Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (31)

  • Znak ČSLA na dveřích UAZu kapitána Tůmy (Karel Roden) je v některých záběrech špatně otočený modrým polem nahoru. (Stejšn)
  • Skříňová Avia mění během filmu poznávací značku. V některých záběrech má SPZ KT-73-10 (u té chybí i znak Avia), jindy zase KT-74-10. (Diamond.Dog)
  • U ukradeného chladícího vozu, který Kouba (Jiří Langmajer) řídí, si lze všimnout měnících se uchycení zrcátek. Je tak patrné, že jezdil v různých autech. (BloodMax)
  • Ve scéně rozhovoru kapitána (Karel Roden) a Vlasty (Veronika Gajerová) v kuchyni jejich bytu, která začíná nevinnou otázkou kapitána: "Co bude dneska k večeři?" lze v pravém horním rohu spatřit velmi nápadný stín mikrofonu. (Reyak)
  • Během scény prvního cvičení se objevují záběry na různá jedoucí auta, načež následuje záběr na interiér vozidla Praga V3S, během nějž si lze všimnout, že tachometr neukazuje žádnou rychlost. Záběr byl pořízen ve chvíli, kdy auto stálo. (Cheeker)
  • Před výskokem roty z vrtulníku si všichni připnou padáky lanem pro automatické otevření. Během výskoku však otevírací šnůru nemají. (Mr.Hudson)
  • Při ranním nástupu, když Kouba (Jiří Langmajer) vyskakuje z okna, vbíhá do pokoje bez baretu. Během výskoku z okna ale už má baret nasazený. (Mr.Hudson)
  • Před nástupem do helikoptéry, při rozhovoru kapitána Tůmy (Karel Roden) s desátníkem Koubou (Jiří Langmajer), má Kouba natržené kožené polstrování přilby. V záběrech z vrtulníku již však má polstrování v pořádku. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama