedčivo a tak je tomu aj v tomto prípade. ** ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Vozy Veřejné bezpečnosti, které jsou ve filmu k vidění, jsou sovětské automobily vyšší střední třídy Volha GAZ 24 vyráběné v letech 1968-1985. (JARDAHONDA)
  • Skříňová Avia mění během filmu poznávací značku. V některých záběrech má SPZ KT-73-10 (u té chybí i znak Avia), jindy zase KT-74-10. (Diamond.Dog)
  • Jiří Langmajer (Kouba) šel na vojnu až dva roky po natáčení. „Díky tomu, že jsem si to mohl vyzkoušet nanečisto, byla pro mně má služba jeden velký fajn pobyt,“ prohlásil o svém pozdějším působení. (M.B)

Reklama

Reklama